UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Pamatu drupšana
Autors: Jurijs123 ()
Datums: 21/11/2021 09:11

Sveicināti, godātā publika. Man ir sekojošais jautājums. Ir lauku koka māja, kuras vienas puses pamati no āras ir apklāti ar ruberoīdu, kas tika tur uzlikts vairakus gadu atpakaļ, mainot apakšējos vainagus un siltinot māju. Nu jau aptuveni divus gadus ir novērota pamatu drupšana tajā pusē, kur apklāts ar ruberoīdu. Skaidrs, ka bez pamatu remonta kaut kad neiztikt, bet jautāju, vai noņemot to ruberoīdu visai pamatu pusei, varbūt var samazināt pamatu drupšanu? Kaut kā rodas aizdomas, ka tas ruberoīds varētu būt pie vainas, ka sākas drupšana. Pagaidām drup tikai aptuveni metra garumā, un tur ruberoīds pats nokritis dēļ drupu smaguma.

Re: Pamatu drupšana
Datums: 22/11/2021 09:06

Noderētu situācijas fotogrāfija. Normāli veidotiem pamatiem ar adekvātu javas/betona maisījumu drupšanai nevajadzētu notikt ar vai bez ruberoīda. Īsti nav skaidrs kāds nolūks ruberoīdam, jo cokola daļai tāds nav vajadzīgs.
Izteikta pamatu drupšana (kas nav saistīta ar pamatnes kustībām) parasti ir saistīta ar vāju, saplaisājušu mūrējumu uz kura pastiprināti nokļūst lietusūdeņi un sals to attiecīgi saplēš.

Re: Pamatu drupšana
Autors: deformacijas šuve ()
Datums: 23/11/2021 11:08

Pamatos šim saistviela ir kaļķis, kuram kalposanas laiks skarbos apstākļos ir diezgan īss. Mitrums nāk iekšā un ruberoīds traucē tam iztvaikot.

Re: Pamatu drupšana
Autors: Jurijs123 ()
Datums: 24/11/2021 18:50

Paldies par Jūsu atbildēm. Ja, pamatu saistviela tiešām izskatās, ka ir kaļķis. Domāju, ka ruberoīds bija uzklāts, lai pasargāt no lietus iedarbības, tātad, no mitruma. Bet, neizskatās, ka tas līdzētu. Skaidrs, noņemšu to ruberoīdu, paskatīšos, kas zem tā. Tāpat jau būs kaut kad drīz to bojāto pusi jāstiprina. Starp citu, neredzu iespēju šajā forumā pielikt foto. Tāda opcija vispār pastāv?

Re: Pamatu drupšana
Autors: Jurijs123 ()
Datums: 24/11/2021 19:18

Un šādus pamatus var stiprināt ar betonu?

Re: Pamatu drupšana
Autors: ZZZ ()
Datums: 24/11/2021 19:41

Bildes var ielikt te un tad vel japarkope links [failiem.lv]

Re: Pamatu drupšana
Autors: deformācijas šuve ()
Datums: 25/11/2021 10:37

Ko nozīmē strprināt atšķiras pec izpratnēm. Pēc grāmatas stiprināt un rekonstruēt, vai kaut ko pastiprināt ķep ļep. Pēc grāmatas ir jājauc ārā pa posmiem un jamūrē vietā atpakaļ tie paši akmeņi tikai jau ar cementa sastāva javu. Pie reizes ieliekot hidroizolāciju. Zobu plombi sadrupušu var arī ar DEPO epoksīdu aizsmērēt mutē. Kaut ko jau var pakurķēt ārā tiem pamatiem ar lauzni un kaut ko piecementēt. Jēga varbūt ir, varbūt nav. Taisīt visādus pamatu rekonstrukciju darbus ir baigi dārgi, jautājums, vai labāk neizmantot buldozeru un neuzcelt māju, kurai kalpošanas laiks sāksies no 0.

Re: Pamatu drupšana
Autors: Matīss123 ()
Datums: 25/11/2021 19:13

Nojaukt koka māju, kas ir siltināta un ir mainīti vainagbalki nebūtu prātīgi. Bet taisnība vai vajag tjap ljap lipināt, manuprāt jāatrok pamati, daleji jānodrupina vecie pamati, jādzen armatūra un jālej Blakus Jauns pamats. Dārgi, bet tas ilgākam laikam.

Re: Pamatu drupšana
Autors: Jurijs123 ()
Datums: 25/11/2021 20:42

Paldies par Jūsu viedokli. Es sliecos uz domu, ko piedāvā Matīss123, jo tie pamati drup tik viena pusē, vismaz cik redzu. Ir doma kaut kad atrakt, tālāk gan diez vai pats tikšu. Māja notiekti nav pirmā svaiguma, bet ir gana labā stāvoklī, lai vismaz ka vasaras māju vēl ilgi izmantot (nomainīts vainags, siltināta, mainīts jumts un vēl veikti šādi tādi uzlabojumi). Tad vēl pēdējais jautājums, ko varbūt kāds no Jums šeit zin. Zinu, ka jāskatās speciālistam utt, bet ļoti aptuveni kādas varētu būt cenu robežas tādu pamatu atjaunošanai metrā? Maz no tā ko saprotu, ja jautājums galīgi garām, tad varat neatbildēt :D Man tieši likās, ka neko daudz tas neizmaksātu materiāla ziņā, nu darba izmaksas gan nezinu.

Re: Pamatu drupšana
Autors: ZZZ ()
Datums: 25/11/2021 20:47

Parasti jau sak drupt no arpuses, tatad der saremontet bojatas vietas + no arpuses uzlikt hidroizolaciju (vincents razo kkadu betonveidigu pulveri)

Papildus eksuste kapilara hidroizolacija, kuru pa slipiem urbumiem iepludina virspamata

Bez bildes, detalizetakas info precizi gruti teikt

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********        **  ********  ******** 
 **     **     **           **  **           **    
 **     **     **           **  **           **    
 ********      **           **  ******       **    
 **            **     **    **  **           **    
 **            **     **    **  **           **    
 **            **      ******   ********     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727