UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: akas siltināšana
Autors: Alvisss ()
Datums: 14/08/2012 16:11

Man truba akā caur grodu ieiet apmēram 1.2m dziļumā. Bet pats ūdens līmenis akā ir nedaudz zem. Bez tam pašā uz ķēdēs iekārta dēļa atrodas sūknis (vienīgais risinājums, jo aka atrodas ~70m no mājas. Un mājās esot sūknis nespētu uzsūkt šo attālumu). Tā kā man ir būtiski, lai mīnusos nenokristos arī pašā akā virsūdens līmenī. Putjiks bija 1.5-2cm biezs, bet es to luku vairākās kārtās, reāli sanāca virs 10 cm summā. Nekādīgi klāt nelīmēju, bet pietinu ar plāno iepakojuma plēvi. Putjiku Tu nekad pie apaļa groda nepielīmēsi, lai nebūtu spraugu. Tāpēc vien iesaku tīt arplēvi, ja nevēlies taisīt akai "mājiņu".

Re: akas siltināšana
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 14/08/2012 16:54

Kādu sparugu? Pat ja manā līmējumā bija, pieņemsim, 3 mm bieza sprauga, aizpildīta ar Knaufa flekso kleberi, es to neuzskatu par vērā ņemamu termotiltu, lai vispār nesiltinātu. Var līmi no spraugas izkasīt un aizpūst ar putām, var pat uztīt vēl vienu 2 cm putuplasta slāni, kam šuves ar nobīdi.

Re: akas siltināšana
Autors: omonsky ()
Datums: 14/08/2012 17:01

to piča

Eu šis nu gan manliekas baigi labais variants ar dubulto vāku tādejādi starp vākiem radot brīvo telpu tāpat kā divviru ārduvīm vai koka logiem..

Šis variants + siltināts sendviču pirmais vāks ar puķiku varētu aiziet + vel galīgai laimei varētu nosiltināt pašu grodu - tāpat apdare kautkāda akai jātaisa ! ;)

Re: akas siltināšana
Autors: aaaa ()
Datums: 14/08/2012 17:04

Man gan liekas, ka Pičas ieteiktais dubultvāks ir vienkārši ģeniāla ideja - aukstais gaiss, kas nāk no augšas nekur tālu netiek, turklāt tad nav nepieciešams siltināt virszemes grodu. Es arī tieši par pārtikas plēvi iedomājos - kam ziemā to aku virināt - uzliek virsējo vāku, kuram vairs nevajag būt īpaši hermētiskam un kārtīgi ar elastīgo plēvi pa riņķi notin - šamā tak ir dikten staipīga un pie visa liptgriboša.

Re: akas siltināšana
Autors: khe ()
Datums: 14/08/2012 23:59

Es iekārtu tā zemākā vāka vietā no ekstrudētajiem puķikiem izveidotu(salīmētu ar putām no vairākām kārtām) ripuli. Kādus 20cm zem zemes līmeņa. Ap aku ieraktu horizontāli(ar nelielu slīpumu nost no akas) ekstrudēto puķiku. Domāju ka virsējā vāka hermētiskumam vairs nebūtu nozīme. Apakšējam gan varētu pa riņķi no virsas pieskrūvēt plānas gumijas strēmeli, kas laižot ripuli lejā pa grodu, nedaudz paliektos uz augšu un noblīvētu tikdaudz, lai gaiss nevarētu apmainīties ar augšējo telpu, bet varbūt pat tas ir lieki...

Re: akas siltināšana
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 19/08/2012 18:54


Re: akas siltināšana
Autors: omonsky ()
Datums: 22/08/2012 09:57

Skaisti!
Tas puķiks tā arī ļāvās locīties bez problēmām? tev ir viena kārta ar 2cm putiku ja?

Re: akas siltināšana
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 22/08/2012 11:05

Man ir viena 2 cm kārta.
Nav tā, ka izlocīt un vienmērīgi piespiest pie klebera ir viegli (ne velti man ir tie daudzie koki un dažās vietās pat preskartons), tomēr 100/2+8=58cm noteikti nav mazākais rādiuss, ap kuru var apliekt 2cm biezu Styrodur (starp citu, nesen pamanīju, ka Depo nomainījis piegādātāju no BASF uz FinnFoam)

Re: akas siltināšana
Autors: kurmisz ()
Datums: 24/08/2012 08:51

iekarināju ķēdēs zemes līmenī otru vāku no koka un jau 3 pēdējās ziemas nekas nesalst ciet pat pie -33. 4 grodi zem un viens virs zemes. akā automāts ar plastmasas trubām. papildus citas siltināšanas nav.

Re: akas siltināšana
Datums: 25/10/2012 15:08

Dubultais vāks izklausās baigi ok.
Es gan piedāvāju arī tādu štelli kā akas būda, jo tad var pie akas pielikt elektrību un lampiņu, norobežota no visa kā, vieglāk siltināt un ērtāk ķimerēties aukstajā laikā, kad parasti kaut kas noiet greizi. Man pašam šobrīd ir budka, bet plānoju to nojaukt un uztaisīt apvienojumā ar lapeni tā, ka neviens pat nepateiks ka tā būda tur neieders utt. Izskatīsies kā lapenes sastāvdaļa.
Pusgroda augšu var arī nozāģēt līdz ar zemi, ja tas palīdz ērtībai. Būdas gadījumā virszemes grods nav ērti.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **    **  ********  ********    *******  
       **  **   **   **        **     **  **     ** 
       **  **  **    **        **     **         ** 
       **  *****     ******    **     **   *******  
 **    **  **  **    **        **     **         ** 
 **    **  **   **   **        **     **  **     ** 
  ******   **    **  **        ********    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727