UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
drenāža
Autors: grishans ()
Datums: 26/04/2009 22:56

Sveiki!
Lieta tāda ka pavasarī irdiezgan augsts gruntsūdens līmenis un līdz ar to māja mirkst ūdenī!Iepriekšējais saimnieks acīmredzot nekādu hidroizolāciju nebija licis, jo no ārpuses pamati ir bez nekā...Gribēju ierīkot drenāžu un lietus ūdens novadīšanas sistēmu un apstrādāt pamatus ar kaut kādu hidroizolāciju!
Jautājums ir tāds, cik dziļi ir jārok tās drenāžas un notekūdens trubas, un kādā attālumā no mājas pamatiem????

Re: drenāža
Autors: aaaa ()
Datums: 26/04/2009 23:10

Ja ir augsts gruntsūdens, tad drenāža ir kaķim zem astes. Interesanti - uz kurieni tad tu to ūdeni aizvadīsi. Drenāžai ir jāga tikai tad, ja ir zems gruntsūdens, un ir uz kurieni to ūdeni palaist. Ja tas tā nav, tad visas tās drenāžas caurules vienkārši stāvēs pilnas ar ūdeni un viss. Pamatu vertikālā hidroizolācija atkal ir derīga tikai vietās, kur nav augsts gruntsūdens. Principā, tas jau te ir bijis teikts, ka pamatu vertikālā smērēšana ar piķi ir nevienam nezināmas izcelsmes padomju arhaisms, kas pilnīgi neko nedod. Pamati, kas ir no betona, taču no apakšas un iekšpuses tāpat nav ne ar ko apstrādāti. Kāda tad būs jēga tai virskārtas nopervēšanai ar piķi? - nekāda. Un ūdens pamatiem netraucē - drīzāk labāk - betons cietāks paliek.

Re: drenāža
Autors: grishans ()
Datums: 26/04/2009 23:27

Ūdeni ir kur aizvadīt, blakus ir grāvis kas iet apkārt ciematam.

Re: drenāža
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 27/04/2009 08:52

Sameklē Upanor katalogu. Tur par drenāžu ar bildītēm un aprakstiem.

Re: drenāža
Autors: a ()
Datums: 27/04/2009 11:07

Tas ,ka gravis ir vel nenozime,ka tur aizvadisi udeni.Ir jau nianse -no kurienes tas udens rodas.Ja tas ir gruntsudenis, tad nebus lidzets.

Re: drenāža
Autors: aaaa ()
Datums: 27/04/2009 11:13

Lai pazeminātu reālu gruntsūdeni, jātaisa pilntiesīga meliorācija. Drenāža vairāk kaplo nokrišņu ūdens novadīšanai nost no pamatiem. Gruntsūdeni vispār pazemināt ir cīņa ar vējdzirnavām.

Re: drenāža
Autors: E ()
Datums: 27/04/2009 11:56

Nu nav tik traki.
Man arī zema vieta un ļoti augsts grunsūdens līmenis. Kā par laimi gar zemesgabala robežu iet grāvis. Tad nu es ieraku būvmateriālu veikalos nopērkamo drenāžas cauruli (tādu plastmasas gofru ar ģeotekstilu riņķī). Visapkārt mājai vienā līmenī ar pamatu pēdu un ar ļoti nelielu kritumu uz grāvja pusi. Virsū uzbēru tādas kā smiltis ar oļiem (10 cm kārtu). Tagad pavasarī pat pie vislielākā sniega kušanas nebija nevienas peļķes. Aizgāju apskatīties kā no drenāžas izvada ūdens tek grāvī un sapratu ka sistēma funkcionē. Tur bija tāda diezgan pamatīga straume visu laiku, it kā kāds krānu būtu atvēris.
Nezinu vai tas ģeotekstils neaizaugs, bet nu pagaidām viss funkcionē un esmu apmierināts. Visādam gadījumam ieliku pāris tās lielās uponor mucas, kurām var atvērt vāku un ar ūdens šļūteni izskalot tās drenāžas caurules.

Tagad ir doma varbūt uztaisīt ko līdzīgu priekš notekcaurulēm, lai ūdens no jumta pa cauruli uzreiz aizskrien līzd grāvim nevis tek pagalmā.

Re: drenāža
Autors: andris123456 ()
Datums: 27/04/2009 14:10

Drenāžu var un vajag taisīt - pat ja ir augsts gruntūdens. Ja tas ir ļoti augsts - var taisīt drenāžu ar pārsūknēšanas aku (drenāža pa speciālām gofrētām caurulēm satek speciālā akā un no turienes ūdens ar sūkni tiek novadīts grāvī). Vēl varu ieteikt citu metodi (paralēli drenāžai) - kā cīnities ar mitriem pamatiem :
Ir nopērkama speciāla pamatu hidroizolācijas membrāna ( tā atgādina biezu un cietu plēvi ar pumpām ). Šo membrānu ir jāliek pie pamatiem (pumpām ir piepispiežas pamatiem ) no pamatu pēdas uz augšu līdz zemes virskārtai un vēl nedaudz augstāk. Šī membrāna veido gaisa spraugu starp pamateim uz zemi , un gadījumā , ja pamati ( apakšā ) ir ūdenī , tad šī membrāna ļauj ūdenim iztvaikot un pamatiem "nožūt". Lasīju dokumentācijā, ka šī membrāna varot palīdzēt arī tad, ja nekas cits nepalīdz ( nevar ierīkot drenāžu u.t.t. )

Re: drenāža
Autors: LaurisV ()
Datums: 28/04/2009 08:28

Man ir gan šī membrāna, gan drenāža, drošs paliek nedrošs. Jo izrokot bedri mājai, tā pērvērtās par smuku dīķi. Pāc tam gan sabēru daudz būvgružus, lai paceltu līmeni, un dīķis pazuda. Membrāna salīdzinoši maksāja maz, neatceros vairs precīzi, kaut kas ap 150-200Ls visiem pamatiem.

Re: drenāža
Autors: AAASSS ()
Datums: 28/06/2016 20:57

Klau, vai nepateiksi kādā attālumā drenāžas caurule jānovieto no pamatiem?

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **        **     **  **     ** 
 **     **  **     **  **        **     **  **     ** 
 **     **  **     **  **        **     **  **     ** 
 **     **  **     **  **        **     **  ********* 
 **     **  **     **  **         **   **   **     ** 
 **     **  **     **  **          ** **    **     ** 
  *******    *******   ********     ***     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727