UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 4 no 10
Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: uldis22 ()
Datums: 19/02/2013 20:32

Kā J domāja plāksni, vai stabveida? Cik resnus tad tos stabus vajag un cik daudz lai dabūtu tādu pašu atbalsta laukumu kā lentveida pamatiem?

Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: Cits Andris ()
Datums: 19/02/2013 20:39

Te saite uz pamatu mezglu pēc projekta. [www.dropbox.com]

BET, jāpiebilst ka projekts tapis 2007. gadā, kad arhitektam bija tik daudz projekti, ka es biju laimīgs atdot naudu, ka tik man vispār kaut ko dod pretī :-)

Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: jtdesign ()
Datums: 19/02/2013 20:41

AndrisL Wrote:
-------------------------------------------------------
> Iedot saiti uz projekta mezglu, interesanti...


Beidz, Andri, jokoties. Tas ir lētais (max pāris simti, no kā lauvas tiesu paņēma starpnieks) projekts, kas īstenībā sastāv no nedetalizētas arhitektūras daļas ar dažiem uz BK pretendējošiem rasējumiem. Mezglu rasējumi tur visticamāk nav vispār, tikai ēkas griezums simtajā mērogā. Minimālais komplekts, par ko būvvaldē var saņemt akcepta zīmogu.

Autors varētu drīzāk dot uzdevumu konstruktoram, lai uzprojektē pamatus un tas izmaksātu noteikti (krietni) mazāk, kā starpība pamatu būvniecības izmaksās un vēlāko šķībumu labošanai.

Ģeoloģiju gan vajadzētu, kaut tikai līmenī ar lāpstu izrakta bedre pusotra metra dziļumā un redzētā apraksts.

Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: AndrisL ()
Datums: 19/02/2013 20:42

Cits Andri
Lēnāk pār tiltu. Es arī biju iededzies maksimālismā, kad iegadājos zemi, nu tik būs un raušu.
1. Iesaku sarēķināt mājas kopējās izmaksas (~80m2 sanāca ap 500LVL/m, darbs, materiāli, mehānismi). Un tur nevajag šmaukties, jo melo tikai sev - lietas maksā cik tas maksa un no sū.. konfekti neuztaisīsi. Ir labak, ka neuzsāc būvi, neka stāv ar puspabeigta un nekad neapdzīvojama.
2. Ja tev skaidrs kur ņemsi naudu būvei, tad jau plāno, vai pietiek naudas algot darbiniekus, vai strādāsi pats.
3. Sastādi darba un naudas plūsmas grafiku - kad ko darīsi, kad maksāsi un tik uz priekšu.

Es pēc pamatu būvēšanas 60% saviem spēkiem, mājas blokus nemūrēšu 100%.:) Jo mazāk roku darba jo labāk. Ir vērts darīt iekšdarbus, jo tie ir vairāk inteleģenti un ir dārgāki - samaksa notiek par m2, nevis par m3, kā pamatiem un sienu blokiem.

Lai veicas.

Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: amatniecins ()
Datums: 19/02/2013 20:49

Realas buvizmaksas neiesligstot parmerigos terinos pamati, sienas, jumts, logi, durvis,betona gridas (darbs+materiali) 150m2 ekai ap 170ls m2, + ieksdarbi - jumta siltinasana, balta apdare, gridas, tualetes, vannas istabas + vel 100ls m2, + kapnes, apkure, elektribas + vel 100ls atkariba no niansem

Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 19/02/2013 20:52

Ēkā ir konstrukciju kopums - pamati, sienas, jumts... ja tu saki "( Projekts ir, bet pa lēto taisīts, un pamatu mezgla risinājumā pat neparādās pamatu dziļumu. Pamatu pēda šajā projekta risinājumā nav iezīmēta..." ) tad jautājums, kapēc tu esi ar mieru, ka projekts ir lēts... tu ceri, ka neskatot ēku kopumā kaut ko iegūt uz pamatiem.
Lētu būvi, taču kvalitatīvu, var būvēt tikai no tiem materiāliem, kas ir uz vietas. Gribi lētus pamatus - būvē guļbūvi uz četriem akmeņiem... jo kas guļbūvei, lai taču tā zeme staigā, jumts un sienas no tā nesabruks ... bet varbūt tu esi izrēķinājis, ka mūrēto sienu izmaksas tev lētākas, kā guļbūvei, bet te vajadzīgi pamati !... cits biedrs " (Ja ir vēlme max lēti prasītos pēc citiem risinājumiem.)"

Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: Cits Andris ()
Datums: 19/02/2013 21:06

Amatnieciņa minētie cipari, protams, ir demotivējoši. Bet tāpēc jau taisu pats sev tāmi, lai pats zinātu kur sevi apšmaucu. Ja beigās izrādīsies, kāpnēm nauda nesanāk, tad šobrīd nesanāk, nauda nāks, un vēl daudz nāks, gan jau priekš kāpnēm arī atnāks.Bet pēc pēdējiem sešiem gadiem, liekās ka tā nauda neatnāks vienā lielā blāķī un kamēr nāk pa druskai, tikmēr vienmēr ir kur iztērēt.

Sienas viens pats nemūrēšu. Plāns ir dabūt meistaru, un tam tad palīdzēt, vai ar to paralēli strādāt. Skaidrs, ka pats māku uzmūrēt tikai šķībi greizi, to jau esmu izmēģinājis.

Protams, smuks projekts ir forši, bet nauda nauda... Taču minētāis projekts vienreiz jau dzīvē ir uzbūvēts, kopš sešiem gadiem stāv, nav ne vainas, tad jau tik slikts atkal nebūs. Arhitekts domāju arī nav slikts, tur vienkārši es biju vismazāk maksājošais, tāpēc man mazāk uzmanība tika :-)

Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: bobo ()
Datums: 19/02/2013 21:11

[www.youtube.com] б ,, par pamatiem .!

Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: Cits Andris ()
Datums: 19/02/2013 21:16

Vēl jau bedri rakt nesāku. Tāpēc šī diskusija, lai par pamatiem tiku skaidrībā. Tad tikšu skaidrībā ar sienām, grīdām, jumtu, logiem. Kad viss būs skaidrs, tad arī redzēs vai te kaut kas notiks vai nē. Skaidrs ka nesākšu būvēt, ja nebūs 100% zināms, ka vismaz līdz gatavam pirmajam stāvam ar naudu tikšu. Apkures jautājums viennozīmīgi paliks uz vēlāku laiku - tie ir 4-5K, kurus tagad neplānoju tērēt, izņēmums ir siltajām grīdām vajadzīgās caurules pirmā stāva grīdās.

Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: amatniecins ()
Datums: 19/02/2013 21:39

Tie nav demotivejosi, bet daudzu gadu pieredze, tapec ka izlien lauka visadi sikumi utt, ja pats taisi tad apmeram tas izskatisies ta
sienas,pamati, jumts - varbut ieklausies ar minimalajam prasibam 70ls
ieksdarbi - 35 - 50
trepes, apkure,gruti spriest, galvenais ir pietureties pie vienkarsaa, ja sac aizrauties (kas notiek 80% gadijumu), jo pats sev tacu taa netaisisi, un seit biskin, tur kopa + 50% pie visa klat.
otrais ir tas ko ir uzrakstijis arhitekts, piem tiem psaiem pamatiem, tagad pamatu dzilums visiem arhitektiem tiek parsvara taisits 1200mm dzili, + pamatu peda, + blietets skembu slanis - kadel taa? bail kludities, viss tiek nemts pec vienotas shemas un dubulta neplist- tagad piemers, vai psr laikos buvetas savrupmajas kam pamatu dzilums ir labi ja 1m, bez pedas un blietetiem slaniem un visadam trkajam izolacijam ir nosedusas, jaa paris ir, bet lielakaja dala 90% nee... un taa visas liellas buvizmakas sakas..

Pašreizējā: 4 no 10


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **        **  ********    *******  
 **     **  **     **        **  **     **  **     ** 
 **     **  **     **        **  **     **         ** 
 **     **  **     **        **  **     **   *******  
  **   **   **     **  **    **  **     **         ** 
   ** **    **     **  **    **  **     **  **     ** 
    ***      *******    ******   ********    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727