Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Vannas emaljas atjaunošana-remonts

Autors Fuksis 
Vannas emaljas atjaunošana-remonts
24/09/2009 11:04
Metāla vannā šur tur atlobījusies emalja. Kā vislabāk aizkrāsot šādus robus? Esmu dzirdējis vecu, labu recepti, kas sastāv no BF-2 līmes un cinka baltuma. Varbūt kāds zinātājs var ieteikt kaut ko svaigāku. Paldies par sakarīgu atbildi.
Re: Vannas emaljas atjaunošana-remonts
24/09/2009 22:43
Jāatzīst, ka sakarīgu priekšlikumu šoreiz, diemžēl, nevarēšu sniegt.

Respektējot ES direktīvas par gaistošo organisko savienojumu (GOS vai VOC) ierobežojumiem krāsās jau no 2007. gada neražojam un netirgojam tādu citādi labu produktu kā SERVALAC (Alcro). Šo poliuretāna divkomponentu krāsu pircēji tā arī sauca - vannu atjaunošanas emalja. Nezinu arī alternatīvu, jo noteikumi visiem ražotājiem ir vienādi.
Ir bijuši mēģinājumi lietot speciālo alkīda krāsu UNICA (Tikkurila), bet tā, kā jau visas alkīda krāsas, ar laiku tumsā dzeltē. Alkīda krāsas mūžs vannā nav nekāds garais - 2 līdz 3 gadi labā izskatā, jo arī UNICA ir par mīkstu, ja vannā nejauši iekrīt dušas "klausule", vai stikla smaržūdens pudele. 2 - 3 gadi ir par maz, tādēļ to arī nevaru ieteikt.
Vienīgi var meklēt pie industriālo krāsu ražotājiem un tirgotājiem piemērotas poliuretāna vai epoksīda krāsas, bet tur būs tikai lielie tilpumi.
Izsistos robus parasti aizšpaktelēja, izmantojot auto špakteles.
Domāju, ka BF-2 līme - kā sistviela, būs par mīkstu šajā gadījumā. Tad jau alkīda krāsa kalpos labāk.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'