UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 5 no 8
Re: Plaisa gāzbetonā mūra stūros
Autors: Klauns ()
Datums: 18/01/2020 22:27

Iemetu vēl bildes [foto2.inbox.lv]

Gāzbetons populārais Roclite - baltais man bija 2. šķiras ar apsistiem stūriem. No tā es izlasīju labāko un samūrēju. Rozā veda pa taisno no Igaunijas - arī nobrīnījos, ka rozīgs, bet viņiem neko neesmu jautājis (oficiālajiem izplatītājiem Latvijā).

Līmēts viss pēc teorijas. Karstajā laikā pat slapināju bloku virsmu. Slīpēta katra rinda, protams, tika!
Plaknēs vēderi nav (vismaz nebija, kad līmēju, tagad ar izskatās, ka plakne ir), viss principā pēc līmeņa.

Man ar ienāca šodien prātā, ka kaut kas tieši ar monolīto jostu saistīts, jo izskatās tiešām tā, ka betons augšā būtu izpleties un tupa izspiedis sānu bloku. Bet tāpat tās horizontālās plaisas ir kaut kāda mistika!

Tomēr sakiet galveno - cik tas vispār ir kritiski? Es vasarai nākot, siltajā laikā, tās šuves mazliet izfrēzētu un tad pieliktu pilnas ar līmi (10-15mm dziļumā). Otrs, jau minēju, ka iekšā tāpat būs visur stiklšķiedras siets + vate ar stiklšķiedras sietu no ārpuses. Protams, neviens nevar paredzēt, cik tālu vēl tās plaisas aizies, bet pieņemot, ka tā arī paliks, vai par to vajag ļoti uztraukties?

Re: Plaisa gāzbetonā mūra stūros
Autors: Klauns ()
Datums: 18/01/2020 22:40

P.S. Pie tam man uz betonētajām jostām ir pāri uzmestas sijas (griestiem un jumta krēslam) - pagaidām nesaskrūvētas. Svars gan viņām ir mežonīgs - katra sija 100mm x 225mm x 6000mm, taču tiešu viņu vainu es tā baigi neredzu, ja nu vienīgi tām horizontālajām plaisām.

Re: Plaisa gāzbetonā mūra stūros
Autors: SerViss ()
Datums: 19/01/2020 08:30

Temperatūru deformācija un pamatu deformācija te nebūs pie vainas. Visdrīzāk galvenā ietekme ir betona saraušanās cietēšanas procesa sākumā (jo smalkākas frakcijas betonam, jo vairāk saraujas), kombinācijā ar mitruma deformācijām gāzbetonam samirkstot un izžūstot. Mitrumam izlīdzinoties, plaisām progresēt vairs it kā nevajadzētu
Vai armatūra joslas līmenī ir kārtīgi savienota ar armatūru frontona sienā ? Tas ir jautājums par problēmu iespēju pēc spāru slodzes uzņemšanas.
Citādi jau to īsti nevar saukt par monolīto joslu, ja katra siena var dzīvot savu atsevišķu dzīvi.

Re: Plaisa gāzbetonā mūra stūros
Autors: SerViss ()
Datums: 19/01/2020 12:39

Re: Plaisa gāzbetonā mūra stūros
Autors: SerViss ()
Datums: 19/01/2020 08:30

..................(jo smalkākas frakcijas betonam, jo vairāk saraujas)...............
Pardon! Neprecīzi, pat nepareizi izteicos. Bija domāts - jo lielāks cementa procents, jo straujāks rukums cietēšanas procesā pirmajās nedēļās.

Re: Plaisa gāzbetonā mūra stūros
Autors: Tinis ()
Datums: 19/01/2020 14:07

Tomēr sakiet galveno - cik tas vispār ir kritiski?
---------
Neizskatās neko kritiski. Sienas negāžas.

Re: Plaisa gāzbetonā mūra stūros
Autors: jtdesign ()
Datums: 20/01/2020 09:50

Pag, tā ir tikai dzb josla nevis monolītā pārseguma plātne? Man ievērojami palielinās aizdomas par bloku kvalitāti vai drīzāk par to pielietošanu - varētu būt, ka šie bloki ir tikai aizpildījumam, ne nesošajām konstrukcijām. Jo plaisa ir tāda, ka izskatās, ka dzb josla cērp nost bloku.

Manā praksē ar Aeroc pirms padsmit gadiem tikai veiktas tādas izvirtības, kādas skaidrā prātā nebūtu pieļaujamas, bet viss OK.

Re: Plaisa gāzbetonā mūra stūros
Autors: Jampadracis (neīstais) ()
Datums: 20/01/2020 15:40

Tikai minējumi, lai vēl vairāk sajauktu galvu :)

Nekas neliecina par pamatu sēšanos. Sēstos pamati - kautkādām plaisām vaidzētu būt ap logailām - tās tur ir diezgan palielas.

Nāk prātā 4 minējumi:
1) Vējš izgrūstījis sienas, maz ticams.
2) Kā tika celtas tās pārseguma sijas uz mūra? Ja ar celtni, neaizķēra sienas?
3) Pārsedzes nav atbilstošas stiprības, maz ticams, jo plaisas ir arī tur, kur nav pārsedzes un plaisas arī nav tur, kur ir pārsedzes.
4) monolīto joslu būtu bijis labi uzlikt pa perimetru, ja ne tā, tad vismaz stiegrojumu stūros ielīmēt gāzbetona rindā tieši zem monolītās joslas - materiālu nesaderības dēļ, tur kautkādas tādas plaisas varētu arī rasties.

Ja jumts tiks likts uz krēsla, tad satraukumam nav pamata - būvē tik tālāk!

Re: Plaisa gāzbetonā mūra stūros
Autors: Klauns ()
Datums: 23/01/2020 22:57

Nesapratu to komentāru par bloku nepareizu pielietojumu! Ja nemaldos, jebkurš gāzbetona bloks, ja vien tas nav starpsienu, ir paredzēts nesošo sienu mūrēšanai. Bloks kā bloks ar spiedes izturību 2,2 Mpa

To Jampadracis (neīstais)

1. mazticams, vai ne?
2. Sijas cēlām ar rokām - šis variants atkrīt
3. koka pārsedzes nav atbilstošas stiprības? Nesaprotu īsti! Kā tas koks varētu to ietekmēt? Pie tam, tās sijas ir tikai saliktas, ne saskrūvētas... pagaidām brīvi stāvošas
4. jā, nav tā gluži izdarīts. bet ir stiegrojums gāzbetonā uzreiz vienu rindu zem monolītās joslas.

Ne tikai jumts tiks likts uz krēsla, bet arī tās sijas ir doma sasiet gan savā starpā centrā, gan malās piesiet gan pie mūrlatas, gan pie monolītās joslas. Tātad, ja jumta spāres gribēs plēst sienas uz sāniem, tad tik nopietnas sijas, kas sajūdz abas pretējās mūrlatas kopā diez vai to pieļaus

Labi, par tām plaisām pa dioganāli augšā es cerīgi gribētu piekrist tam, kurš teica, ka gan jau betona izplešanās monolītajā joslā vainīga, taču KĀPĒC man tik daudzās vietās tas gāzbetons pa horizontālajām šuvēm izplaisājis? Es jau nezinu, vai viscauri, bet kā bildē redzams, tad daudzās vietās blokiem horizontlās kantes 1-2cm platumā ir saplaisājušas... paņem ar atslēgun viegli to ieplaisājušo kanti izurbinu. Zinu, ka tās rindas toč nedabūja salu un līme taču no paša Roclite. Un, ja tagad līst lietus virsū... vai tad tas var šuvēs līmi izmēkšķēt? Ja nemaldos, līme taču tāpat ir uz cementa bāzes un teorētiski slapjumā tikai norūdās.

Bet, jā, logu ailēs nekur nav plaisas un nekur vertikāli nav plaisas līdz pat kaut kādiem 2,6m no zemes. Tālāk jau tur ir tās sīkās plaisiņas dažās vietās

Re: Plaisa gāzbetonā mūra stūros
Autors: Jampadracis (neīstais) ()
Datums: 24/01/2020 09:21

Punktā 3. biju domājis gāzbetona pārsedzes virs logu un durvju ailām. Teorētiski - ja tās ir par švaku, tad spriegumi pārdalās augstāk mūrī virs pārsedzēm un mūris protams nav nekāda dižā pārsedze, tapēc var rasties plaisas. Bet kā jau iepriekš rakstīju - šis ir maz ticams, jo plaisas ir arī tur, kur nav pārsedzes (vismaz pēc bildēm var tā saprast). Maz ticama versija arī tāpēc, ka slodzi jau nekādu vēl neesi uz pārsedzēm uzlicis. Tā, ka tur paliek visticamākie 2 varianti: materiālu nesaderība (dzelzbetons + gāzbetons) vai slikta mūrēšanas kvalitāte.

Par tām pārseguma sijām - stiprini vai nestiprini - tam vispār nav nekāda sakara ar balstbīdi, ja jumts tiks likts uz krēsla. Protams jāpiestiprina ir, bet nejau tā, ka kautkā īpaši stiprinot tev tur atrisināsies šī plaisu problēma.


Un visubeidzot, es nekvalificējos kā eksperts šajā jomā, tapēc lēmums ko darīt vai vispār nedarīt ir jāpieņem tev pašam!

Re: Plaisa gāzbetonā mūra stūros
Autors: Pašdarbnieks ()
Datums: 24/01/2020 09:45

To māju būvē sev?

Vēl dažus mēnešus turpinātu novērot to būdu, iespējams uz kādām plaisām uzliktu tenzometrus. Ar nivelieiri uzmērītu pamatu stūrus, un pēc dažiem mēnešiem pārmērītu. Ja pamats tomēr nav pie vainas, tad nahrenizētu to monolīto joslu un saplaisājušās gazika rindas līdz logiem.
Naudas izteiksmē tie ir pārsimt eiro, ja nerēķini savu laiku..
Turpinātu mūrēt ar 5Mpa gaziku, un monolīto joslu taisītu kā stīpu mucai apkārt pa perimetru.

Dzegā būs vienmēr vēja sūce.. ja tev jumta pašsvars būs mazāks par vēja radīto sūci, tad nocels tev viņu nafig.. jo saiste mūrim ar šo noplaisājošo pasākumu ir 0.
Balstbīdi ir jārisina nevis ar kumelisku siju uz mūra, kas neko neglābs, bet ar pareizu jumta shēmu, lai balstbīde uz sienas nav.

Kaut kas tev tur ir saknē sadirsts.. nav vērts turpināt investēt ja neesi uz 110% pārliecināts. Vēl ir opcija paņemt profesionāli, kurš nodarbojas ar būvekspertīzēm, lai viņš iedod slēdzienu un pastiprināšanas risinājumu.
No skolais laikiem atceros RTU pasniedzēju Ūdri, kas ar šo nodarbojas. Ļoti zinošs vīrs.

Pašreizējā: 5 no 8


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **    **  **     **  **     **  **      ** 
 **     **   **  **   **     **  ***   ***  **  **  ** 
 **           ****    **     **  **** ****  **  **  ** 
 ********      **     **     **  ** *** **  **  **  ** 
 **     **     **      **   **   **     **  **  **  ** 
 **     **     **       ** **    **     **  **  **  ** 
  *******      **        ***     **     **   ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727