UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Skaidbetona ēkas siltināšana
Autors: krispy ()
Datums: 18/01/2007 16:50

Labdien!

Gribēju noskaidrot kādas ir skaidbetona ēkas siltināšanas iespējas. Ēka celta septiņdesmitajos, divi stāvi (otrais stāvs - koka). Skaidbetons no ārpuses apmests. Sienu biezums kādi 30 - 35 centimetri. Esmu dzirdējis, ka siltināšana no ārpuses ir visai problemātiska, jo tanī skaidbetona nekas īsti neturās iekšā un lai siltinātu vajaga mājai apkārt veidot koka karkasu un tikkai tad siltināt. Kādas varētu būt siltināšanas iespējas no iekšpuses? Kāds varētu "uzzīmēt" aptuveno "pīrāgu"?

Re: Skaidbetona ēkas siltināšana
Autors: dzdzdz ()
Datums: 18/01/2007 17:10

Var siltināt ar to pashu TENAX putupolistarolu, pareizi visu darot nevajadzētu būt problēmām, jo Tenaxu ie jālīmē un jādībeļo ( vajag izvēlēties pareizus dībeļus)!!!!!!
Galvenais atrast sakarīgu meistaru, ja ne tad gan būs problēmu!

Re: Skaidbetona ēkas siltināšana
Autors: krispy ()
Datums: 18/01/2007 17:25

Putupolistarolu neelpo, ne? Sanāks baigā vaakuma māja, jo par ventilāciju 70tajos diži nedomāja... Ja vēl doma logus mainīt... Būs par traku... Vēl kādi varianti? Kā ar siltināšanu no iekšpuses?

Re: Skaidbetona ēkas siltināšana
Autors: DZDZDZ ()
Datums: 18/01/2007 18:24

Es gan tomērt ieteiktu no ārpuses!
1.Nesamazināsies telpu m2
2.Skaidbetons ļoti uzsūc mitrumu, takā ēkas apmešana, izolēšana tāvaitā būs jāveic!
3.Gaisa apmaiņu- ventilāciju ir jādomā neviss caur sienām, bet speciāli aprēkinātām ģaisa pieplūdes un nosūces vietām, tb jānodrošina mājā gaisa cirkulācija, pretējā gadijumā var sākt parādīties sēnīte!!!

Re: Skaidbetona ēkas siltināšana
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 18/01/2007 19:55

Jelgavas būvmateriālu kombināts ražo fibrolīta paneļus 60x260 izmērā, kur panelim 5; 7,5; 10cm biezumā ir iekšpusē siltumizolācija. Tas piedavā arī to stiprinājuma shēmas, tā piemēram paneļus var salīmēt ar montāžas putām.
Stiprināt skaidbetonā var, te būtiski stiprinājuma vietai garās naglas 5x20cm tiktu iedzītas 40..45 grādu leņķī sienā krusteniski. Tādu stiprinājumu no sienas atraut nevar.
Fibrolītu var apmest.

Re: Skaidbetona ēkas siltināšana
Autors: krispy ()
Datums: 18/01/2007 21:08

Liels paldies par info... Izskatās, ka fibrolīta plātksnes varētu būt risinājums. Tas izskatās "draudzīgākais" variants :)

Re: Skaidbetona ēkas siltināšana
Autors: Fiziķis/Valodnieks ()
Datums: 18/01/2007 23:02

to krisy: Negribās jau piesieties, taču šodien slikts garīgais un tāpēc speršu visu ārāk.
1)nav tāds vaakums un vaakuma māja (vai vislabāk ciotējot: baigā vaakuma māja). Vakuums ir pareizi (kaut gan drīkstot arī ar vienu u rakstīt, proti vakums).
2)Vakuums mājā nekādīgi nevar izveidoties no tā, ka tā tiek aplīmēta vai apskrūvēta ar putoplastu. Lai iegūtu visā mājā vakumu, pilnīgi visām spraugām un šķirbām jābūt hermētiski noslēgtām, un tad jāizsūknē gaiss no mājas. Protams visticamāk pirmie, kas neizturēs būs logi, kuri sasprāgs ar lauskām lidojot uz istabas iekšpusi. PAt ja arī izdotos tos aizmūrēt ciet, tad cilvēks, kurš atradīsies telpā no sava ķermeņa iekšējā spiediena ies bojā (asinsvadi pārplīsīs, acis izsprāgs no pieres ārā) un nepaspēs pat pasaukt palīgā. Kaut gan arī no palīgā sauciena nebūtu lielas jēgas, jo vakuumā skaņas viļņi neizplatās. Tāpēc ar šādām izpriecām jāuzmanās.

Re: Skaidbetona ēkas siltināšana
Autors: krispy ()
Datums: 19/01/2007 18:06

To: Fiziķis/Valodnieks
UN...???

Kam vajadzēja saprast, tas arī saprata....

Re: Skaidbetona ēkas siltināšana
Autors: Edžiņš ()
Datums: 20/03/2007 21:03

Man tā pati problēma - skaidbetona māja, 2-ais stāvs no fibrolīta. Prasās siltināt, bet ir viena bēda- māja ir pie neasfaltētas- t.i.- putekļainas ielas, kas , protams ir arī bedraina. No vibrācijām māja ir sēdusies, ir plaisas. Siltināt ar vati/dek.apmetumu - putekļi sēdīsies uz fasādes, vai tik nebūs katru otro gadu jāpārkrāso? Pēc skata patīk Tenax putuplasts ar ķieģeļflīzi - nebūtu jāuztraucas par putekļiem, nomazgā un miers. Tikai tāda nedraudzīga cena. Un, protams, tās runas par fasādes "neelpošanu". Kādi vēl varianti?

Re: Skaidbetona ēkas siltināšana
Autors: ff ()
Datums: 21/03/2007 14:54

Fibrolīta mājas var siltināt ar to pašu fibrolītu tikai tālākā apdare jāveic pareizi.Arī putekļi nav problēma,izvēloties piemērotu toni fasāsei un pielietojot pareizas krāsas kā arī attiecīgu būvķīmiju.Konkrētu risinājumu var dot redzot konkrēto māju,protams par nelielu samaksu.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  ********  ********  ********  **     ** 
 **  **  **     **     **        **    **  **     ** 
 **  **  **     **     **            **    **     ** 
 **  **  **     **     ******       **     **     ** 
 **  **  **     **     **          **      **     ** 
 **  **  **     **     **          **      **     ** 
  ***  ***      **     ********    **       *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727