UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
izbozusies ķieģeļu ārsiena
Autors: Borgore ()
Datums: 14/05/2019 13:28

Sveiciens, building foruma iemītniekiem!

Interesē diskusijai ieteikumi ko labāk iesākt ar veco laiku koka ēku, kura ir jau labu laiku iepriekš kā savulaik daudzas ēkas apšūta ar baltajiem ķieģeļiem, ja tās pamati bijuši slikti izstrādāti un nav bijusi nodrošināšanās pret mitrumu, kā rezultātā pamati ir manāmi pagrauzti no apakšas, līdz ar ko viena mājas siena ķieģeļu kārtas ziņā ir nedaudz izbozusies. Logus mainījām, sanāca aiz ķieģeļu malas aizķert un sajust ka arī ir jūtama kustība vietā, kur ķieģeļi izbozušies.

Ņemt ārā ķieģeļus, lai pārbūvētu izbozušos vietu arī būtu riskanti, jo sanāk samērā liels laukums līdz otrajam stāvam - teiksim, ka pārāk riskanti ko demontēt. Kādi būtu varianti, lai nodrošinātos pret to, ka boganā siena nerada brīnumus nākotnē? uzreiz varu pateikt, ka šovasar ir plānā sakārtot pamatus, bet kā lai uzlabo sienas stabilitāti? varētu jau pierakt papildus dziļākus un kvalitatīvākus pamatus un uztaisīt dubulto sienu, vai tas būtu bejēdzīgi?

jā, jā, zinu arī standarta atbildes, ka jāsauc būvinspekcija, jājauc siena vai māja nost un jābūvē no jauna, bet ja nav variantu un jumts virs galva nepieciešams, tāpēc var būvēties tikai paralēli dzīvošanai?

Paldies!

Re: izbozusies ķieģeļu ārsiena
Datums: 14/05/2019 15:07

Labs risinājums ir novākt visu ķieģeļu apšuvumu nost un tā vietā pielikt glītu siltinājumu, ja vien pati koka māja ir labā stāvoklī un rezultāts būs ļoti labs.
Var iesūtīt arī bildi kā tas pasākums izskatās, bet kopumā ņemot klasiska situācija ar apšūtajām koka ēkām.

Re: izbozusies ķieģeļu ārsiena
Autors: ETT ()
Datums: 14/05/2019 15:17

Nekvalitatīva apšuvuma nojaukšana nekādi netraucē paralēlai dzīvošanai. Bez tā nekādus pamatus neizdosies sakārtot, tikai dekoratīvi piepucēt, jo redzamie ir tikai vēlāk piebetonētie, lai būtu, kur tai apšuvuma sienai kur stāvēt. Pēc tam parādīsies domas par siltumizolāciju, lai samazinātu apkures izmaksas un starplaikus, un atkal viss atgriezīsies pie ķieģeļu sienas, kas turās uz godavārda...

Re: izbozusies ķieģeļu ārsiena
Autors: SerViss ()
Datums: 14/05/2019 15:22

Ja jau ir izbozusies, tad krišanas process ir sācies. Labāk noārdīt pašam, nekā vēlā aukstā novembrī bēdāties, ka viņa (nezin-kāpēc:) pēkšņi nobrūk pati.

Re: izbozusies ķieģeļu ārsiena
Autors: Borgore ()
Datums: 14/05/2019 17:46

Teiksim tā, ka pāris gadus tur ļoti iespējams nekas arī nebruks, un nedz arī pēkšņi šāda bogana forma ir parādījusies,. Failos augšupielādēju pāris attēlus, kur ar sarkanu apli vai ovālu iezīmēju aptuveno vietu kur ir "nobīde" - [failiem.lv]

Re: izbozusies ķieģeļu ārsiena
Autors: agrais ()
Datums: 14/05/2019 20:36

saprotu ka ardit nost to sienu negribas...saskruve ar skruvem tas sienas, skats nebūs labais, bet vismaz nenogazīsies. bet tas nav ilglaicigs risinajums. Un vispar jau izklausas ka tai koka sienai apaksa izpuvusi, siena nosedusies, kiegeli izmeta bogenu jo gan jau ka ir sasieti ar kadam naglam kopa ar koka sienu...

Re: izbozusies ķieģeļu ārsiena
Datums: 14/05/2019 20:53

Bildē neizskatās tik ļoti traģiski, bet vispār šāda siena ir līdzīga malkas grēdai, kura turās tik tiešām uz godavārda un ja tur kaut kā neveiksmīgi pakustina, tad nonāks brangs gabals vienā rāvienā. Tiesa negribas ticēt, ka viss tas mūrējums ir vienkārši sakrauts, jādomā, ka kaut kādi saistes stiprinājumi ar ēku tur tomēr ir iemūrēti, jo kopumā izskatās taisni un bez plaisām.
Agrais ieteikums izklausās saprātīgi, taču es negribētu būt tas kurš tur tos caurumus urbtu, jo ja tā siena elpo, tad neviens nevar garantēt, ka nenobrūk tieši stiprināšanas gaitā. Varētu nodrošināt vismaz ar slīpām stutēm, lai uz urbšanu nenāk tas pasākums uz āru.
Es noteikti pie šādas sienas neaiztiktu pamatus, bet ieplānotu nākotnē budžetu uz jaunu fasādi ar siltinājumu.

Re: izbozusies ķieģeļu ārsiena
Autors: ints45 ()
Datums: 14/05/2019 21:20

Situāciju pasliktina fakts, ka ķieģeļi likti uz šaurās malas. Gan jau ka kā enkuri lietotas naglas, kuras iedzītas koka sienā tā lai naglas galva ir šuvē. Pretējā gadījumā tas apšuvums jau sen būtu sagāzies

Re: izbozusies ķieģeļu ārsiena
Autors: Borgore ()
Datums: 15/05/2019 12:03

Pagaidām bija doma tik nopucēt tos pamatus - vietās, kur izgrauzts un zem pamatiem iederētos kādi akmeņi, tad tos iemūrēt - tiktāl jau domājams siena negāzīsies virsū. Protams, ar lāpstu gar pamatiem zemē būs jāparokas.

Ar skrūvēm saskrūvēt sienu domā no ārpuses izlaist cauri ķieģelim, lai pievelk pie koka? par to esmu domājis, bet tā kā nav baigi daudz zināšanu par būvniecību, tad aizdomājos, vai tik šādi nepakļaušu riskam koka sienu, kurai būs papildus jānotur ķieģeļu siena no izgāšanās?

Boganums nav traģisks, bet ja vēl runā par sienas noārdīšanu un uzmūrēšanu no jauna, tad šmuce ir tur, ka sanāk tai sienai vidus daļu raut ārā, kas stieptos līdz otrajam stāvam, līdz ar ko man nav pārliecības, vai līdz ar boganuma izņemšanu līdzi nepanesīsies visa otrā stāva ķieģeļi, sākot pat no jumta.

Nav bijusi šādā tēmā pieredze, bet prieks par atsaucību šeit, paldies!

Re: izbozusies ķieģeļu ārsiena
Autors: Borgore ()
Datums: 15/05/2019 14:24

Papildinājumam vizuālais ieskats no izgrauztajiem pamatiem, lai precizētu galveno tēmu - [failiem.lv]

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **    **  ********   ******    **     ** 
 **     **  ***   **  **    **  **    **   **     ** 
 **     **  ****  **      **    **         **     ** 
 ********   ** ** **     **     **   ****  **     ** 
 **         **  ****    **      **    **   **     ** 
 **         **   ***    **      **    **   **     ** 
 **         **    **    **       ******     *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727