UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 3 no 9
Re: Jumta konstrukcija un karstums vasarā
Autors: jams ()
Datums: 27/02/2013 19:40

Kaut kā esi piemirsis konstrukcijā gaisa šķirkārtu!
Ja jumtu likuši LV izcilie "meistari", tad jūtu līdzi un apsveicu ar drīzu jumta maiņu... :(

Re: Jumta konstrukcija un karstums vasarā
Autors: Anndris542 ()
Datums: 27/02/2013 20:03

Sveicieni!
Juutu, ka driiz saaksies tiesu lietas!!! Citeeju no "jams":
Ja jumtu likuši LV izcilie "meistari", tad jūtu līdzi un apsveicu ar drīzu jumta maiņu... :(
Esam nomainiijushi un no jauna uzlikushi, vismaz paaris simtus jumtu, Latvijas valsts teritorijaa un ar vieteejo amatnieku rokaam! Neteikshu, ka viss ir GLUDI gaajis, bet norautu, sapuvushu un tekoshu jumtu nav.
Taadus kaa "jams", jaaizniidee kaa shlaka! Santiimu p....ējs un murgu muldonha!
Kaa teiktu RUS, par saviem vaardiem atbildu!!!!

Re: Jumta konstrukcija un karstums vasarā
Autors: Cits Andris ()
Datums: 27/02/2013 20:29

That escalated quickly :-)
[1.bp.blogspot.com]

Re: Jumta konstrukcija un karstums vasarā
Autors: aaaa ()
Datums: 27/02/2013 20:37

Varbūt jams stipri teica, bet nav dūmu bez uguns. No paša pieredzes LV tiešām tādi meistari, kas savu arodu saprot līdz dziļumiem, un kas ievēro visas tehnoloģijas ir labākajā gadījumā 5%. Pamēģini, piemēram, atrast elektriķi, kas vadus vilks taisni, ne šķērsām, kas nesaplēsīs tvaika barjeru utt.
Man kaimiņam jumtu lika viena no lielākajām jumtinieku firmām. Kad šamie bija pusceļā, kaimiņš samaksāja un pateica paldies, vairāk man jūsu pakalpojumi nav vajadzīgi. Ko konkrēti, nezinu, bet kaut ko viņi esot darījuši pilnīgi ačgārni un neatbilstoši ražotāja aprakstītai tehnoloģijai.
Par siltināšanu, santehniku, hidroizolāciju, apkuri vispār nerunājot, tur tas procents ir man domāt zem 5%. Jo kā saka - tikai sīkumi atšķir īstu profesionāli no diletanta. Jā, bleķi pie jumta var jebkurš pieskrūvēt, šindeli arī uzlīmēt, bet kvalitatīvi salaist jumta loga tvaikizolāciju ar jumta tvaika barjeru atkal māk labi ja 5% jumtinieku. Un salaist tā, lai nav ne milimetrīgas spraugas nekur, kā aprakstīts un kā to dara visur tajā pašā Skandināvijā. Un interesantākais, ka aizbraucot tur, tie paši mūsu celtnieki dara pareizi - kur tad ir tā vaina, ka te vai nu attieksme vai gribēšana pēkšņi pazūd???

Re: Jumta konstrukcija un karstums vasarā
Autors: Anndris542 ()
Datums: 27/02/2013 20:43

Nesapratu ironiju?
LV staav tuukstoshiem maaju, kuras buuveejushi amatnieki, pasuutiitaaji (iedziivotaaji) laimiigi un apmierinaati. Desmit reiz vairaak, prieksh paardoshanas!!! Apmierinaats pasuutiitaajs, bet neapmierinaati pirceeji un buuveetaaji!!! Nu un paareejie taadi kaa "jams", ne pasham ne Sasham. Gan jau, ka zobus pats labo un matus griezh, ne pie amatnieka iet!!!

Re: Jumta konstrukcija un karstums vasarā
Autors: Anndris542 ()
Datums: 27/02/2013 21:02

Citaats no aaaa:
Un interesantākais, ka aizbraucot tur, tie paši mūsu celtnieki dara pareizi - kur tad ir tā vaina, ka te vai nu attieksme vai gribēšana pēkšņi pazūd???
Atbilde lhoti vienkaarsha. Kaa reekhina darba cenu Latvijaa un kaa Skandinaavijaa? Latvijaa kaa sarga sunim, lai paeed tikai tik cik dziiviibas uztureeshanai, jo ja paareediisies klhuus slinks! Skandinaavijaa saprot, ka maize maksaa tik cik maksaa un tam straadniekam jaaeed pasham un ghimene jaabaro! Tad arii amatnieks straadaa uz visiem 100%, saprotot, ka ir iespeeja dziivot ne eksisteet! Vinham nav jaadomaa, ko nozakt, ko ekonomeet, lai nozaktu - eest ta visiem gribaas!
Kaa teica kaads dumjsh, vai varbuut gudrs deputaats: Bet kas Jums liedz naakt manaa vietaa? Es jau nepleeshos peec shii benkha!!!
Tie amatnieki, kuri prot un grib straadaat, arii LV pusliidz pelna, bet straadaa ar pasuutiitaajiem kuri maksaa par kvalitaati. Nu, bet tie kuri domaa, ka celtniekam nav jaabuut uzvalkam un karbonaade jaaeed tik pa ziemas sveetkiem, straadaa ar Vovočkaam un maksaa triiskaartiigi!

Re: Jumta konstrukcija un karstums vasarā
Autors: J ()
Datums: 27/02/2013 21:08

Manuprāt gaisa spraugai jabūt 5cm vismaz + ventilacija korē, vai vēl labāk speciālie tornīši jumtā un gaisa atveres vēja kastē. Ļoti svarīgi nodrošināt arī labu bēniņu ventilāciju virs mansarda. Par to atstarojošo vēja plēvi interesanti - arī noteikti varētu palīdzēt pret infrasarkano, īpaši ja tiek izmantots sakarsēts metāla jumts. Domāju arī, ka šindelis lai arī dārgāks, tomēr apakšējā plaknē nesakarst tik traki, kā metāla jumts.

Re: Jumta konstrukcija un karstums vasarā
Autors: J ()
Datums: 27/02/2013 21:11

Varbūt arī Latvijā ir normāli un profesionāli celtnieki, bet noteikti ne vairāk kā 5%, līdz ar to reāli tādus sastapt praktiski neiespējami. Pa šiem gadiem patrāpījies man ir tikai viens....un tas bija ekskavatorists.

Re: Jumta konstrukcija un karstums vasarā
Autors: Anndris542 ()
Datums: 27/02/2013 21:24

Apsveicu, vismaz viens, bet amatnieks! Gruuti teikt, cik tad tie darba gadi ir gari? Man pa nedaudz vairaak kaa triisdesmit ir gadiijies sastapt un kopaa straadaat ar vairaak kaa vienu. Ka jau rakstiiju, katrs atrod to kuru meklee. Cieni citus un Tevi cieniis! Man kaadreiz teica: Kaavareesi Tu nopelniit, ja citiem nedosi to dariit. Dzilha un filozofiska doma!

Re: Jumta konstrukcija un karstums vasarā
Autors: khe ()
Datums: 27/02/2013 21:34

Tā jau mēs visi dzīvojam draudzīgi:) - godīgi un zinoši deputāti, apzinīgi un strādīgi ierēdņi un klerki, godīgi un nesavtīgi tirgoņi, prasmīgi, centīgi un godīgi amatnieki...

Pašreizējā: 3 no 9


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********  **    **  ********         ** 
 **     **  **         **  **   **     **        ** 
 **     **  **          ****    **     **        ** 
 ********   ******       **     ********         ** 
 **         **           **     **     **  **    ** 
 **         **           **     **     **  **    ** 
 **         ********     **     ********    ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727