UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 4
Re: Valcprofila uzstādīšana
Autors: aaaa ()
Datums: 09/07/2013 22:50

Veči, jūs mani pārsteidzat-nehermētiskums Classicam ir pats lielākais pluss!!! Man valcētu jumtu varētu par puscenu piedāvāt, es viņu neliktu. To man pie likšanas teica profesionāli jumiķi un tagad, kad kaimiņš savam savietotajam jumtam naturāli ar šķērēm atgrieza kori vaļā, jo mitrums pūdēja visu kopā, tas 100% apstiprinās. Hermētisks bleķa jumts ir pieļaujams tikai ventilējamu auksto bēniņu gadījumā. Savietotajā jumtā valcprofils ir katastrofa jumta konstrukcijām. Turklāt Classicam pats ideālākais ir pilnīgi vaļēja kore, kas nodrošina nepārtrauktu skursteņtipa vilkmi no vējakastes caur kori-rezultātā nekāds mitrums nekrājas un lielākais pluss-vasarā karstais gaiss neuzkrājas kā zvanā jumta augšpusē un nekarsē otro stāvu. Protams, ja ir normāli aukstie bēniņi un sarežģīts jumts, tad nekas cits neatliek, bet par tecēšanu gan nepiekrītu - ir jābūt ļoti labam jumiķim, lai īpaši horizontālās vietās jumtu labi uztaisītu, man radi gadu gadiem mocās, jo, lai kādi meistari nāktu, neviens tā arī nav atradis, kur tas draņķa valcējums laiž cauri.

Re: Valcprofila uzstādīšana
Autors: Praktiķis ()
Datums: 10/07/2013 07:33

Arī valcprofilam veido ventilējamu kori.Classic problēma ir dažādu skursteņu,lūku un jumta logu apstrāde-tos veido tikai ar skārda pārlaidumiem-pie mazākiem slīpumiem arī sateknes.Interesanti,ka pat RUUKKI Classic profila montāžas instrukcijā nav parādīts kā tad pareizi būtu jāveido piem. skursteņa apdare.Secinājums-kā gribi-tā dari,jo nevainojams risinājums vienk. nav iespējams.

Re: Valcprofila uzstādīšana
Autors: Ēriks0 ()
Datums: 10/07/2013 11:09

Smieklīgi, Jūs gribat, lai jumts tiktu uzlikts kvalitatīvi, bet meklējat jumiķi, kurš to taisās darīt par 3Ls/m2. Nu, lai veicas. Vienu varu pateikt, Valcprofils ir pats grūtākais un laikietilpīgākais priekš jumiķa. Ja arī atradīsi kādu meistaru, kurš Tev valcēs par 3 Ls, tad Tev sanāks nevis valcprofils, bet gan caurprofils.

Starp citu, Ruukki arī ir valcprofils, kas tiek sagatavots jau rūpnīcā, bet pēc tam uz vietas objektā ir tikai jāsavalcē loksnes uz jumta, cena gan tam brīnumam nav nekāda lētā.

Re: Valcprofila uzstādīšana
Autors: AndrisL ()
Datums: 10/07/2013 11:47

Pieredze. Tagad meklēju jumiķus, kuri uzstādīs 2 slīpu jumtam (210m2 ar viena jumta izbūvi) metāla dakstiņprofila jumta segumu ar kori, lāseņiem, vējdēļiem , 2 skursteņa pieslēgumiem, jumta lūku, 5m kabeļa tiltu, 3m sniega barjeru.
Cenas 550 LVL-1200 LVL par jumtu. Dakstiņprofila materiāls ir jau sagriezt pēc izmēriem, tik jāliek virsū un jāskrūvē. Cena - par seguma ieklāšanu (loksnes ir 1,17mplatas un 6,5-7,5 m garas) ir sākot ar 2,5 LVL/m2. Tāpēc piekrītu Ērikam, ka sarunāt 3 LVL/m2 valcprofila ieklāšanu - ir sapnis. Varbūt ziemā....

Re: Valcprofila uzstādīšana
Autors: Praktiķis ()
Datums: 10/07/2013 12:28

AndrisL-esi ņēmis dakstiņprofilu LEBENSā-liela kļūda-tas ir sliktākais no sliktākajiem(iepriekš atvainojos)

Re: Valcprofila uzstādīšana
Autors: AndrisL ()
Datums: 10/07/2013 22:44

Ar Lebensu neesmu strādājis, nevaru komentēt. Tāda firma pat nebija iekļauta manā 7-8 metāldakstiņu piegādātjkompāniju cenu aptaujā. Aptaujā labākie bija Avotiņi un Balex metal. Materālu paņēmu no pēdējiem, jo izvēlējos Eiropā ražoto metāl-dakstiņu.

Re: Valcprofila uzstādīšana
Autors: Praktiķis ()
Datums: 11/07/2013 07:58

Vai tad Avotiņi neizgatavo profilu no Krievijā ražotā skārda?Avotiņiem ir precīzāks profils-salaiduma vietas labāk saguļ.

Re: Valcprofila uzstādīšana
Autors: aaaa ()
Datums: 11/07/2013 08:44

Lai nu ko, bet Krievijas bleķi nevajagot pirkt, cik pazīstams jumiķis stāstīja, esot par kārtu sliktāks par to pašu Ruukki bleķi, krāsa un cinkojums ātri vien esot čau un rūsa ir klāt. Esot bijuši spiesti labot skolai pirms kādiem 3 gadiem liktu jumtu, kamēr viņu pirmais liktais Ruukki jumts stāvot nu jau 15 gadus pilnīgi bez izmaiņām.

Re: Valcprofila uzstādīšana
Autors: Ēriks0 ()
Datums: 11/07/2013 12:58

Visi šie ražotāji (Avotiņi, Balex, Lebens, Iļģuciems, Mārupes Metālmeistars ...) pārsvarā izmanto Āzijas metālu, respektīvi, tiklīdz tur ir labas cenas, tā viņi tur visi arī iepērk to metālu, bet kvalitāte kā nu kuro reizi sanāk. Citreiz viņiem arī ir Eiropā ražotie, bet ei nu tagad uzmini, vai Tev aizvedīs sūdu no Āzijas, vai kaut ko normālāku.
Par tikai Eiropā ražoto metālu var droši teikt, ka tas ir Ruukki, varbūt vēl Tode izmanto Eiropā ražoto.

Re: Valcprofila uzstādīšana
Autors: AndrisL ()
Datums: 11/07/2013 20:39

Ja, Avotiņi bija korejas metāls, bet Balexam polijas.
Varbūt manā jumtā ir izmantots arī Liepājas metalurga nelegāli tirgotais metāls :)

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **     **  ********   ********  **    ** 
 **  **  **  **     **  **     **  **        **   **  
 **  **  **  **     **  **     **  **        **  **   
 **  **  **  **     **  **     **  ******    *****    
 **  **  **   **   **   **     **  **        **  **   
 **  **  **    ** **    **     **  **        **   **  
  ***  ***      ***     ********   ********  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727