UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

pagraba sienu un griidas izveide vienaa leejumaa?
Autors: Antins ()
Datums: 22/04/2007 17:34

Sveiki!
gribeetos uzzinaat, kaa iespeejams ar koka pastaisiitiem veidnjiem ieguut vienaa reizee izlejamu pagraba griidas un sienu ( pashu pamatu) konstrukciju? cik nu man taas graamatas par betoneeshanas darbiem un so ir - nekur taada konstrukcija nav aprakstiita, kaut gan,cik sapratu, shii metode nereti tiek izmantota muusdienaas? gatavajiem veidnjiem noteikti ka ir kautkaadas narabotkas kaa to dara, cik sapratu, pamatideja ir ka aarsuienu veidnji iet liidz grunts virsmai, a iekssienu beidzas apm paredzamaas pagraba griidas augstumaa, respektiivi lejot betonu starp veidnju sienaam, shams nioteiktu briidi pluust arii betoneejamaa perimetra iekstelpaa taadeejaadi radiidams pagraba griidu, un taa sanaak monoliita konstrukcija - pagraba griida ar sienaam. diemzeel kaa tas tehniski tiek panaakts, nav nekaadas sajeegas. varbuut kaads vareetu ieteikt kaadu graamatu,kur to visu vareetu izlasiit, vai so?
paldies jau ieprieksh...

Re: pagraba sienu un griidas izveide vienaa leejumaa?
Autors: EjTakTu ()
Datums: 23/04/2007 17:04

Ja notiek liešana, neizbēgt savienoto trauku principu. Teorētiski izdarīt protams var. Taču tad ielejamais grīdas apjoms būtu jāierobežo no augšpuses, t.i. jātaisa grīdai vāks. Tas savukārt traucē vienmērīgi ieliet un izlīdzināt grīdas daļu.
Visdrīzāk tomēr tas ir domāts variants, kad no sākuma izrok bedri, izveido spilvenu, hidroizolāciju, tad ielej grīdas plāksni. Tajā iestrādā armatūru ar izejām uz sienām. Šī plāksne vienlaicīgi kalpo arī par pamata pēdu. Pamatīga un padārga konstrukcija.

Re: pagraba sienu un griidas izveide vienaa leejumaa?
Autors: Antins ()
Datums: 23/04/2007 23:27

es ar taa saakumaa domaaju. an nee - lieshana vienaa leejumaa. turklaat vaaku uzlikt no augshas, ja padomaa, nav reaali. betonam bliivums ap 2 tonnaam uz kubu, tas vaaks vienk "uzpeldees". a lai neuzpeldeetu jaanoslogo ar desmitiem / simtiem tonnu imho - nereaali. cik saprotu, tiek liets ar starplaikiem uz apm stundu - divaam, ar domu, ka pa to laiku betons pietiekoshi sakjeras / sabiezee, lai nesanaaktu savienoto trauku variants. bet kas un kaa iisti - xz, taapeec arii jautaaju...

Re: pagraba sienu un griidas izveide vienaa leejumaa?
Autors: Didims ()
Datums: 24/04/2007 01:09

Pat baseinus lej pa daļām, kur ta nu vēl pagrabu. Tik zem vertikālās daļas jāliek apakšā blīvējošā lenta, kas pie mitruma piebriest un kā slieka salien pa visām šķirbām iekšā nostopējot ceļu mitrumam, skat. [www.okbuv.lv]

Vēl var izmantot "ķīmiskos" hidroizolācijas materiālus, kurus uzklāj ar otu un tad tie aizsit betona poras ciet tā pašu betonu uztaisot par hidroizolatoru. Bet šitais neder, ja betons saplaisā.

Senie latvieši mālu izmantoja kā hidroizolatoru, ~20 cm, sausumā gan tas var izkalst, bet pie mitruma piebriest. Tik pie iestrādes to vajag pārmīcīt, vienk. tāpat samest nederēs.

Re: pagraba sienu un griidas izveide vienaa leejumaa?
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 25/04/2007 17:50

Ko tu ar šādu konstrukciju vēlies panākt..hidroizolāciju?

Re: pagraba sienu un griidas izveide vienaa leejumaa?
Autors: Antins ()
Datums: 26/04/2007 03:45

Buvinzenieris teica, ka taadu vajagot. teoreetiski imho hidroizolaacijai arii max labai buutu jaabuut pie taadas konstrukcijas? a kas taadai vainas? ir kaukaadi truukumi attieciibaa uz tradicionaali - sienas, peec tam griida - lieshanu?

Re: pagraba sienu un griidas izveide vienaa leejumaa?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 26/04/2007 19:22

Par pagraba grīdas piesaisti sienām vai tml pēdējā pusgadā jau tika spriests, pameklē foruma vēsturē.

Re: pagraba sienu un griidas izveide vienaa leejumaa?
Autors: EjTakTu ()
Datums: 26/04/2007 21:56

Pats Antins vēl tad to spriešanu uzsāka. Es toreiz kaut ko muldēju par krievu presē lasīto. Atradu elektroniski
[www.ivd.ru]

Re: pagraba sienu un griidas izveide vienaa leejumaa?
Autors: Antins ()
Datums: 27/04/2007 05:06

Nu, tur bij savaadaak, tur nebija par "vienaa leejumaa", bet gan par sasaisti pagraba griidai un sienaam - tas i bik savaadaak un vienkaarsaak imho.

Re: pagraba sienu un griidas izveide vienaa leejumaa?
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 27/04/2007 05:46

Es saprotu, ka te jautājums par vienotu pamata un grīdas liešanu saistībā ar...
Antins (IP Logged)Datums: 25/04/2007 20:45...Buvinzenieris teica, ka taadu vajagot. teoreetiski imho hidroizolaacijai arii max labai buutu jaabuut pie taadas konstrukcijas?
Bet citā tēmā, tu mini, ka tev atrasti gruntsūdeņi. Taču tie ir epizodiski, tikai tad, kad pavasarī kūst sniegs. Tātad ūdens spiediens tev, ja pagrabu tu nevari izcelt līdz augstākajam ūdens līmenim un apbērt, būs īslaicīgi, tas ir mēnesi gadā.
Savādāk, ko tu tik vērtīgu taisies pagrabā glabāt, lai tajā vienu mēnesi nevarētu būt ūdens. Tātad, ja tu vēlies šo pagrabu sausu, vai nav vienkāršāk šajā palu mēnesī veikt ūdens atsūknēšanu ierīkojot drenāžu pagrabam pa kontūru ārpusē zem grīdas. Ūdeni tu vari pārsviest uz dīķi, kuru raksi.
Tad atkristu šī galvas lauzīšana par šadu mežonīgu hidroizolācijas izveidi, taču es joprojām uzturu spēkā jautājumu, kapēc pagrabu nevar iedziļināt daļēji un ar izrakto grunti to apbērt. Tas atrisinātu visas mitruma problēmas pagrabā.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   ********         **  **    **  **     ** 
 **     **  **     **        **   **  **   **     ** 
 **     **  **     **        **    ****    **     ** 
  ********  **     **        **     **     **     ** 
        **  **     **  **    **     **      **   **  
 **     **  **     **  **    **     **       ** **   
  *******   ********    ******      **        ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727