UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 5
Re: auto nojume pie esošas ēkas
Autors: Rx ()
Datums: 07/01/2013 16:47

Teicu, ka ar caurvēju izvēdina un viss...neatstāj vaļā! Jā, pamatā apsarmo no ārpuses, bet lielā salā!!! arī no iekšpuses. Un to, kas no iekšpuses var tikai izžāvēt. Ja slauka, ļoti pasliktinās redzamība. No ārpuses- sasildot stiklu, noskrāpēt, nomazgāt, noslaucīt. Straujā vēdināšana silto- mitro apmaina ar auksto- sauso. Braucot nemaz tik liela gaiisa apmaiņa nenotiek...tad jau ziemā, pie lielākiem mīnusiem, siltums nebūtu salonā. Vienā mirklī būtu auksts.

Re: auto nojume pie esošas ēkas
Autors: DsKs ()
Datums: 07/01/2013 16:51

ja ir privatmaja ar setu , tad neredzu problemu lielakos minusos uzmest uz priekseja stikla kaut parastu vecu segu ... aiznem tas pacmit sekundes toties no rita noraujot nost stikls ir perfekti tirs un nekas nav apsalis un ieekonomejas vairakas minutes ...

Re: auto nojume pie esošas ēkas
Autors: Rx ()
Datums: 07/01/2013 16:54

...vai Jums ir bijis Žigulītis...Tad Jūs zinātu, kāds mitrums ir salonā, kad brauc vairāki pasažieri....logi visu laiku raso. Jaunie, mūsdienīgie, ar labiem filtriem, protams pietiekoši labi vēdina salonu, raso daudz mazāk. Bet tikko beidz braukšanu, salonā temperatūra krīt, mitrumam, kas bija siltajā gaisā, nav kur palikt, un tas nosēžās uz visa salona iekšpuses, ieskaitot stiklu. Sasildot salonu, atkal pāriet gaisā. Tik vien kā jāizvēdina, tāpat kā mājas telpu vēdināšana- cņņa pret mitrumu, nekas vairāk. Pie labi vēdinātas telpas arī mājās logi nerasos.

Re: auto nojume pie esošas ēkas
Autors: aaaa ()
Datums: 07/01/2013 17:03

Zviedru recepti skatijos - vinji rekomende minimalos izmerus 5.5x3-5metri, jumta slipums 10 gradi. Vinji gan liek jumta brusas 48x220, bet, man shkjuunim ir 50x150 ar soli 60cm un ir OK, pat taja super-sniega ziemaa nekada izliekuma nebija (laidums gaisma kadi 4.5metri).
Vai zem jumta pie sienas nebuutu pratigak pieskruvet atbalsta brusu, jeb augstums neatljauj?
Rx: Tev mashinai kaut kas nav ar ventilaciju kartiba - es ar shito esmu mocijies gadiem, kad no iekshpuses salst logi, tad tiesham vieniga izeja ir pec atbraukshanas atstat durvis valja, lai izrauj cauri un atdziest, tad nekas. Tagad uzradaas otra mashina un tai salons var but viss vienas peljkjes uz gridas un nekada logu aizsalshana. Itka svarigi esot, lai mashinas salonam ir ari gaisa izvade, citadi ar ieksha pushanu vien nepietiek. Ja vedinas ar sauso aara gaisu un mitrajam no salona aizmugure ir kur tikt aaraa, tad tadu problemu nav.

Re: auto nojume pie esošas ēkas
Autors: andisk26 ()
Datums: 07/01/2013 17:07

Vai zem jumta pie sienas nebuutu pratigak pieskruvet atbalsta brusu, jeb augstums neatljauj?
Jā par šito variantu arī biju iedomājies.

Re: auto nojume pie esošas ēkas
Autors: WQ ()
Datums: 07/01/2013 19:53

Man arī visu laiku tā doma galvā, ka derētu āra nojume un garāžu varētu pārbūvēt par dzīvojamu vai darbnīcu, bet paliek neskaidrs jautājums par ziemas braukšanas uzsākšanas diskomfortu un žurkām, kas var ielīst motortelpā un sagrauzt vadus.Autiņam no garāžas + pāris grādi un viss tāpat kā vasarā, bet mīnus grādos nemaz nerūsē, toties lielos mīnusos bojā plastmasas un gumijas. Tad vēl nojume varētu būt tuvāk vārtiem un nevajadzētu tik tālu rakt ziemā sniegu. Ej nu saproti.

Re: auto nojume pie esošas ēkas
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 07/01/2013 20:27

Manuprāt visām mašīnām ir gaisa izvade - žiguļiem sedaniem bija aizmugurējā jumta stoikā. Maniem 2 universāļiem aizmugurē apakšā ar klapēm uz ārpusi, nedomāju, ka caur turieni kas vēdinās, kad pečka nepūš iekšā. Problēmas ar stiklu svīšanu no iekšpuses man ir tikai ziemā - kad vedu uz pilsētu eglītes, no kurām nokūst sniegs, vai, ja gadās iebuksēt dziļā sniegā - tad ar kājām pienesas pilna grīda. Par padsmit Ls gabalā pārdod auto žāvējamos spilventiņus - kamēr vienu tur mašīnā, otru žāvē uz radiatora. Domāju, tādus pats var uztaisīt no divām ķisendrānām, ko piepilda ar iepakojumos lietotajām silica gel granulām.
Ko tad salona filtrs var palīdzēt pret mitrumu, un vai vajag? Ziemā no pečkas nākošais gaiss ir tik relatīvi sauss, ka jāsmērē eļļa degunā! Plikām un sausām gumijām (pat siksnām) ir kopšanas līdzekļi, kas, ceru, palīdz arī salā. Motora blīves, kas peldas eļļā, arī ar laiku mēdz plaisāt, bet, cik tās iespaido sals un vai viņām var kā palīdzēt, nezinu.

Re: auto nojume pie esošas ēkas
Autors: WQ ()
Datums: 07/01/2013 20:46

Nu un vēl jau visi tie kompjūteri un CD pleieris, skaļruņi... Tad vēl sākot braukt liels patēriņš, kamēr uzsilst. Faktiski uz īsajām pilsētas distancēm nekas nevar paspēt uzsilt. Riepas tak arī kā akmeņi
aukstumā un amortiņi.

Re: auto nojume pie esošas ēkas
Autors: aaaa ()
Datums: 07/01/2013 21:00

Vot tur jau taa lieta, ke reizem ta izpludes klape ir ciet un nestrada, tad tas ir tas pats, kas mashina dzenat gaisu uz rinkji. Lidzigs efekts ir tad, ja salona filtrs ir netiirs - to tomer vajag turet kartiba, vai, ja nav tada vajadziba - vispar iznjemt aaraa.
Cik man servisa vechi ir stastijushi - garazha musu klimata - tas ir naves spriedums autinjam ziema - tu atbrauc, visa apaksha ir ar sali un slapja. Ara tas ruseshanas process praktiski nenotiek, bet siltuma un mitruma, kads garazha turas ap autinju ilgi un dikti - ui ku smuki. Komforts jau, protams, lielaks, bet nu celt kaut kaadam dzelzs gabalam maaju - nu paldies. Nojume varbut ir laba lieta, jo nav tas sniegs jatira cauri vien nost.

Re: auto nojume pie esošas ēkas
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 07/01/2013 21:08

Nesen nopirku motora priekšsildītāju Северс-М1 1,5 kW
[www.podogrev.com]
Vēl neesmu uzlicis, bet pirmā vilšanās ir, ka tam nav sūkņa.
Toties izmaksāja tikai 45 Ls un līdzi nāk vesela kule trubiņu, pāreju, "trojņiku" utml.
Varbūt vajadzēja šādu:
[www.conrad.de]
(esmu redzējis ss.lv pa 110 Ls)
Citas firmas iztiek ar šādu nieka probķi (kādi vēl sūkņi):
[www.defa.com]

Pašreizējā: 2 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   *******   **     **        **  **     ** 
 **        **     **  **     **        **  **     ** 
 **        **     **  **     **        **  **     ** 
 ******     ********  **     **        **  **     ** 
 **               **   **   **   **    **   **   **  
 **        **     **    ** **    **    **    ** **   
 ********   *******      ***      ******      ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727