UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Un atkal - pagrabs un gruntsuudenji
Autors: Antins ()
Datums: 21/04/2007 16:33

Sveiki!
diivainas lietas - inzeniergeologijas atskaitee taisiitaa janvaara beigaas figuree ka gruntsuudenju 6 m dziljumaa nav. grunts - moreenas maalsmilts, plastiska / cieta, ar granti / oljiem mazaak par 15%.
situaacija tagad - tuvumaa tika izrakta bedre akas veidoshanai, apm 3 ar kapeikaam metri - tajaa bedree uudens taga staav apm 120 cm no zemes virspuses. kad izraka,uudens teceeja siikaa straumiitee, ne no bedres dibena, bet kaadu pusmetru no bedres dibena pa malu. cik saprotu,tas saistiits ar maalainiibu, kas kopumaa ne visai laizh cauri uudeni, bet vot shiotaadas dziislas tur aciimredzot ir. pa cik pagrabs plaanots iedziljinaats zemee uz ~ 2 metriem, man taads iespaids, ka ap pamatiem slapjajaa laikaa arii liidziigs "diikjis" veidosies.
jautaajums: cik tas biistami no grunts nestspeejas viedoklja? cik saprotu, maalainaa grunts slapjaa staavoklii strauji zaudee nestspeeju? maaja grimt nesaaks?
otrs - ko dotajos apstaakljos labaak izmantot pamatu hidroizolaacijai no apakshas un saaniem? polietileena 200mkm pleevi? ar ruberoiidu baigais chakars, un arii cenas,imho sanaaks. veikalos paarsvaraa vai nu jumtu hidroizolaacijas pleeves vai nu pretveeja - pamatu hidroizolaacijas pleeves neesmu nemaz maniijis :(
no saaniem ta var veel ar kaadu bitumena mastiku sienas nopindzeleet, bet no apakshas?
kas veel - kaa tiek ieriikoti aareejo komunikaaciju caurumi lai pa vinjiem uudens iekshaa negaaztos? teiksim uudens ievadu maajaa, cik saprotu,labaak ~ 1.5 metru dziljumaa likt, lai nesasalst pa ziemu? kanalizaacija taapat...ja uudens ap pamatiem augstaak pa sho atziimi pacelsies, pa tiem cautrumiem tak aiz hidroizolaacijas uudens saaks suukties?
es saprotu,ka buutu labi drenaazu ieriikot, bet augsne man apkaart visur vienaada, un liimenju starpiiba sanaak kaadi 30 cm - neko daudz imho nepadreneesi :(
buushu prieciigs par ieteikumiem, paldies jau ieprieksh.
P.S. ja tas svariigi, pagrabs pa aarpamatu liiniju sanaaks apmeeram 11 x 17 metri...dziljumaa no zemes liimenja apm 2 metri, sienas un griidu meeginaas liet vienaa leejumaa, no betona, sienu biezums 50 cm.

Re: Un atkal - pagrabs un gruntsuudenji
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 22/04/2007 05:40

Galvenais ir no mājas perimetra novadīt ūdeni. Ja gruntsgabals atļauj , tad ieteicams izrakt dīķi un pagrabu izcelt virs grunts, to siltināt un apbērt ar izrakto grunti no dīķa. Visus nokrišņus ievadi dīķī. Risinājums pacels pagraba grīdu un arī kanalizāciju, tev jāveido bioloģisko, būs vieglāk izveidot, jo no tās ūdeni varēsi ievadīt dīķī.
Es domāju, ka tas, ko tu pašlaik redzi ir pavasara palu ūdens, kurš lēni drenējas.

Re: Un atkal - pagrabs un gruntsuudenji
Autors: Antins ()
Datums: 22/04/2007 17:01

nu, divus metrus uzbeert imho nav reaali - zemesgabals kopumaa liidzens reljefa neliidzeniibas pa gabalu videeji 30 cm robezaas. un te peehnji pastaisiits kalns, a dokumentos raxtiits ka dabisko reljefu ar kaudzeem utt mainiit nevarot.
pavasara uudens tas vareetu buut, bet tas jau neko imho nemaina - taapat jau tas uudens ap pagraba sienaam skalosies, un galvenais - jautaajums,kaa tas pamatnes nestspeeju ietekmees? pavasaros / rudenjos man tur kaukaadas grimshanas utt nenotiks? diikji rakt i plaanots, bet manaa pusee zemaakaaa vieta uir celja pusee ( tipa valsts 2 skiras grunstcelsh, intensitaate apmeeram 10 mashiinas dienaa, un tam celjam ir aizsargjosla 26!!! metri pa manu zemesgabalu. kaa kkaadai via baltika. tas man nav saprotams, bet peec likuma es tur grunts paarvietoshanas darbus un attiec diikja veidoshanu bez saskanosanas nevaru taisiit. buus jaameegina ar pagasta komunaaldienestu, kas tos celjus uzrauga, sarunaat kko. i tad tas diikjis man sanaaktu apm 55 metrus no maajas un apm 17 metrus no toposhaas grodu akas. cerams, ka aku tik tuvu diikjim var tureet. un ta vareet meeginaat dreneet visu uz turieni - i uudenjus no celja,i no pagraba perimetra...



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **         **     **  **     **  **     ** 
 **  **  **  **    **   **     **  **     **  **     ** 
 **  **  **  **    **   **     **  **     **  **     ** 
 **  **  **  **    **   **     **  **     **  **     ** 
 **  **  **  *********   **   **    **   **   **     ** 
 **  **  **        **     ** **      ** **    **     ** 
  ***  ***         **      ***        ***      *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727