UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Kaņepju spaļu betons - Hempcrete
Datums: 27/06/2021 21:21

Sveiki.

Vēlejos uzzināt vairāk par kaņepju spaļu betona izmantošanu privātmājas būvnieciba. Kādas ir Jūsu atsauksmes? Kādas ir izmaksas? Cik sarežģīts un laikietilpīgs process?

Paldies

Re: Kaņepju spaļu betons - Hempcrete
Autors: m! ()
Datums: 27/06/2021 23:05

Ar ko kanepju spali atskiras no salmiem?

Re: Kaņepju spaļu betons - Hempcrete
Autors: Aldiss ()
Datums: 28/06/2021 00:16

Kaņepju spaļi esot vieglāki, gaisošāki par salmiem, spējot uzsūkt 10x vairāk mitruma salīdzinot ar tiem. Tik nez kur tādus var dabūt pietiekošā daudzumā un kur dabūt būvkonstruktoru, kurš ar savu parakstu apliecinās, ka māja ir droša/atbilstoša.
Mana vecvecāku māja ir taisīta no skaidbetona, bet kaimiņu māja no kaņepju spaļu betona. Māju projekti vienādi-, Staļina laika kvadrātiskās "sēnītes", kādu Jelgavā daudz. Teica kaimiņu māja esot dikti laba un silta.

Sienu biezums gan tajos laikos bija niecīgs 20 vai 25 centimetri. No sākuma ticis uzbūvēts karkass (statņi ~1,5m attālumā ēkas stūros, logu vietās, tos apnaglo ar dēļiem izveidojot formu, kurā bērts iekšā kaņepju vai skaidu betons. Atšķirībā no parastā betona, skaidu betons ar kuru esmu pats darbojies un visdrīzzāk arī kaņepju/linu betona java nav diez ko plūstoša un var tikt iepakota arī starp šķirbainiem dēļiem, jo ūdeni tur klāt liek maz, samaisa viegli mitru ar kaļķi un mazliet cementu ātrākai cietēšanai.

Re: Kaņepju spaļu betons - Hempcrete
Autors: m! ()
Datums: 28/06/2021 09:12

Kanepes vai salmus tut noteikti liek lai panaktu mazaku siltumzudumu
Ja produkts ir japerk, var sakt apdomat kapec nepirkt gazbetonu
Te tiek izskatits Latvijas klimats un globala sasailsana paradija, kada bija pagajusa gada ziema
Alternativa - salmu kipas nodrosina pec parametriem sienu tuvu pasivas majas standartam

Re: Kaņepju spaļu betons - Hempcrete
Autors: m! ()
Datums: 28/06/2021 10:14

Mazaks stiebra diametrs veidotu mazaku gaisa kameru, jo mazakas un.vairak gaisa kameras, jo siltumzudums ari butu mazaks

Re: Kaņepju spaļu betons - Hempcrete
Autors: deformācijas šuve ()
Datums: 28/06/2021 10:26

Kapēc skaidbetons utml?

Var jau paretinat vecmāmiņas veco pudeļu krājumus bēniņos un taisīt sienām pudeļbetonu - mūrēt no perpendikulārām pudelēm ar māliem/pašmaisītu betonu vai kaļķu javu. Siltumpretestība būs vēl labāka kā skaidbetonam, piekam varbūt par mājai logus nevajadzēs, kas ir vēl trekna pozīcija izdevumos. Pudeles uz spiedi ir izturīgas dēļ savas apaļās formas. Moderni, stilīgi, visi draugi hipsteri glaudot bārdu novērtēs uz 10!

Bet ja nopietnāk, tad: 1) gāzbetons būs letāks un labāk turēs; 2) es paskatīšos kur Jūs tagad atradīsiet konstruktoru, kas liks parakstu zem skaidbetona sienām, ka arī kurš tam visam uzrakstīs pagaidu energo sertifikātu; 3) ja izdosies atrast, tas būs custom risinajums, kas maksā papildus naudu.

Ekonomiska pamatojuma šitam nav, javien tā nav mazēka bez papīriem vai blakus ir visas nepieciešamās sastāvdaļas, daudz lieka laika projektam.

Re: Kaņepju spaļu betons - Hempcrete
Autors: m. ()
Datums: 28/06/2021 10:53

Projektet suenas jau var no cita materialam

Re: Kaņepju spaļu betons - Hempcrete
Autors: grāpis ()
Datums: 28/06/2021 14:10

Skaidbetons, spaļbetons tas jebkurā gadījumā ir pildījums starp koka karkasu, kurš pilda nesošās konstrukcijas funkciju. Manai lauku mājai celtajai pēc kara arī ir skaidbetona sienas, bet tāpat visam pamatā ir parasts karkass. Starpsienas ir bez karkasa. Uz siena ķīpām arī jumtu neliek, tur tāpat ir rāmis visam pamatā.
Te jau saimniekam ir jāpakalkulē, kas ir izdevīgāk- prastais karkass apdauzīts ar osbām, plēvēm un piepūsts ar ekovati .., vai ir šitāda ņemšanās. Vai būs sliktāks par osbu būdu.. diezvai, baigi labāgs ar diezvai.

Re: Kaņepju spaļu betons - Hempcrete
Autors: Pašdarbnieks ()
Datums: 28/06/2021 14:22

deformācijas šuve rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Kapēc skaidbetons utml?
>
> Var jau paretinat vecmāmiņas veco pudeļu krājumus
> bēniņos un taisīt sienām pudeļbetonu - mūrēt no
> perpendikulārām pudelēm ar māliem/pašmaisītu
> betonu vai kaļķu javu. Siltumpretestība būs vēl
> labāka kā skaidbetonam, piekam varbūt par mājai
> logus nevajadzēs, kas ir vēl trekna pozīcija
> izdevumos. Pudeles uz spiedi ir izturīgas dēļ
> savas apaļās formas. Moderni, stilīgi, visi draugi
> hipsteri glaudot bārdu novērtēs uz 10!
>
>
Tie nav griesti.. Es esmu pabijis Kurzemes lauku sētā, kur māja ir atjaunota pēc kara. Viņai sienas ir mūrētas no izšautām vācu lielgabalu čaulām. Un tas nav nekas unikāls.

Re: Kaņepju spaļu betons - Hempcrete
Autors: deformācijas šuve ()
Datums: 28/06/2021 15:02

"Skaidbetons, spaļbetons tas jebkurā gadījumā ir pildījums starp koka karkasu, kurš pilda nesošās konstrukcijas funkciju."

Nav teikts. Es esmu redzējis variantus, kur nesošās sienas un kolonnas ir no skaidbetona. Piekam sienās vēl gaisa šķirkarta. Protams, tas ūķis pēc 100 gadiem tiek izmantots kā šķūnis, jo tas skaidbetons irst kopā, kolonnas arī, visa būve atgādina deformetu graustu, kas knapi turās kopā. Nu 100 gadus jau ir nostāvējis, drošivien būvējot domāja, ka uz 20 gadiem maksimums. Sienas var ar pirkstu urbināt. Protams, varbūt cementa maz bija, pārkares lielākas vareja jumtam uztaisīt un 100 citi apstākļi.

"Tie nav griesti.. Es esmu pabijis Kurzemes lauku sētā, kur māja ir atjaunota pēc kara. Viņai sienas ir mūrētas no izšautām vācu lielgabalu čaulām. Un tas nav nekas unikāls."

Nu pēc kara būvēja no tā, ko varēja atrast. Ja man jāizvēlas starp zemnīcu un kaut ko virs zemes, es ar sienas no caulām taisītu. Vienkārši es kaut ka nesaprotu kamdēļ mūsdienās izmantot kaut kādus šādus pēckara variantus. Būtu sausāks klimats, varētu no dubļiem un kūtsmēsliem stiķet kopā ekoloģiskas mājas. Vispār mājas var jau no jebkā būvēt, kas pa rokai. Jautājums, vai tas ir racionāli. Tāpat mājas definīcija atšķirās.

Jautājums ir: 1) vai to var dabūt cauri būvvaldei un konstruktoru atrast; 2) ja var, vai tas ir ekonomiski pamatots konkrētajā brīdī, vai ir kaut kādi spec apstākļi - pieejami kaut kadi materiāli pa velti, kurus tad var izmantot, piem, cements pa lēto, smiltis blakus kapu kalniņā, ir ar ko atvest, vai pats bez darba, laiks daudz utml. Vienvārdsakot tas ir kaut kāds nišas gadījums individuāls.

Varbūt cilvēks plāno uztaisīt ekologisko youtube kanālu ar 2 miljoniem sekotāju, kur rada lēta eko materiāla ilūziju un stāsta kā gadu no kaut kādas eksotikas māju būvē, bet pats klusi karkasenē tos video montē. Mūsu stroiķi iemanās ikdienā viselementārākos, bieži izmantotos mezglus sačakarēt, var iedomāties ko tie sadarīs ar kaut kādām siena ķīpām sienās.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********  ********  **         ******** 
  **  **      **     **        **    **   **       
   ****       **     **        **    **   **       
    **        **     ******    **    **   ******   
    **        **     **        *********  **       
    **        **     **              **   **       
    **        **     ********        **   **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727