UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 3 no 10
Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: elvizz ()
Datums: 19/02/2013 17:56

cietais rieksts: vai tiešām monolītajiem pamatiem nepieciešams stiegrojums? Pamatu blokos tak nevienas armatūras nav, tik āķi pacelšanai.

Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: v_t ()
Datums: 19/02/2013 18:26

"Protams, ja pievāc vēl visu kas slikti stāv, tad jau var vispār pa brīvu uzbūvēt pamatus. :)" -

tad protams, ka var par brīvu. bet runa jau ir par to, ka var izmantot lietas un materiālus, kas citiem vairs nav vajadzīgi un ir dabūjami par brīvu vai simbolisku samaksu, un ne viena vārda par nepiesietā pievākšanu.
tas prasa gribēšanu un māku kustēties pašam.
skaidrs, ka vienkāršāk ir novicināt naudas žūksni pa gaisu - viss notiks uz līdakas pavēli.

Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: CRM ()
Datums: 19/02/2013 18:28

Viss atkarigs no grunts sastava!

Iespejamie varianti kadel taa darija ir tas ka ta bija melnzeme,vai ari smilts-grants,kas bija loti irstosa,un tada gadijuma transejas nevar izrakt(izrakt var,bet vinas bruks ciet)!

Nevajag aizmirst par hidroizloaciju!!!

Kautgan musdienas,buve loti intresanti-ka kurs grib taa dara:)

Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: AndrisL ()
Datums: 19/02/2013 19:00

Es arī par to, lai pār-izmantotu lietas, un dotu tām otro dzīvi, tādējādi samazinot piesārņojuma līmeni apkārtnē. Tiem kam daudz naudas būvniecības forumos neapgrozās.
Pareiza DZB bloku pamatu izbūves tehnoloģija ir:
Stiegrota dzelzsbetona pēda (pamatne);
DZB bloki vairākās kārtās;
Izlīdzinoša dzelzsbetona josla no augšas.
Kāpēc tā? Mūrēti DZB bloki ir slikti saistīti savā starpā, un dzelzsbetona joslas no abām pusēm pamatiem dod saturu. Līdzīga uzbūve ir ģipškartona loksnei: elastīgs papīrs, trausls ģipsis un papīrs.
Un ja neievēro tehnoloģiju, var sanākt tā: [nra.lv]

Neatkārtosim citu kļūdas un neapšaubīsim projektētāju kompetenci bez argumentiem.

Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: uldis22 ()
Datums: 19/02/2013 19:19

Pareiza DZB bloku pamatu izbūves tehnoloģija ir šada:
1. Pamatu pēda ja vajag DZB gatava rūpnieciski ražota
2. DZB bloki vairākās kārtās;
3. Izlīdzinoša dzelzsbetona josla no augšas.

Pat 5 stāvu ēkas taisa ar pamatu blokiem un pēdu blokiem, un nekas tur nestaigā. nekādu joslu no apakšas nevajag, tāpēc jau liek bloku lai nebūtu kaut kur ellē veidņi jātaisa.

Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: aaaa ()
Datums: 19/02/2013 19:50

Zem stiegrotiem monolītajiem lentveida pamatiem var izrakt bedri zem viena stūra un pilnīgi nekas nenotiks. Pamēģini kaut nedaudz izkustināt grunti zem bloku sakrāmētajiem vai mūrētiem pamatiem...
Nav īsti godīgi salīdzināt monolītos lentveida ar bloku pamatiem, jo tas nav viens un tas pats.

Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: Cits Andris ()
Datums: 19/02/2013 19:58

Paldies par komentāriem un ieteikumiem.

Par būvbedres izšķūrējamo dziļumu - pašlaik plānoju pievest birstošu materiālu, jo bail ka ar grunti kāda atklāsies šķūrējot bedri nevarēs nodrošināt ūdens noplūšanu no pamatiem - proti, ja nu izšķūrējam un beigās ir tikai māls, tad tur var krāties ūdens un no tā man bail.

Projekts ir, bet pa lēto taisīts, un pamatu mezgla risinājumā pat neparādās pamatu dziļumu. Pamatu pēda šajā projekta risinājumā nav iezīmēta, tikai 40cm plati pamati un kā pie tiem ir piesieta grīda un gāzbetona bloki. Pēdu piedomāju pats, tomēr platāka pēda viennozīmīgi dod papildus stabilitāti.

Betona pamatu blokus arī esmu apsvēris, taču bail daudzkārt pieminētā sasaistīšana un izlīmeņošana. Ielejot būs dabīgi horizontāla virsma, ņem un mūrē sienu. Plus vēl tas ka betona bloki jau no tā paša betona, līdz ar to doma, ka nez vai lētāk. Turklāt betonu ceru dabūt no ražotnes 2km attālumā - šodien gan sazvanīt neizdevās, nebūs taču nobankrotējuši....cerams

Jā, par to nebiju iedomājies, ka betona mašīna tik ātri salies betonu ka nepagūsim samest plānoto daudzumu akmeņus...un vēl, par akmeņu mazgāšanu ar augstpiedienu, izklausās baigais čakars... nu tas vēl jaapdomā.

Vai vecu dzelzbetona konstrukciju iejaukšana pamatos tiešām ir OK?

Patika ieteikums, izšķūrēt tikai līdz pēdas augšas dziļumam un tad pēdai izrakt dziļāku grāvi, un tikai tur bērt smiltis/granti un šķembas.Tādā gadījumā taču pēdu tiešām varētu taisīt bez veidņa, ja vien grunts tur turēsies, bet māls jau turēsies.

Vai ir kādi iebildumi pret pēdas masīvu piebēršanu ar laukakmeņiem?

Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: AndrisL ()
Datums: 19/02/2013 20:22

Citam Andrim,
Pamatu risinājuma ir jābūt skaidram cik augsts ir pamats, kāds iebūves dziļums, platums, betona klase (marka), armatūras skaits, biezums un izvietošanas biežums, klase. Bez šiem lielumiem nav iespējams izbūvēt pamatus, jo nezināsi kādus materiālus un cik daudz izmantot. Palūdz savam projektētajam/arhitektam to rasējumu detalizēt līdz tev nepieciešamai pakāpei.
Ja ar projektu ir tik slikti, kā tu saki, un arhitekts neliekas ne zinis par tevi, iesaku vērsties arhitektu biedrība ar lūgumu veikt projekta ekspertīzi.
Iedot saiti uz projekta mezglu, interesanti...

Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: J ()
Datums: 19/02/2013 20:24

Lentveida pamati parasti ir vieni no dārgākajiem. Stabveida vajadzētu sanākt lētāk, plāksne noteikti ir lētāka, ja vien dotajai būvei ir izmantojama.

OSB veidņi un bumbiera betons vēl pamatīgi sadārdzina pamatu kopējās izmaksas.

Ja ir vēlme max lēti prasītos pēc citiem risinājumiem.

Re: Gribu lētākos pamatus
Autors: Cits Andris ()
Datums: 19/02/2013 20:30

Tur jau tā lieta. Laika šobrīd tiešām ir vairāk nekā naudas, un tieši šo brīdi tāpēc arī vēlos izmantot, jo tiklīdz atkal aiziešu uz pilnu slodzi, tā man pilnīgi noteikti negribēsies vēl čakarēties ar būvniecību. Un ja vēl šobrīd ir dūša uzņemties šo lietu, tad man liekas ka vēlme uz tādu čakaru ar katru gadu mazināsies, bet nauda lai bez čakara arī nebūs.

Kur vaina šim sākumam:
izšķūrē 0.8m dziļumu, tad ar mazo ekskavatoriņu izrok 0.8m platu un 0.8m dziļu tranšeju. Tur saber smilti/granti, šķembas - pieblietē un līdz augšai pielej pilnu ar betonu (nu un ja vajag piemet kādu armatūru). Tad pēda super līmenī - pašizlīdzināšanās kārtā un virsū skrūvēju savu osb konstrukciju pamatiem?

Saprotiet to ka es šobrīd netaisos vienu vai otru variantu izvēlēties un tad pēc tieši tā būvēt. Šobrīd svarīgākais ir dabūt reālas izmaksas un paldies, es domāju ka tad 2500Ls lieku kā reālu maksimumu. Pie kā, protams, tad arī ir jāpiestrādā, bet tas varētu būt reāls. Tad ja visu izmaksu aprēķins būs pa kabatai, tad meklēšu kādu cilvēku, kurš to visu procesu var pārraudzīt ar profesionālu aci (maksimālais plāns ir pamati, sienas, grīdas, jumts, logi, iekšējā apdare par 11-14k LVL, neskaitot 70kubus gāzbetona blokus, kuri jau stāv pagalmā).

Notekūdeņus pagaidām plānoju ierīkot tikai pagaidu savācēj aku pāris kubus. Māju pagaidām nesiltinātu, un ja naudas būs pa īsu, tad pagaidām arī derēs bez ārējās apdares - aeroc pat reklamējās savā saitā, ka var atstāt plikus blokus.

Elektrību pagaidām pievilkšu no esošās mājas. Jauna pieslēguma pieteikums ir nosūtīts sadales tīkliem, taču neceru ka tas jaunais pieslēgums būs līdz 500Ls, bet varbūt palaimējās.

Apkure vēl nav domāta, skaidrs ka pirmajā stāvā jāliek siltās grīdas, bet ar ko sildīs, to izdomās vēlāk. Skurstenis mājai ir pēc projekta, varbūt tas arī noderēs.

Pašreizējā: 3 no 10


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **    **  **    **  ********  **      ** 
 ***   **   **  **    **  **   **        **  **  ** 
 ****  **    ****      ****    **        **  **  ** 
 ** ** **     **        **     ******    **  **  ** 
 **  ****     **        **     **        **  **  ** 
 **   ***     **        **     **        **  **  ** 
 **    **     **        **     **         ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727