UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Cementa jumta loksnes
Autors: zigmars ()
Datums: 06/06/2015 09:03

Laba diena profiem!
Varat, lūdzu, ieteikt kuras no tirgū pieejamajām cementa loksnēm ir labakas (eternit, eurofala, u.t.t)
Un par ieklāšanu - vai loksnes klāt kā rādīts instrukcijās (abas gala loksnes piegriezt pēc vajadzīgā garuma) vai klāt kā laminātu (nākošo rindu sākt ar iepriekšējās atgriezumu) ?

Paldies jau iepriekš.

Re: Cementa jumta loksnes
Datums: 06/06/2015 10:23

Es vienai ēkai uzliku eternit classic - vidējo izmēru, nekrāsoto. Es arī svārstījos kā likt - ar nobīdi, vai stūru griešanu kā rekomendē. Ņemot vērā, ka vidējā izmēra loksnei biezums bija lielāks, tad sapratu, ka jāgriež stūri - un sanāca ideāli labi un nebija nekādu problēmu. Tā būtu bijusi kļūda, ja liktu ar nobīdi. Es nezinu kā citiem ražotājiem, bet eternitam nav slikti, ka uz viena viļņa izmēra bija vairāki lokšņu izmēri, kā rezultātā varēju piedzīt pie jumta bez atlikumiem. Eternitam tas smalkākais gals ir saucamā Gotika, kurš vizuāli no attāluma mazliet atgādina dakstiņu un tam modelim ir visi pričendāļi, kā kores, malas utt. Classic līnijai nav kores un nav vējmalu - tās ir jāizdomā pašam. Nu tas tā, sanāk roku pielikt, konkrēti korei - es liku lipīgo bituma lenti un nosedzu to pasākumu ar depo skārda kori kas paredzēta kaut kādam jumtam. Nu sanāca labi, bet ja būtu viļņotā kore, tad iespējams tas viss būtu bijis elegantāk un dārgāk.

Tālāk par kvalitāti. Eternit un domāju, ka visi pārējie ražojumi būs līdzīgi. Viņiem ir viena atšķirība no vecā padomju šīfera. Lietus laikā viņi tā kā paliek mitri, resp. no apakšas ir tumši, bet līdz pilienam nenonāk. Padomju šīferis tomēr ir pilnīgi sauss identiskos apstākļos. No sākuma mani tas tomēr mulsināja, jo kas varētu notikt salā utt. Bet acīmredzot tas viss tā ir paredzēts un tā tam jābūt. Katrā ziņā savā pirmajā ziemā pilnīgi nekādas blaknes tam pasākumam nenovēroju. Par to šeit bija viens topiks, kur vīri lauzīja galvas un novēla vainu uz skrūvju vietām, bet tā nav. Vēl tomēr šo vajag izpētīt, jo tam puisim it kā pat pilēja uz grīdas. Iespējams tur ir kaut kādi zemūdens akmeņi tomēr. Man ir 45 grādu jumts, bet varbūt viņam bija lēzenāks. It kā eternits jau ir paredzēts arī ļoti maziem grādiem, bet to jautājumu vajadzētu saprast, lai nav vilšanās.

Re: Cementa jumta loksnes
Autors: zigmars ()
Datums: 06/06/2015 10:52

Man plānā ir likt Klasika M brūno, jo pašlaik arī cena zemāka. Vakar pa leišu zemi braucu pie Jaunakmenes (tur arī tā rūpnīca ir) un ievēroju ļoti daudzām ēkam cementa lokšņu jumtu. No tāluma liekas ka dakstiņš vai dakstiņmetāls. Piebraucot tuvāk redzams ka tās ir cementa loksnes. Gandrīz nevienam neredzēju oriģinālās kores vai vējmalas. Visi elementi bija no skārda.

Re: Cementa jumta loksnes
Datums: 06/06/2015 13:06

Klasikai kā jau minēju nav oriģinālo koru vai vējmalu - tās ir tikai Gotikas līnijai.

Re: Cementa jumta loksnes
Datums: 06/06/2015 13:07

Starp citu dakstiņu visvairāk atgādina tieši Gotika, Klasika diez vai. Varbūt tu skatījies tieši uz Gotiku?

Re: Cementa jumta loksnes
Autors: slēpnis ()
Datums: 06/06/2015 13:57

Kaut kādu 7. gadu ir eurofala. Daļai jumta mazākais slīpums ir 16 grādi. Liku nogriežot ar fleksi stūrus.
Iesaku latas likt ne kā pēc instrukcijas vidējai loksnei paredzētos ja nemaldos 110cm starp centriem, bet gan 2x biežāk. Pēc tam varēs droši staigāt pa to jumtu bez bailēm izkrist cauri.

Re: Cementa jumta loksnes
Datums: 06/06/2015 17:41

Slēpni - kā Eurofalai ir ar to mitrumu loksnes apakšā?

Re: Cementa jumta loksnes
Autors: Cezars ()
Datums: 06/06/2015 22:02

Es savai mājai uzliku eternit gotika ar visām korēm. Izskatās superīgi un faktiski nevar atšķirt no dakstiņa - pretī ir māja ar dakstiņu jumtu abas faktiski izskatās identiski. Sākotnēji gan pats gribēju dakstiņu, bet tur viss sanāk dārgāk itsevišķi uz darba rēķina. Tā kā ieteiktu sākotnēji investēt nedaudz vairāk, bet uzlikt sev tīkamu jumtu. Vienīgais pasūtot jumtu pārskaiti detaļas - man bija nesakritības un palika pāri kādas 15 kores - tie rūpnīcas gudrīši rēķināt materiālu daudzumu toč neprot.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   ********   **         ********  **    ** 
 **     **  **     **  **    **   **    **  ***   ** 
        **  **     **  **    **       **    ****  ** 
  *******   ********   **    **      **     ** ** ** 
        **  **         *********    **      **  **** 
 **     **  **               **     **      **   *** 
  *******   **               **     **      **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727