UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

betona klases noteikshana?
Autors: Antins ()
Datums: 08/04/2007 02:30

Aizdomaajos par sekojoshu jaut: teiksim, tiek sarunaats paleetaak no kaadas betonruupniicas betons. saprotams, taados gadiijumos parasti bez cekiem un so iztiek...da i pat a visiem cekiem: kad man to betonu atved, kur garantija, ka pasuutiitaa, teiksim, B30, betona vietaa nav kjaads B10 klases betons? vai ir iespeejams kautkaa bez laboratoriju testiem un so, kaut aptuveni, noteikt betona klasi?
paldies jau ieprieksh...

Re: betona klases noteikshana?
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 10/04/2007 17:46

Betona klasi, kuru tu iegūsti iestrādātai betonmasai precīzi var tikt noteikta tikai 28 diennaktī pie vairāku noteikumu izpildes. Tie ir cietēšanas vidējā temperatūra, vides mitrums, respektīvi kopšana.
Kā vienkāršākā metode objektā ir speciāls tarēts "Junga āmurs". Savādāks paņēmiens ir kontrolparaugu iestrāde vienlaicīgi ar betonēšnu, bet tad uz paraugiem attiecas tās pašas prasības, kā betona pārsegumam vai sienai kopumā. Paraugu aizved uz laboratoriju.
Bet, ja betonu tu nevari nopirkt oficiāli, tad atvestā svaigā betonmasa tev neko nedos. Vienīgi varu teikt, ka ja betonam nav klase virs B20, tad šādu betonmassu ļoti problemātiski iestrādāt ar beton pumpi, jo tas -cements veido liesu vidi ar lielu berzes pretestību.
Pārsegumiem labāk pērc oficiāli.

Re: betona klases noteikshana?
Autors: Didims ()
Datums: 10/04/2007 18:37

Arī pērkot bez čeka kravai devās līdzi transportlapa, kas reizē ir arī atbilstības sertifikāts.

Re: betona klases noteikshana?
Autors: Antins ()
Datums: 10/04/2007 22:15

Sk. sanaak, ja njemu ar suukni, tad var buut +/- paarlieciiba ka vismaz b20 klase man buus? ir itkaa plastificeejoshaas piedevas kas atvieglo suukneeshanu, cerams ka vinjas izmantot sanaak daargaak, nekaa pareizu daudzumu cementa piegaazt? ;)

veel gribeeju pajautaat, kaadu apm betona klasi ir reaali dabuut pasham maisot ar betonmaisiitaaju? Noviks raksta, ka vairaak par b10 dabuut nevarot. skaidrs, ka ljoti daudz kas atkariigs no grants tiiriibas, sastaava, kaa arii grants / cementa attieciibu sverot vajadzeetu njemt, nevis tilpumdaljaas, kaa dara maisot pasham, un grants mitrums nav zinaams - sanaak parasti pa daudz uudens laikam sastaavaa, un so - bet nu tomeer, tieshaam augstaak par b10 maajas apstaakljos nedabuut? ir tak ljotui daudz padomlaikos celtu pamatu ar pasmaisiitu betonu, utt - un nekas, nebruuk kopaa...
mums garaazaa bedre un garaazas griida no pasmaisiita betona - mashiinas iekshaa nebruuk...;| ;)
cik ta reaali vareetu buut? paarsegumus, skaidrs, maajaai labaak no paslietaa netaisiit, bet pagraba nesosaas iekssienas, maybe griidu? starpcitu, pagrabs )( pilnais) tiks reekinaats kaa monoliits, tb griida un sienas ( pamati), vienaa leejumaa tiek atlieti - taadaa gadiijumaa tak pamatu balsta virsma sanaak visa pagraba griidas platiiba? ta jau tur pat purvaa taadi pamati grimt imho nevareetu?

Re: betona klases noteikshana?
Autors: freds ()
Datums: 11/04/2007 15:33

Ja betonu pasūta oficiāli, tad ir atbilstības deklarācija. Lai varetu izdot atbilstibas deklarāciju ražotājam jāveic kontrole, kam seko sertifikācijas institūcija. Zagta un pārpalikuša betona gadījumā betona klase ir apšaubāma.
Mājas apstākļos var uzmaisīt B30 pievienojot labu superplastifikatoru un lietojot tīrus inertos.

Re: betona klases noteikshana?
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 12/04/2007 19:55

No izziņām literatūrā par betona izmantošanu. Betona klasi, kas augstāka par B35 jēgas sākt izmantot ir tikai ēkām ar 9 un vairāk stāvu augstumu. Tā Ņujorkas debesskrāpjos kolonnām lietots B500..markas betons.
Sadzīves vajadzībām privātmājām betonu ar marku, kas lielāka pār B30 nebūtu jēgas izmantot. Betona stiprību ievērojamā mērā ietekmē tā kopšanas apstākļi un ja tos nevar izpildīt tad markas lielumam nav nekādas nozīmes.
Tā būvējot māju, pašam praksē gadījies, ka ar maisītāju gatavojot betonu attiecībās 1:3:4,5, pie cementa markas B30, kas aptuveni atbilst B5..B7,5 betona klasei ieguvu ūdensnecaurlaidīgu betona grīdu pagrabā.

Re: betona klases noteikshana?
Autors: Antins ()
Datums: 13/04/2007 03:31

trakoti nesprotami.
taga to cementu ar apziimee ar B matrkaam itkaa, turklaat m400 kaadreizeejais cements taga markeejas ar b32.5, ja nemaldos. ja pie Juusu dotajaam proporcijaam betona klase no shaada cementa sanaak ~b5, un njemot veeraa ka portlandcements, cik esmu lasiijis meedz buut liidz m550 vai m600, nesaprotu, kaadaa veidaa vispaar iespeejams ieguut betonu ar klasi virs b30 ? :-O jau b30, sanaak, jaalieto tikai b32 klases cements un uudens praktiskki bez pildvielaam? :-O
par kopshanu - tas skaidr5s, esmu mazlieyt palasiijies literatuuru par to visu...



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   **      **   *******    *******  
 **   **   **     **  **  **  **  **     **  **     ** 
 **  **    **     **  **  **  **  **         **        
 *****     ********   **  **  **  ********   ********  
 **  **    **         **  **  **  **     **  **     ** 
 **   **   **         **  **  **  **     **  **     ** 
 **    **  **          ***  ***    *******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727