Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Krāsa uz rūsas

Autors krāsotājs 
krāsotājs
Krāsa uz rūsas
01/12/2009 14:25
Vārti pavisam sarūsējuši. Vai ir svarīgi vispirms rūsu noņemt un tad krāsot, vai arī ir krāsas, kas tāpat uz rūsas krāsojamas.
Re: Krāsa uz rūsas
03/12/2009 11:32
Jo rūpīgāk virsma tiks attīrīta no rūsas, jo labāka saķere veidosies un jaunais krāsojums spēs ilgāk turēsies. Tas attiecas uz visām krāsām - arī uz tām, kuras ražotāji pieļauj klāt uz rūsas. Domāju, ka šo atziņu neapstrīdēs neviens.
Reizēm rūsu nav tik viegli noņemt, sevišķi mājas apstākļos (plāns skārds, sarežģītas detaļas, slinkums :) ), tādēļ esam spiesti to respektēt un gruntskrāsas veidot ar tādām piedevām, kas ne tikai aptur koroziju, bet spēj arī iesūkties rūsā un to kaut cik sasaistīt. Tā var garantēt zināmus rezultātus, bet nav gan dzirdēts, ka tā tiktu nodrošināta analoga adhēzija (saķere, pielipšanas spēja) kā pie pilnībā notīrītas - spožas virsmas.
Mūsu ieteikums ir notīrīt virsmu vismaz līdz ST2 līmenim (irdenās rūsas noņemšana ar drāšu birsti), attaukot, tad gruntēt ar pretkorozijas gruntskrāsu KORROSTOP PLUS (jo tieši šī gruntskrāsa pieļauj rūsas paliekas zem sevis) un divas reizes krāsot ar alkīda krāsu, PANTSER vai UNIVERSAL. Gruntskrāsu vēlams klāt ar otu, lai veidotos labāka saķere ar metāla virsmu.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'