building.lv skaitļos

Lietotāji online16
Aktīvie uzņēmumi1687
Nozares raksti32877
Kā izvēlēties labas riepas savam auto? : building.lv - par būvniecību Latvijā

Kā izvēlēties labas riepas savam auto?

Kā izvēlēties labas riepas savam auto?

Riepu piedāvājums šobrīd ir ļoti plašs, taču tas ne vienmēr atvieglo izvēli. Kādi ir galvenie faktori, pēc kuriem izvēlēties labākās ziemas riepas? Par to vairāk raksta turpinājumā. 

Ziemas vai vissezonas riepas?

Pārdošanā ir gan vissezonas, gan ziemas riepas, tādēļ būtu jāizvērtē, kuram no šiem variantiem dot priekšroku. 

Lai arī vissezonas riepas var šķist izdevīgāks un savā ziņā arī ērtāks risinājums, ir jāņem vērā tas, ka šīs riepas neuzrādīs tādu veiktspēju kā ziemas riepas. Tādēļ vissezonas riepas ir vairāk paredzētas automašīnām, ar ko tiek braukts maz un nelielus ceļa posmus. Drošai braukšanai ikdienā labākas ir ziemas riepas. 

Jaunas vai lietotas riepas? 

Vēl viens jautājums, uz ko ir jāatbild – izvēlēties jaunas vai lietotas riepas? Lietotu riepu iegāde šķiet ekonomiski izdevīgāka, tomēr, izdarot šādu izvēli, ir jārēķinās ar iespējamiem riskiem. 

Ņemot vērā to, ka riepas ir būtisks drošības elements uz ceļa, svarīga ir to kvalitāte. Tādēļ drošāk ir iegādāties jaunas riepas. Tās ir pieejamas dažādās cenu kategorijās, lai katrs autovadītājs varētu izvēlēties savām vajadzībām un iespējām atbilstošu risinājumu.

Riepu izmērs

Svarīgs faktors, kas jāizvērtē, ir arī riepu izmērs. Katrs auto ražotājs ir noteicis konkrētajai automašīnai piemērotu riepu izmēru, kas garantē drošu un komfortablu braukšanu. 

Pirms riepu izvēles pārliecinieties par vajadzīgo riepu izmēru. Ņemiet vērā to, ka vienam auto modelim var būt piemēroti vairāki riepu izmēri.  Taču gadījumā, ja rodas kādi jautājumi, vienmēr konsultējieties ar speciālistu, kurš ieteiks labāko risinājumu.

Braukšanas paradumi 

Lai pārvietoties ar izvēlētajām auto riepām būtu komfortabli un droši, ir jāņem vērā arī braukšanas paradumi. Piemēram, ja tiek plānots braukt pa sniegotiem un apledojušiem lauku ceļiem, laba izvēle var būt ziemas riepas ar radzēm. Jāņem gan vērā, ka dažās Eiropas valstīs ar radžotām riepām pārvietoties ir aizliegts. 

Labas riepas “MMK Riepu Serviss” piedāvājumā

Ja arī jums ir pienācis laiks iegādāties jaunas ziemas riepas, ieskatieties “MMK Riepu Serviss” piedāvājumā un izvēlieties kvalitatīvas riepas. Piedāvājumā ir arī lietie diski, riepu montāža un uzglabāšana. Uzziniet vairāk www.mmkserviss.lv!

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.