UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 5 no 10
Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: m. ()
Datums: 20/02/2013 09:50

Pirms 4 gadiem liku pamatu bloku pamatus / 2 kartas pa 60 cm augstumā pa tiešo uz baltās smilts, neblietēts un nekas virsū nav bērts / baltā smilts vidēji sakās 30 cm zem melnzemes

Šoruden pāris vietās redzams ka pamati sēdušies, ar betonu aizsmērētajās vietās šur tur 1 mm spraqudziņa atnākusi vaļā --- bus jāāizsmerē ar akal lai visss smuki

Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: ruukiitis ()
Datums: 20/02/2013 10:00

Noroc ar traktoru 1 metra dziļumā grunti. + 1 metru uz visām pusēm.
Iegādājies labu ķerru, un apbruņojies pacietību.
Lēti, labi, ātri nekad nav - izvēlies 2 no trim.
Es Tavā situācijā pārējos darbiņus darītu paša rokām ar lāpstu, izraktu vēl 20cm iecerētajai pēdai.
Paņemtu 18m3 skalotās smiltis, 18m3 kautkādu šķembu (es ņemtu smalkāku) un pats ar ķerru visu izlīdzinātu, ieskalotu utt. Jā paietu 2nedēļas -1mēnesis, līdz tiksi līdz OSB veidņošanai utt.
šāda darbu organizācija Tev ļaus nedaudz ietaupīt naudu kas Tev nav (es tā saprotu no sarakstītā)
ļaus ieekonomēt uz "nepadarīto" - lēnām darot, katru soli 7 reizes varēsi pārdomāt un arī izdarīt ko un kā vajag pareizāk.
un Svarīgākais, pašam darot, atkal saku ies lēnāk, bet mēnešiem ejot, bet visu laiku virzoties uz priekšu mazāk sāpīgi varēsi atlicināt pa pāris 10 Ls neplānotiem izdevumiem.
Tur plēves gabals jānopērk, tur pāris cimdu pārus vajag, tur skrūves veidņiem vai mastika ar ko pamatu norullēt utt.
Rakstīji jau ģimene ir, 2 mazie rakari ar, un sapratu ka kautkur blakus dzīvo - nu tad uz priekšu, diemžēl tas ir "never ending story" bet pats sev būsi noteicējs, un visa ģimene kautko varēs iesaistīties. (pārsvarā ar gudru padomu, kuru pašā sliktākajā brīdī).

Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: aaaa ()
Datums: 20/02/2013 10:06

Cik no savas pieredzes - nekas nav neērtāks un neefektīvāks par strādāšanu ierobežotās telpās - tā ņemšanās pa grāvjiem, bedrēm, tranšejām ir garām - nošķūrē visu, lai plakans laukums un brīvi uzveidņo pēdu, ielej utt. Pašam ir jādara darbietilpīgie un smalkie darbi - manā uztverē rakt zemi ar rokām ir nevis naudas taupīšana, bet laika/naudas nevajadzīga šķērdēšana. Zemi jārok ar tehniku.

Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: Cits Andris ()
Datums: 20/02/2013 10:25

Paldies, saprotu ka lēti, ātri, labi ir trīs neapvienojamas komponentes jebkurā dzīves sfērā. Taču kaut arī nauda ir maz, tad tomēr tāmi gribu sastādīt nevis ar maksimālu sava darba ieguldījumu, bet ar sakarīgu ieguldījumu un sakarīgu tehnikas izmantošanu. Maisīt betonu ar mešalku liekas nesakarīgi, vājprāta fiziskais darbs. Taču iepriekš pieminētais fakts, ka betona sūknis pielies pamatus, ka pat akmeņus nepagūšu iemest, atkal liek domāt kādu vidus ceļu. Bet nu šobrīd primāri bija noskaidrot pamatu izmaksas, lai ir cipars, ko ielikt savā tāmē. Tas domāju ir izdevies un papildus esmu ieguvis daudz informāciju pārdomām, paldies!

Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: CRM ()
Datums: 20/02/2013 11:35

Galvenais,ir neiekrist galejibas!
pamati bezarmaturas-kas var but vel drausmigaks?
pamati pa 150Ls...
pamati no atkritumiem
pamati vienam cilvekam uztaisiiti...
Seit juut pilniba to nenopietnibu buvnieciba,ar ko saskaros ikdienaa!
Tadel ir projektetaji,buvuzraugi,betonetaji-kam sis darbs ir jadara!
Un ir juristi,apkopeji,lidotaji-mes nevaram aizvietot uzreiz projektetaju,buvuzraugu,darbavaditaju,betonetaju un pat paligstradnieku! Aicinasu pietureties pie vesela saprata!Ka katram jadara savs darbs!
Ikdiena nodarbojos ar konsultacijam un buvuzraudzibu,un man liekas normali sadi jautajumi,tacu sis atbildes...! Sadas atbildes-par to ka nevajag pamatos armaturu utt...tas ir skumji!

Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 20/02/2013 11:39

Ja vien var piebraukt pie vismaz 3 stūriem, Tev nevajag betona sūkni. Tipveida bumbieri mēdz būt ekipēti vai nu ar izlaižamām teleskopiskām renēm 3-5 m garumā, vai standarta 20 cm kanalizācijas caurulēm. To iepriekš var precizēt transportbetona firmā. Protams, gadās cucīgi žopieri, kas aprīkojumu nav notīrījuši no vecā betona, kā rezultātā cauruli nevar uzmaukt, betons tek garām vtml.


Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: ruukiitis ()
Datums: 20/02/2013 11:49

aaaa - piekritīsi, ka ja parādās, Cita Andra komentāri un aprēķini, tad laāk tomēr ir lielumu nostumt ar lielizmēra traktoru, bet tālāk jau čubināties ar rokām.
Iedomājies viņa situāciju, ātri visu padarīs, un 2 gadus staigās riņķī (naudas turpināt nebūs), bāc a moška te vajadzēja savādāk darīt, un šitajā stūrī vēl savādāk. un trešajā vietā vēl pievadus būs aizmirsis utt.
ruukiitis, nepretendē ka pašrocīgi tasiīt pamatus ir īpaši gudri, vienkārši ja saimnieks raksta pa piķa nav kā melns aiz naga, bet darīt gribas, nu tad ir varians :)
piedevām trešajā gadā kad tiks līdz jumtam - tad arī viss būs līdz baltām pel'tēm piegriezies ka teiks - ok jumtu atdošu meistariem likt.

Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: aaaa ()
Datums: 20/02/2013 11:54

Cik nu no paša pieredzes - bez liekas naudas māju uzcelt ir mission impossible. Katrs elpas vilciens būvējoties ir nežēlīgs naudas tēriņš. Dari, vai nedari pats, materiālos vien tur simtu simti katru nedēļu/dienu ir jānoskaita.

Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: Cits Andris ()
Datums: 20/02/2013 12:36

Es saprotu, ka mājas celtniecība ir viens varen komplekss projekts. Taču, ja iztiek bez izvirtībām, tad man mājas celtniecība aprobežojas ar sekojošo:

Pamati: nu te es domāju mēs vienojāmies, ka ar 2500Ls + daudzu radinieku palīdzību tiekam cauri, neko būtisku neaizmirstot

Mājas sienas: bloki ir, 600Ls līme, +1200Ls galvenajam mūrētājam, kuram atkal es un kāds brālis/brālēns palīdz +600Ls uzraugam, iekšējā apdare pašuzvilkts apmetums(vai ģipškartons), 2Ls kv/m ar palīgmateriāliem. Iekšējo sienu platība: pavisam rupji ņemot 500kvm, tas ir logus neatskaitot = +1000Ls
Elektrība: 1000m kabelis - 400Ls, rozetes, slēdži 400Ls
Kanalizācija un ūdens: 1000Ls
Izvedamā aka 600Ls
Logi: 3000Ls
Koki pārsegumam un jumtam: 800Ls
Jumts - koks, vate, osb, šindeļi: 3000Ls
Kopā: 15000Ls un māja ir zem jumta. Ok te vēl nav grīdas, trepes, santehnika, bet tie jau salīdzinājumā ir sīkumi, plus vēl šie cipari tikko ir pavisam rupji piemesti. Tuvākajā laikā katrai pozīcijai ķeršos klāt detalizētāk, redzēs kas sanāks.

Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: aaaa ()
Datums: 20/02/2013 12:46

Māja zem jumta ir labākajā gadījumā 20-30%. Es arī sākumā neticēju, bet nekur citur jau tu neliksies, gan pats redzēsi. Iekšdarbi ir vienkārši čau. Katrs sīkums, katra līstīte, nu pavisam neredzamas lietas, kaut kādas durvju aplodas salikt - tur simti atkal.

Pašreizējā: 5 no 10


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********  **      **  **    **        ** 
 **   **   **        **  **  **   **  **         ** 
 **  **    **        **  **  **    ****          ** 
 *****     ******    **  **  **     **           ** 
 **  **    **        **  **  **     **     **    ** 
 **   **   **        **  **  **     **     **    ** 
 **    **  **         ***  ***      **      ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727