Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Celma apstrāde un lakošana

Autors Ludmila 
Celma apstrāde un lakošana
14/09/2009 10:23
Подскажите пожалуйста:хочу из соснового пня сделать подставку под цветы, стоять будет на улице,чем его обработать, чтобы подольше несгнил.

Pasakiet lūdzu: Es gribu no priedes koka celms izdarīt paliktnis ziediem, viņš būs ārā, ar ko apstrādāt, lai viņš labi izskātas un ilgāk nevar satrunēt.
Re: Celma apstrāde un lakošana
15/09/2009 09:17
Paldies, Ludmila, par Jūsu neatslābstošo interesi un daudzajiem interesantajiem jautājumiem!

Priedes koksnes celma apdarei es ieteiktu lietot eļļu VALTTI PUUOLJU, kas izgatavota uz dabīgo augu eļļu bāzes un satur vielas, kas koksni spēj labi "iekonservēt" un aizsargāt no pelējuma, zilējuma un baktērijām. Tā ir paredzēta āra darbiem, spēj dziļi iesūkties koksnē un atstāj maksimāli dabisku koka izskatu un efektīgi atgrūž ūdeni un mitrumu.
Ja ir vēlēšanās, eļļu var arī ietonēt. Pateicoties pigmentu klātbūtnei, tā kalpos ilgāk. Eļļu iesaka papildināt un atjaunot reizi gadā - droši vien tad, kad pavasarī atkal vēlaties savu celmu padarīt svaigu un skaistu. Ar katru nākamo apdares reizi virsma iesūc arvien mazāk un mazāk eļļas.
Lakot šādas detaļas es neieteiktu, jo laka uz horizontālajām virsmām laukā tāpat nekalpos daudz ilgāk par gadu, bet, kad sāks lobīties, izskatīsies ļoti neglīti. Lakojumu pēc tam būs arī grūtāk atjaunot.
Ar eļļu šādas problēmas nav, jo eļļojot neveidojas nekāda plēve, kura vēlāk varētu nolobīties. Liekā eļļa tūlīt pēc piesūcināšanas tiek noslaucīta un uz virsmas gandrīz nekas nepaliek, toties dziļumā visas poras un šķiedras ir piesūkušās ar eļļu un labi pasargā koku.

Novēlu Jums veiksmi, realizējot savas lieliskās idejas:)
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'