UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Ekskavators
Autors: Traktorists ()
Datums: 28/06/2018 16:14

Jautājums sekojošs, varbūt ir kāds ekskavatorists vai kā citādi ar to saskāries:
Vai pirkt kādu universālo ekskavatoru, (3CX, 4CX, un tml., kaut Jumzis ar šķūri priekšā un kausu pakaļā) un strādāt pašam vai tomēr ņemt nomā ar "pilnu servisu"?
Darbu apjoms ir aptuveni:
4000m2 dīķis
500 metru piebraucamais ceļš, 600m meliorācijas tīrīšana,
pāris hektāru zemes līdzināšana
...un nākotnē arī mājas pamati, septiķis un pārējie sīkumi, kas iekļaujas šajā procesā...
No vienas puses liekas kosmiskas summas uz to visu nomājot tehniku ar operatoru, tā teikt, pa pilnu programmu. No otras - tā kā nepirktu "no salona" un līdz šim saskare nekāda nav bijusi, ja kaut kas sāk plīst, tehniskās apskates, degvielas piegādāšana, utt., utt., ka tik nesanāk vēl lielāki izdevumi un rezultātā metāllūžņu kaudze pļavas vidū! Varbūt kādam ir kādi argumenti par/pret, kā labāk rīkoties? Jāņem arī vērā, ka, protams, ne to visu darbu apjomu varētu "pacelt" uzreiz, ja nomātu, tātad vēl nez cik reizes arī piegādes izmaksas nāks klāt. Doma būtu, kad darbi pēc pāris gadiem pabeigti, tiek pārdots tālāk...

Re: Ekskavators
Autors: rere ()
Datums: 28/06/2018 17:10

Pirkt ir laba ideja, ja grib arodu mācīties un patīk riskantas loterijas. Ar pirmo reizi nesanaks nekas prātīgs, būs jāpārtaisa atkal un atkal, taču ja esi apķērīgs un izdarīgs un paveicas, tad ir cerība iekļauties degvielas cenās, kas kādos ~10% gadījumu vidēji arī izdodas.

PS. Ar Jumzi diez ko prātigu neizraksi pat pie lielas meistarības.
PS2. Ja nemsi nomā, tad centies rēķināt cenu uz m3 nevis uz h, jo ir racēji, kuri pamanās vienu un to pašu rakt 5 reizes ilgāk un tas nekādi nenokompensēs, ka viņu cena uz h būs kaut par 50% zemāka.

Re: Ekskavators
Autors: kkk ()
Datums: 28/06/2018 17:28

Bonuss strādājot pašam, ir ka var darboties sev pieņemamos laikos un tempos, pārdomājot, procesā kautko pamainot, nevis pastāvīgi cepoties par to, ka tehnika jānoslogo, kautkā savas idejas jāieskaidro operatoram, utt. Pie tam ar tiem operatoriem arī ir kā paveicās, gadās tādi idioti, ka nenobrīnīsies. Pašam strādājot, ja iepriekš nav ar tādu tehniku strādāts, arī jāņem vērā, ka ies lēni un daudz kas uzreiz nesanāks.

Pēc minēto darbu apjoma izskatās, ka derīgāks būtu pilnapgrieziena ekskavators. 4000m2 dīķi rakt ar universālo ir garām, tur vajadzīgs pilnapgrieziena ekskavators + damperis, vai nu buldozers, ja iespējams vienkārši izstumt. Protams, jāskatās kāds dziļums un kur plānots zemi likt.

Piebraucamajam ceļam un sīkumiem - tur vel universālais ok. Meliorācijai atkarībā no tā kādi grāvju dziļumi, kāda piekļūšana - ja grāvji dziļi, ar universālo čakars nolikt izcelto grunti (jo nolikt var tikai uz sāniem), ja apkārt slapjš, tad ar universālo sūdīgi līdzināt. Ja ar universālo līdzina ar planējošo kausu - mazs laukums, ko no viena punkta var aizsniegt.

Lietotu pirkt, protams ir laimes spēle, bet ja pašam nav bijusi saskare, tad tur labāk spečukiem prasīt, lai nodiagnosticēs cik uzreiz jāgulda iekšā tapās, buksēs, utt.

Re: Ekskavators
Autors: Traktorists ()
Datums: 28/06/2018 18:58

Jā, nu laimes spēle ir paredzēt, kā ies pašam un traktoram, bet tie operatori arī ir loterija, pilnībā piekrītu... Protams, gribas sevi ieskaitīt pie tiem 10%! :)
Pie pirkšanas, skaidrs, ka meklētu kādu speciālistu, bet tas nemaina, ka gan jau kaut kādi remonti būs, jau minētā tehniskā, utt... Varbūt kādam ir pieredze, kā un cik maksā kaut vai remonti vai kā notiek tehniskā apskate un tml.!?
Jā, pilnais apgrieziens būtu forši, bet tas galīgi nav universāls risinājums un pirkt vienu, lai vēl vienu nomātu gan liekas perebors! Grāvju tīrīšanai ir ok pa malām, dīķim apmēram puse arī ies tieši blakus rakšanas vietai. Jā, varbūt ne ideāli ergonomiski, bet izdarāms ir...
Planēšana nav paredzēta līdz milimetram, drīzāk vnk aptuveni lielākos paugurus izlīdzināt, pēc tam tāpat visdrīzāk visu frēzētu nobeigumā, bet tā ir tāla nākotne...
Primāri cenšos saprast, vai tas viss sanāks lētāk, jeb beigās tik vien kā nervi čupā, lai būtu iespēja pēc saviem ieskatiem darboties kad vien ienāk prātā...!?

Re: Ekskavators
Autors: agrais ()
Datums: 28/06/2018 19:52

Es ta ari izdarīju_ atvilku no Zviedrijas vecu Fordiņu. Ekskavators un frontalais priekša. Teiksu ka tadu diki ar to neizraktu, ar Jumzi ar nesanaks. Bet visiem citiem darbiem man tas Fordinš neaizvietojams, pat nezinu ko bez viņa darītu.Pabeigsu savus darbus un pārdosu talāk. Tev jarēkinās ka pa leto neko normalu nenopirksi, bet Jumzu neiesaku pirkt.Un noteikti skaties ar frontalo, ta būs neaizvietojama lieta. Un rekinies ka jaremonte būs, ja vien neņemsi stipri pasvaigu....Bet no Zviedrijas var diezgan labus dabūt, varu iedot kontaktus virelim kurš man atveda....

Re: Ekskavators
Autors: Traktorists ()
Datums: 28/06/2018 20:18

Ja nav noslēpums, kādas cenas ir domātas "ne lētas" un cik tajos remontos aiziet? Ir jāved tas monstrs kaut kur, jeb brauc tauta pie tevis un prasa lielas summas par ceļu vai kā!? Tiešām tas viss liekas lielākais nezināmais visā pasākumā... Un par to rakšanu - ir iemesli, kāpēc fiziski nevar jeb tīri nav racionāli ar tik mazu kausu vai kā? Kā arī, kā tiek apgādāts ar degvielu? Pikaps ar plastmasas kubu aizmugurē?
P.S. Ar frontālo noteikti, tas ir obligāti!

Re: Ekskavators
Autors: ahaha ()
Datums: 28/06/2018 20:26

Kontaktus lūdzu atsūti uz auto354 (at) gmx.com iepriekš paldies. Jau kādu brīdi domāju par racēja iegādi. Kā ta pirkšana, vešana notiek? pasaku ko apmēram gribu un tad viņš piemeklē variantus? Kāds pašam modelis un kādos ciparos pirkšana un vešana sanāca?
Valdis.

agrais Wrote:
-------------------------------------------------------
> Es ta ari izdarīju_ atvilku no Zviedrijas vecu
> Fordiņu. Ekskavators un frontalais priekša.
> Teiksu ka tadu diki ar to neizraktu, ar Jumzi ar
> nesanaks. Bet visiem citiem darbiem man tas
> Fordinš neaizvietojams, pat nezinu ko bez viņa
> darītu.Pabeigsu savus darbus un pārdosu talāk.
> Tev jarēkinās ka pa leto neko normalu
> nenopirksi, bet Jumzu neiesaku pirkt.Un noteikti
> skaties ar frontalo, ta būs neaizvietojama lieta.
> Un rekinies ka jaremonte būs, ja vien neņemsi
> stipri pasvaigu....Bet no Zviedrijas var diezgan
> labus dabūt, varu iedot kontaktus virelim kurš
> man atveda....

Re: Ekskavators
Autors: agrais ()
Datums: 28/06/2018 20:56

[www.google.lv] man tadu te fordu, 79 gads, izmaksaja 4700. Bet nav tadas jaudas lai nezin kadus dīķus raktu, tur vajadziga pavisam cita jaudas tehnika. Bet jaudiga ari labi maksā. Cik esmu skatijies, tad zem 12-15 k eiro neko pratīgu dabūt nevar. Nu ar to zviedriju jau tada loterija ir. Tas cilveks sūta bildes, ja patik tad nem rokasnaudu un ved šurp. Viņš jau daudzu gadus ar traktoru vesanu darbojas. Ekskavatorus gan ved retak.Par darba izmaksām,,,es rekinu ka man jau tas verkis atpelnījies, bet vel darba daudz....Un atpakal to naudu dabūšu, bet noīretam traktoristam samaksa un viņš aizbrauc. bet uz maziem darba apjomiem gan diezin vai ir vērts pirkt pasam savu, ir jau ar tiem veciem klamiem ari problemas....cilindri, bultas, gultni...Vecs ir vecs. Ja kadam interese kontakti, tad atrakstiet uz agris1144 et inbox.lv. Iedošu kontaktus cilvekam kurš darbojas ar vesanu, tad runājiet talak paši. Cilvēks ir uzticams....E pastu savadak nevar iedot, sistema nedod

Re: Ekskavators
Datums: 28/06/2018 21:32

Man tas neizklausās nopietni, jo darbi pārāk apjomīgi, lai trennetos ar avansētu tehniku.

Risks, ka būs s...s operators tehnikai ir nesalīdzināmi mazāks kā pirkt tehniku, lai trennējoties mēģinātu kaut ko tik lielu izrakt un pārvietot.

Es labāk domātu kā savlaicīgi sarunāt sakarīgu racēju brigādi, kuriem ir atbilstošs ekskavators un buldozers līdzināšanai un izkalkulētu adekvātas cenas. Piemēram nesezonā darīt darbus varbūt.

Šamiem ārzemju krāmiem, vecāki vai jaunāki bez starpības, jebkurš lūziens mazāk par 200 EUR nebūs, drīzāk no 500 uz augšu pie noacījuma, ka pats vari nomainīt. Plus vecajiem ekesmplāriem var būt problēmas ar rezerves daļām.

Īsumā es teiktu tā, ka iesācējam, kuram nav bijis kaut parasts riteņtraktors, šitādā avantūrā mesties iekšā ir bišķi par šiku.

Man ir bijušas 3 pieredzes ar racējiem un stūmējiem un vienmēr viss ir bijis līmenī un ātrumā.

Re: Ekskavators
Datums: 28/06/2018 21:37

Man ir 1984 g lauksaimniecības vācu aparāts un cenas apmēram šādas:
jebkura dzelzs detaļa virs 10kg - sākot no 200 EUR
degv sūknis - 1500 eur
1 riepa 400 - 800 eur
sprauslas - 400 eur
bremžu cilindrs 180 eur
bremžu disks 200 eur
hidraulikas dalītājs - 1600 eur
jebkurš komplekts (tilts, piekare, pārvads) no 1500 uz augšu.

Un nav tā ka viss ir jauns. :)

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **         **    **  **    **        **  **     ** 
 **    **    **  **    **  **         **  **     ** 
 **    **     ****      ****          **  **     ** 
 **    **      **        **           **  **     ** 
 *********     **        **     **    **  **     ** 
       **      **        **     **    **  **     ** 
       **      **        **      ******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727