UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 1 no 12
Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: aviators ()
Datums: 19/04/2008 01:52

Sarēķināju, ka manai jaunceļamajai 150m2 mājai (plāksnes pamati, fibo/ekovate un flīzes/linolejs) elektrisko silto grīdu ierīkot sanāk maxmax 2000Ls, kas pretstatā siltumsūkņa pilnam komplektam par 10000-12000Ls tāds nieks vien ir. Štrunts par "indukcijas laukiem", bet, ja tādas apkures rēķins nepārsniedz 150Ls mēnesī par elektrību, tad var ļoti ilgi gaidīt, kamēr atmaksāsies SS ieguldījumi. Un grīdas montāža ir veicama arī ar paša spēkiem. Un pēc gadiem 10 jau būs citas tehnoloģijas, tad varēs domāt par kaut ko citu.

Tāpēc jautājums par to, vai ir kādam jau reāli darbojoša šāda apkure visā mājā?

Dzīvokļus ar šādu apkuri zinu pietiekami daudz un tur patēriņš ziemā reti sasniedz 15kW/m2, kas ir pieņemami. Vasarā, protams ir mazāk. Taču māju nezinu nevienu (DEVI vēl neesmu vaicājis), varbūt kāds var padalīties pieredzē?

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: spk ()
Datums: 20/04/2008 11:30

Lati nav pareizā mērvienība, jāsāk no tā, cik kWh elektroenerģijas tiek patērēts tādas platības apsildei. Tu tiešām domā, ka 7 saņi par kWh ir galējā elektrības cena, kas nekad nemainīsies? Jāsāk kaut vai ar to, ka tikko pieprasītais tarifu mega paaugstinājums gāzei nebūt nav iekļauts pēdējā elektrības cenu pieaugumā, tā ka pavisam drīz būs kādi 10 saņi, man domāt. Neesmu drošs, ka jau nākamajā apkures sezonā tā nebūs. Iesaku parēķināt vēl.

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: EjTakTu ()
Datums: 20/04/2008 12:40

Piekrītu spk. Labi ieguldīsi tagad 2000. Pēc šodienas cenām gadā notērēsi kādus 1400. Kamēr uzbūvēsi māju gada maksa droši būs arī jau 2000. Katru nākamo gadu jau savlaicīgi ierēķini 25% pieaugumu. Pēc desmit gadiem, ja būs, varēsi iepirkt jauno ;) tehnoloģiju (ss tehnoloģijai jau vairāki desmiti gadu)par ūberkrutu naudu. Jārēķinās arī ar remontiem. Pa sildelementa kabeļiem jauno tehnoloģiju droši, ka nepalaidīsi. Ja neapmierina zemes ss izmaksas, varbūt var padomāt par atvērtāku mājas plānojumu un iztikt ar pārīti gaisa ss. Piemēram, Toshiba jau piedāvā modeļus, kam pat pie -30 cop ir 1,3.

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 20/04/2008 13:06

pēc pēdējiem diviem postiem, tāda sajūta, ka SS nemaz elektrību netērē!

Diemžēl ar pieredzi nevaru dalīties, iesaku painteresēties par infrasarkanajiem siltās grīdas paklājiem, pierādījumu nav, be tie esot efektīvāki un vieglāk uzstādāmi, arī dārgāki.

Ja tomēr paliksi pie elektro-siltās grīdas, tad iesaku nopietni pieiet pie pareizas siltumizolācijas un siltuma ekrāna zem sildpaklāja, lai panāktu maksimālu siltuma ieplūšanu mājā, nevis zemes sildīšanu.

LAbi nosiltinātai mājai nevajadzētu daudz atšķirties no labi nosiltināta dzīvokļa energopatēriņa.

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: aaaa ()
Datums: 20/04/2008 15:45

Man arī nav ne gāzes ne kā cita. Uztaisīju visur siltās grīdas, parastās, ar ūdeni sildāmās un uzliku elektrisko katlu - super mantiņa - 450 Ls un lieta darīta (man ir Kospel - 12 kW). Vienkārši un lēti, jo doma ir tāda, ka tipa drīzumā vilks gāzi, tad pārslēgšos, protams, uz to, bet visa apkures sistēma paliek. Katlu pievienoju pats - šausmīgi elementāri, nevajag ne atļaujas ne ko.
Iesaku tādu variantu - ja nu kas, tad galu galā ūdens apkures sistēmai jau var pielikt pēc tam dajebko. Kospel katli ir ideāli automatizēti, lēti utt. Nu vienīgi vajag normālu el. pieslēgumu, man domāt uz māju vismaz 25A. Kaimiņam ir SS, izrēķināju, ka pēc viņa patēriņa man tas SS kurinot tikai uz elektrību atmaksāsies pēc 25 gadiem - nu i nafig - biznesa pamati māca, ja ieguldījums sevi neatpērk 5-10 gados, tad tas nav nekāds ieguldījums.

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: EjTakTu ()
Datums: 20/04/2008 17:44

priekš Māra
ss tāpat kā gestapo ;) elektrību tērē. Takš nenoguris varu atkārtot par cenu izmaiņām, respektīvi izmaksu izmaiņām. Abstrahējoties no pašreizējā ceņņika pieņemsim, ka par apkurīti ar pliku elektrību jāmaksā trīs naudiņas. Pasūknējot klāt zemītes siltumiņu nāktos maksāt vienu naudiņu. Tātad starpība - 2 naudiņas. Nu palielinām to tarifu divas reizītes. Plikā elektrība nu jau 6 naudiņas, ar sūknīti 2 naudiņas. A starpība starp izmaksām jau ir 4 naudiņas. Lūgtum tā arī turpināt ekonomēt :D
priekš aaaa
Pastāsti, cik ilgā laikā atmaksāsies Tava apkure, ko par to māca biznesa pamati? :) Man domāt, ka ne Tava, ne Tava kaimiņa, ne manējā neatmaksāsies itin nekad. Vai šamējo lietojot mēs pelnām piķi ar ko ieguldījumus atmaksāt un vēl pelnīt? Tad jau jākurina ugunskurs un jāpaliek stāvus bagātam :D Par ūdens siltajām grīdām gan žetons. Ja pēkšņi ienāksies lieks kāpostiņš, tarifi augs, un biznesa pamati vairs nepārliecinās - varēsi galā pielikt DAJEBKO :D
P.S. Man ss nav, takšu gribētos gan ;)

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: aaaa ()
Datums: 20/04/2008 19:08

Par ieguldījumu un atmaksāšanos - redz, tagad lai uzliktu ss, man lētākais normālais piedāvājums no firmas bija 8000 Ls - tikai ss ar trubām. Elektriskais katls - 460 Ls.
Un reāli cipari no kaimiņa, kurš kurina jau gadu - man ir 2 naudiņas un viņam ir 1 naudiņa - tas 30% patēriņš no ražotāja teiktā ir pilnīgi nereāls cipars. Aukstā ziemā tur pat 1:2 švaki sanāk, labi, ja 1:1.5 (pie kam pa logu redzu, ka kaimiņs praktiski katru dienu ziemā kurināja savu Godmaņa krāsniņu). Nu tad lūk - man tagad nebija 8000Ls ko nolikt par ss, jo iztērējot tādu naudu, tas tomēr ir ieguldījums, jo, galu, galā, ieliekot to bankā - nauda tiek pelnīta. Vienkārši parasti jau tā lielā nauda priekš ss tiek vairāk vai mazāk ņemta uz kredīta un 8000Ls ņemot hipotekārajā uz kaut vai 15 gadiem jau sanāk 15000 Ls, pie tagadējiem procentiem. Nu tad galu galā sanāk, ka pat pēc 25 gadiem man būs izdevīgāk kurināt ar štromi. Es gan to absolūti neatbalstu, jo ir ļoti dārgi, reāli LV apstākļos tomēr vislabākais ir likt gāzi, ja tāda ir, bet ne jau sašķidrināto, dabasgāzi. Ja gāzes nav, un vispār energoneatkarībai vajadzēja likt malkas katlu un elektrisko katlu kā rezervi. To visu sajūgt ar automātiku - tipa, neesi mājās, elektrība piekurina, ja esi mājās - kurini ar malku - nu nav jau grūti tās pāris pagales iemest - labāk nekā zvilnēt un lūrēt seriālus. Un malka mums LV vēl kādu laiku neaptrūksies.

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: EjTakTu ()
Datums: 20/04/2008 19:49

Ja kaimiņam caura māja, tad iedomājies, cik šamējam izmaksātu plika elektriskā apkure ;) Ja cop ir 1,5 vai 2, tad tas nav nopietni. To var izārstēt tikai energoaudits. Ja visumu viņš nesilda, tad ss licējus aiz skausta. Vai jums ir analogas mājas, kuras būvējis viens kantoris, vienā laika periodā? Ja tā nav, tad skatīšanās uz kaimiņu nedod iemeslu salīdzināšanai.
Atkārtoju vēlreiz, Tavam kaimiņam viss nav kārtībā :D

Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 20/04/2008 21:17

a kur var man kāds garantēt, ja es ielieku SS, tad būs tie >2,5 cop, tieši tā, nevar, reklāmas saukļus un laimīgus gadījumseriālus tik var nosaukt!

Un ko man dos tas, ja es ar kreisajiem SS licējiem tiesāšos >2,5 gadus, māja jau no tā nepaliks energotaupīgāka.

aaaa, par trubām grīdā labs variants, man pašam ir trubas sienā un radiatori, galā galan katls, arī var jebkurā brīdī pārmest uz jebko, bet man tāpat labi, it sevišķi pie mūsu bargajām ziemām :)


Re: Visas mājas apkure ar elektriskajām siltajām grīdām?
Autors: aaaa ()
Datums: 20/04/2008 23:21

Par ss cop runājot. EjTakTu - Tev ir reāla pieredze no lietotājiem, jeb esi tikai lasījis i-netā atsauksmes un ražotāju tekstus? Nejauši Vācijā lidostā nesen nopirku būvniecības žurnālu, tipa speciālizlaidums kādas 50 lpp tikai par ss. Sākumā ievads, tehnoloģija, tad vācu stilā skaitļi un vēlreiz skaitļi - auksts un nežēlīgs aprēķins. Dati ņemti no ss lietotājiem utt. Tur bija skaidri un gaiši pateikts, ka vidēji lietojot cop 3 pat nesasniedz, reāli ir zem 3, bet ja ārā ir zem -5, tad tas ir zem 2 kā likts (ap 1.5 un zemāks!!!!). Ja godīgi, sākumā ss tika apspriests kā variants, bet pēc šī žurnāla izlasīšanas nospriedu, ka nafig. Tur tieši bia salīdzināts ss ar tīru elektroapkuri un pat pie tagadējām Vācijas cenām (lētākais ap 14 saņi par kwh) tika izsecināts, ka lētāk ir svilināt štromi!!! Nu tad kur ir ss ieguvums vai fiška??? Zviedrijā jā - tur ir cita lieta, tur valsts dotē daļu no ss cenas, tad ir cita runa, bet ja jānoskaita 8-10 štukas un aparāts pēc 20 gadiem droši vien būs jāmaina, jo nu kompresors ir kompresors un mūžīgs tas pat teorētiski nevar būt, tad neredzu tam absolūti nekādu ekonomisko pamatojumu.

Pašreizējā: 1 no 12


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **        **  ********   **    **  **     ** 
 ***   **        **  **     **  **   **   **     ** 
 ****  **        **  **     **  **  **    **     ** 
 ** ** **        **  ********   *****     **     ** 
 **  ****  **    **  **     **  **  **     **   **  
 **   ***  **    **  **     **  **   **     ** **   
 **    **   ******   ********   **    **     ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727