UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pļāvēja pannas & nažu eļļošana/neeļļošana/apkope
Autors: TZKK ()
Datums: 18/04/2022 14:29

Sveiciens!

Kā Jūs apkopjat zāles pļāvēju, traktoru, u.tml., pannas un nažus, izņemot pnnas mazgāšanu un nažu asināšanu?

Gribās, lai nerūsē, kalpo ilgi. Internetā redzēju ieteikumus par pannas eļļošanu ar izsmidzināmu cepšanas eļļu, pie kuras it kā nelīpot zāle. Vai ir vēl ieteikumi? Movils? Kas cits, kādas ir pieredzes?

Re: Pļāvēja pannas & nažu eļļošana/neeļļošana/apkope
Autors: girco ()
Datums: 18/04/2022 16:33

Pēc katras pļausanas kārtīgi izmazgāju. Uz estakādes ar šļūteni no apakšas. Dzimtie šļaukas pieslēgumi ir pilnīgs mēsls, caur tiem pa lielam nekas īsti neizmazgājas.
Nu un ieziemojot noņemu pannu, kārtīgi nomazgāju un nopūšu visu ar WD40.

Re: Pļāvēja pannas & nažu eļļošana/neeļļošana/apkope
Autors: Katls ()
Datums: 18/04/2022 19:35

Nekādādas eļļas. Eļļa saēd krāsojumu. Cepamā būs jaatjauno katru reizi. Tad labāk nomazgāt, notīrīt un pārkrāsot. Izdomāt ar ko pārkrāsot. Varbūt grubulis... Varbūt nomontēt, nosmilšot, nocinkot un nokrasot. Ja tomēr eļļa tad atrabotka un ļoti bieži, lai saaug aizsargslānis.

Re: Pļāvēja pannas & nažu eļļošana/neeļļošana/apkope
Autors: protuprotu ()
Datums: 18/04/2022 20:02

Pēc sezonas beigām noņemu pannu, notīru, izlīdzinu buktes, ja vajag sametinu plaisas, pārbaudu vai naži stāv pretī (salocīta panna). Nažus uzasinu vai nomainu. Ja nažu skrūvēm kantes atdauzītas, nomainu skrūves. Rūpīgi pārbaudu gaitas siksnu, lai nav kaut kur uz lauka jāmaina. Apakšu nekrāsoju un ar eļļu nesmērēju. Traktors ir ,,Stiga" strādā sezonā sabiedriskā sektorā ,platība tāda paliela.

Re: Pļāvēja pannas & nažu eļļošana/neeļļošana/apkope
Autors: agrais ()
Datums: 19/04/2022 07:17

Neko nedaru..nu ja ir laika, tad ar karčeri sezonas beigas noskaloju. Neredzu nekādu jegu tur kaut kādas eļļiņas pūst. Nazi tapat notrinas un ir jamaina, panna...nezinu, man tur nekas nerūsē,nu vismaz vera ņemami....Vairak uzmanibas iesaku pieverst eļļas un filtru laicīgai maiņai.Tapat par ziemas benzinu padomat,lai nav sezona jāsak ar karburatora tīrīšanu vai maiņu...

Re: Pļāvēja pannas & nažu eļļošana/neeļļošana/apkope
Datums: 19/04/2022 09:25

Man šķiet, ka pannu neko daudz nevar saglabāt un tai jāpieiet kā detaļai, kura pēc kāda laika ir jāmaina vai jāremontē. Tas kalpošanas laiks var būt pietiekami ilgs - kādi gadi 8 iespējams vairāk. Pēc tiem gadiem jau droši vien būs jautājums vai motoram vēl ir resurss.
Panna atrodas agresīvā vidē, kur ir mitrums, sitieni ar akmentiņiem utt. Es kaut kā neticu, ka būtu iespējams pasargāt ar kaut ko, lai tā iedarbība nebūtu. Man tas šķiet arī nereāli mazgāt, smidzināt eļļas utt. Es piemēram neko nedaru vispār. Tā panna man ir apaugusi ar gadiem ar mulču, kuru pat pie labas gribēšanas ir grūti nokasīt. Varbūt arī tas ir tas ideālais pannas aizsargslānis. :) Traktors man ir es domāju jau virs 10 gadiem un panna vēl turās, es rūsu redzu nedaudz gar ārmalām. Iekšpusē ir mulčas aizsargslānis un man nav ne jausmas kas zem tā atrodas, bet virspusē pannai krāsa ir bez defektiem - tātad caurejošie rūsas krāteri tur vēl nav.

Re: Pļāvēja pannas & nažu eļļošana/neeļļošana/apkope
Autors: Madars Lapsa ()
Datums: 19/04/2022 12:46

Sveiciens!

Es pēc katras pļaušnas ar karčeri noskaloju un nobraucu saulīte, lai žūst. Rūsa tur ir, bet nu cīnīties ar viņu, bezjēdzīgi. Tur jebkura mikroplaisa momentā rūsēs, labāk, lai mitrums nekrājas. Zem grubuļa tiks mitrums un rūsēs vel labāk kā bez apstrādes.

Re: Pļāvēja pannas & nažu eļļošana/neeļļošana/apkope
Autors: Niks (neīstais) ()
Datums: 19/04/2022 20:17

Es arī pēc sezonas noņemu pannu, nomazgāju visu, nožāvēju. Pannas apakšu nopūšu ar eļļu, kas ir pa rokai (pagājušogad bija Hakers). No rullīšiem un siksnām notīru zāli. Protams uzasinu nažus. Un tas ir viss. Pannas iekšpuse tagad spīd un laistās tāpat, kā rudenī. Nekas tur rūsējis nav.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **    **   ******   **    **  **    ** 
 ***   **  **   **   **    **  ***   **  ***   ** 
 ****  **  **  **    **        ****  **  ****  ** 
 ** ** **  *****     **        ** ** **  ** ** ** 
 **  ****  **  **    **        **  ****  **  **** 
 **   ***  **   **   **    **  **   ***  **   *** 
 **    **  **    **   ******   **    **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727