UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
Pamatu labošana
Autors: piča ()
Datums: 23/09/2012 19:47

Labdien, vajadzīgs padoms!

Situācija sekojoša - pagājušā gadsimta 70 gadu vienstāva būve. koka karkass, ķieģeļu apdare. Nogāžot plūmi un izcērtot krūmus atklājās ne īpaši patīkams skats:
[2.bp.blogspot.com]
pamati apmēram 2 - 2,5 m farā joslā izdrupuši. Acīm redzot ūdens, sals, kāda sakne un cementa ekonomija.

Ko darīt - kā labot? Rakt blakus tranšeju pamatu dziļumā, mazgāt zaļo nost, gruntēt ar kādu dziļo grunti, sadzīt iekšā kādu armatūru un betonēt blakus lentu, kādu 10-15 cm biezumā?!

Kādas vēl man opcijas?

Re: Pamatu labošana
Autors: piča ()
Datums: 23/09/2012 19:54

aizmirsu piebilst - mājele ir vasarnīca, ziemā netiek un netiks izmantota, tā, ka visādas siltināšanas nav aktuālas,

Re: Pamatu labošana
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 23/09/2012 20:39

Manuprāt daudz variantu nav - atrakt, nomazgāt sūnas, nogruntēt un aizliet ar labi līpošu (polimērmodificētu) javu. Arī vasarnīcai pamatu salšana nav vēlama, tāpēc par veidni var izmantot ekstrudēto putuplastu, to turpat arī atstājot un apmetot.
Virs visa tā izvirzījuma vajadzētu zem ķieģeļa iefrēzēt metāla lāseni. Cik droši un dziļi var frēzēt zem uz kantes stāvošā ķieģeļa, to gan nezinu...

Re: Pamatu labošana
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 24/09/2012 18:18

Vienstāv...am , kapēc sasalst caurulēs nekustīgs aukstais ūdens, pat ja caurule ir nosiltināta un ieslēpta ārsienās no silto telpu puses?
daļēji piekrītu, ka pamatu ārpuses siltināšana neapkurināmai ēkai zināmu siltuminerces laiku dos līdz pamatnes grunts izsalšanai, bet tas nebūs tik būtisks, kā apkurināmām celtnēm

Re: Pamatu labošana
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 24/09/2012 19:18

Neatminos bijis tādā zemei tuvā telpā, izņemot šķūņus, kur ziemā nebūtu jūtami siltāks kā ārā.

Re: Pamatu labošana
Autors: Rx ()
Datums: 24/09/2012 20:41

Vislielākā problēma ir virsmas notīrīšana. Var mēģināt ar augstspiediena sūkni. (pat ieteicams...) Dezinficēt- apstrādāt sūnu ar vara vitriola šķidrumu, vai citu šim mērķim paredzētu ķīmiju. Pēc tam atkal nomazgāt. Gruntēt. ( ar pūšamo- špricējamo, tā labi klājās, un arī dziļi ķīrbās). Un tā kā tā ir vasarnīca un līdz šim process ielaists tik tālu, tad nekāda "zelta" māja tā nav... Tāpēc ir pats vienkāršākais variants: Nosedz sienu, lai nelīp klāt tas, ko apstrādāsit pamatus. Samaisa Sakret ZM. Klāt pielej SUPER no VincentsP. Var arī pieliet Proof no VincentsP (mitruma aisardzībai, javas mīkstināšanai). Taisa masu pietiekoši krēmīgu, bet ne ļoti: tādu, kā apmetumam, ko uzmet. (Lai dziļāk nonāktu- mazliet škidrāku)Tā arī dara: paņem ar mūrēšanas ķelli un ar stipru vēzienu šņakt...un ielidina masu šķirbās. Tā apstrādā visu pamatu zonu. Neaiztiek, neko nedara. Tādā veidā masa labi ieskrien šķirbās, dziļi, labi slapina- pielīp virsmām. Pēc laika var atkārtot, aizpildot dziļākās vietas. Darbs raiti veicās.... Principā var nedarīt vairāk neko: virsma būs raupji , nelīdzeni, apstrādāta. Varētu pat teikt, nosacīti dizainiska. Ja par rupju, ar slapju birsti pārslauka: izlīdzināsies raupjā virsma. Tālākā apstrāde, krāsošana...pēc ieskatiem, bet cementa javas tonis arī labi izskatās uz balto ķieģeļu fona. ( Šādu metodi pielietoju simtgadīga pagraba, kas mūrēts no visdažādākajiem materiāliem, kad škirbas parādijās un skats bija līdzīgs jūsu problēmai, apstrādei.

Re: Pamatu labošana
Autors: aaaa ()
Datums: 24/09/2012 21:07

Es arī teiktu, ka nekādu papildus joslu tur liet nevajag - drusku atrok zemi un notīra sūnu. Es gan nečakarētos ar sūnas mazgāšanu, bet ņemtu labu perforatoru ar plato kaltu un noklapētu tās vaļīgās un zaļās daļas nost. Pamatu kārtīgi nomazgāt, par gruntēšanu gan nezinu, jo klasiski betonu negruntē, bet tā kā tur redzama visāda draza - ķieģeļi, akmeņi utt., tad labāk ar Knauf Tīfgrunti tomēr apstrādāt. Tālāk jau pagatavot elastīgu un stingru apmetuma javu ar nedaudz rupjākiem akmeņiem, es teiktu - grants:cements, ne liesāku par 1:3+plastifikators un kā Rx saka, ar spēku mest iekšā. Virsmu ar gludo ķelli pielīdzināt, paspiest iekšā un gatavs, stāvēs vēl 50 gadus. Galvenais, lai nav tukšumi, piesmērētā treknā java sacietēs kā akmens un pamatus nostiprinās. Ja tomēr izdomā liet papildjoslu, tad es metāla lāseņa vietā ieteiktu vienkārši slīpu virsmu ar kritumu nost no mājas un viss, resp, ārējo veidni likt kādus 5cm zem esošās pamatu agšas un betonu slīpi nolīdzināt.

Re: Pamatu labošana
Autors: piča ()
Datums: 24/09/2012 21:20

paldies par ieteikumiem, par to augstspiediena joslu ir baile, ka neizrauj ārā atlikušo pamatu, jo kā jau iepriekš minēju cementa tur maz, bet vienā galā pamēģināt var- pēc tam, kad būšu izurbis ūdeni.
no otras puses, ja jau 40 gadus ir stāvējis, tad salipināšu un stāvēs vēl 40, kur viņš liksies :)

Re: Pamatu labošana
Autors: censonis ()
Datums: 25/09/2012 01:43

Mums līdzīga štelle ar mūrētiem pamatiem. Tikai māja dzīvojamā.
Jautājums par stiegrojumu. Kur un kā tas būtu jāstiprina?
Cik biezu betona jostu jālej apkārt? 10 vai 15 cm pietiek?
Vai putuplastu arī vajag? Ja vajag, vai var likt no iekšas? ( jo grīdas ari tiks betonētas)

Re: Pamatu labošana
Autors: :/ ()
Datums: 25/09/2012 11:13

censoni, man ir līdzīga ķibele. Es plānoju izkasīt/izzāģēt javu no horizontālajām šuvem, kādu 2cm dzīļumā un iegremdēt tajās javā 10 vai 12mm atmatūras stieņus. Pavirsu apmetumu, ka kungi iepriekš aprakstijuši. Un, protams, siltinājumu.

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **      **  **     **  ********   ******  
 ***   ***  **  **  **  **     **  **        **    ** 
 **** ****  **  **  **  **     **  **        **       
 ** *** **  **  **  **  **     **  ******    **       
 **     **  **  **  **  **     **  **        **       
 **     **  **  **  **  **     **  **        **    ** 
 **     **   ***  ***    *******   **         ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727