Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Dzelzbetona paneļu apdare

Autors Celtnieks12345 
Celtnieks12345
Dzelzbetona paneļu apdare
18/12/2010 18:13
Kādu apdares risinājumu jūs ieteiktu izmanto iepriekšsaspriegto dzelzsbetona paneļu griestiem, lai kvalitatīvi varētu veikt viņiem špaktelēšanu un beigās nokrāsot šos griestus.

Problēma ir tāda, iepriekšsaspriegto dzelzsbetona paneļi ir izliekti un laika gaitā viņi lēnām mazliet iztaisnojās, bet katrs panelis mazliet savādāk, līdz ar to ja virsmu nošpaktelē gludu kādam panelim vairāk iztaisnojoties tas sabojā apdari un ir redzams izliekums griestos, otra lieta ir tā, ka paneļi bieži paši mazliet kustās un tas nozīmē, ka parādās plaisas tanīs vietās, kur saduras 2 atsevišķi paneļi, bieži šādiem griestiem šīs šuves paneļu saduršuves izšuvo, bet tas bieži rada arī papildus problēmas klientiem bieži nepatīk tas, ka reizēm šīs šuves nav ideāli taisnas un vienāda izmēra, bet panākt pilnīgi vienādu ideālu izšuvojumu ir ļoti grūti, jo bieži viens panelis ir mazliet augstāk nekā otrs un katrā vietā tas ir mazliet savādāk, bet pasūtītājam parasti neinteresē celtnieku problēmas, kā arī šis variants neatrisina problēmas ar plaisām, plaisas izšuvotajās šuvēs vienalga parādās, kaut arī viņas ir mazliet neredzamākas, bet vienalga ir un daudziem pasūtītājiem tas nepatīk un viņi liek viņas novērst, bet pēc kāda laika viņas atkal parādās, vai ir kāds veids, kā viņas pilnībā novērst jo pasūtītājam jebkura plaisa asociējās ar sliktu kvalitāti, bet visādi sietiņi nepalīdz noturēt vairākas tonnas smago paneli uz vietas.
Re: Dzelzbetona paneļu apdare
26/01/2011 23:57
Viens risinājums būtu nošpaktelētos griestus aplīmēt ar stikla šķiedras vai poliestera armējošo audumu TASSOGLAS. To līmē ar kvalitatīvu stikla šķiedras tapetēm paredzētu PVA līmi un tūlīt pēc uzlīmēšanas vēlreiz pārklāj ar to pašu līmi pēc metodes slapjš uz slapja. Tā jārīkojas, lai audums, pēc izžūšanas būtu gluds un nespurotos. Pēc tam audumu divas reizes krāso ar griestu krāsu. Audums ir elastīgs un kopā ar krāsu spēj labi uzņemt un bez plaisāšanas izturēt nelielas pamatnes svārstības. Jāievēro tikai, ka virs auduma vairs nedrīkst špaktelēt, jo tad virsējā špakteles kārta atkal var sasprēgāt.
Otrs risinājums būtu likt iekārtos griestus, kuriem vairs nebūtu tieša sakara ar paneļu iespējamām svārstībām.
Būtu arī svarīgi, lai pasūtītājs jau pirms darbu uzsākšanas tiktu informēts par sagaidāmajām problēmām, izprastu situāciju un neprasītu no izpildītāja neiespējamas lietas. Ir gandrīz droši, ka ātri celtās jaunbūvēs, pirmo pāris gadu laikā, nekad neizdosies izvairīties no plaisām un būs jāveic kosmētiskie remonti. Par to, kurš tos apmaksās, būtu labi vienoties iepriekš. Tas aiztaupītu pārmetumus. Plaisu problēma attiecas arī uz vecām mājām, kur starpstāvu pārsegumos lietoti paneļi. Dažādu vibrāciju dēļ šuvju vietas starp paneļiem dažkātrt nekad nebeidz sevi parādīt.
Gludie TASSOGLAS audumi, pateicoties lieliskajām armējošām īpašībām, šādās un līdzīgās vietās sevi līdz šim ir ļoti labi parādījuši.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'