UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: Elektrības kabeļa rakšana - saskaņošna ar kaimiņu
Autors: Rx ()
Datums: 20/02/2015 21:23

Energokomersantam ir tiesības jaunu pieslēgumu ierīkošanai "iet" pa Jūsu zemi. Tikai projekts jāsaskaņo ar Jums, kā zemes īpašnieku. Aizliegt to ierīkot nevarat....Tikai ieteikt sev pieņemamu variantu. Ja nevarat vienoties, tiesa noteiks kas un kā. Pirms darbiem Jūs jāinformē par laiku, un jānovēŗš jebkāda Jūsu zemesneatgriezeniska bojāšana, jūsu zaudējumi, dīkstāves un t.t.t..Par zaudējumiem atsevišķa sadaļa rīcības plānam. Pēc ierakšanas jāsaņem no Jums paraksts, ka būvdarbi veikti atbilstoši projektam. Pēc tam, rekonstrukcijas, remonti jaunu kabeļu ierakšanas nepalielinot aizsargzonu, Energokomersants var veikt.... saskaņojot tika ar Jums laiku! Kompensācijas par apgrūtinājumu.....!!! tagad praktiski nekādas ( kvadrātmetra kadastrālās vērtības vienreizēja izmaksa) un tas uz mūžiem, kamēr kabelis zemē, vai nav likvidēts kā tāds. Viss. Nekādas citas samaksas. Tikai nodokļa atvieglojumi no aizsargzonas laukuma kas Jūsu zemē. Servitūta lietas vairs nav.....Jums kā pirmais darbs, iesniegums būvvaldē par būvdarbu atļaujas izsniegšanas nelikumību!

Re: Elektrības kabeļa rakšana - saskaņošna ar kaimiņu
Autors: heating ()
Datums: 20/02/2015 21:59

Velu veixmi un pacietibu sazina ar Sadales tikls!Tik pastulbu iestadi veel vajag pameklet!Man izbraukaja visu zemi,darzu!!Parkapa likumu kur notiekt ka visi remontdarbi vai kas iznemot avarijas darbi ir mani jabridina 2 nedela sieprieks rakstiska veidaa!!Tas netika izdariits!!Kadus 5 menssu laipni apmainijamies ar iesniegumiem un beigas sie tikai atvainojas!Taa pat izzageja kokus un sameta!Taa pat viniem bija mani rakstiksi jainforme ieprieks!!Tad vel nagla melo ka visu ir sazagejussi un ka kokus zagejussi ziemas laikaa!!Viniem sutiju bildes kur kokiem zalas lapas!!Atkal ilgi apmainijamies ar iesniegumiem un tad tika pateica paldies par informaciju ka sie tjipa uzlabos savu dafba stilu!!Bet kur ir tie loho no Sadales tikla kuri to visu savariija un atbildibu neviens nenes kaut parkapj daudz likuma pantus°un uzliek miiksto!!!

Re: Elektrības kabeļa rakšana - saskaņošna ar kaimiņu
Autors: Andris_ ()
Datums: 22/02/2015 14:08

Konkrētais kabelis ir kaimiņa atbildības pusē.

Piektdienas vakara pieķēru darbu darītājus uz vietas (ne pašu galveno, kas par to atbildīgs, bet darbu izpildītāju). - tie bija jau savu "darbu" padarījši. Dabūju kontaktus atbildīgajam - tas man svēti stāstīja, ka tranšeja izrakta 40cm no robežas un tas jau netraucēšot man sētu salikt un ka viss esot štokos... Palika tā, ka vienojāmies, ka vispirms noskaidrošu cik tad īsti jābūt tam elektrības attālumam. Ja nebūs, tad būs japārrok. Atbildīgajam tipam prasīju, lai iedod kaimiņa kontaktus - tos redz viņš nedošot, jo šī lieta esot uz viņu - redz viņa atbildība bij projektu izstrādāt/saskaņot/izpildīt.

6dien devos gaismā uz vietas vēlreiz visu pārskatīt. Reāli daļa kapeļa ir ierakta manā zemesgbalā, kas absolūti natbilst ne tiem 40cm no robežas un kā sīkāk papētīju likumos un te komentāros minēja, ka kabeļa aizsargjosla ir 1m un bez saskaņošanas ar mani kaimiņš to tur nedrīkstēja būvēt.

Attiecīgi, izsaucu policiju, lai konstatētu faktu par nelikumīgu būvniecību... pamparam...

Noskaidroju arī kaimiņa kontaktus (sociālie tīkli šādās reizēs arī noder). Ar kaimiņu viss ok - viņs bija pasūtījis energokomersantam ierakt kabeli 1m no manas robežas. Samaksājis par "darbu" vēl nebija.

Vienojāmies ar kaimiņu par turpmāko rīcību... (Ja kaimiņš tomēr izrādīsies negodprātis un būs ieinteresēts to visu atstāt kā ir, paturēšu savas tiesības savas robežas pusī to kabeli izvākt...).

Re: Elektrības kabeļa rakšana - saskaņošna ar kaimiņu
Autors: Viesturs470 ()
Datums: 22/02/2015 18:51

Kārtējais pierādījums tam, cik bezatbildīgi rīkojas cilvēki ! Es vēl saprastu, ka situācija dabā neatļautu kaut ko darīt kā paredzēts, bet tad taču arī varēja par visu vienoties un atrisināt, bet te kaut kādu muļkību dēļ visi paliek zaudētājos !
Nu pasakiet kā lai šitādus 'līkročus" izmāca ?!??!?!?

Re: Elektrības kabeļa rakšana - saskaņošna ar kaimiņu
Autors: ints45 ()
Datums: 22/02/2015 20:44

Viens pofigists būs guvis mācību, ka īpašuma robežas tas ir nopietni. Cerams, ka vēl kādam izstāstīs

Re: Elektrības kabeļa rakšana - saskaņošna ar kaimiņu
Autors: Rx ()
Datums: 22/02/2015 21:36

Mācība?????????? Kam? Tam kas raka, projektēja, pasūtīja? Tāda ir tiesiskā sistēma, un tā nosaka, ka vieglāk ir pārkāpt likumu, jo pēc tam nekas nav! NEkas. Un ja ir, tad mazāk bēdu kā ejot likumīgo ceļu.

Re: Elektrības kabeļa rakšana - saskaņošna ar kaimiņu
Autors: ints45 ()
Datums: 22/02/2015 22:58

Mācība, protams, racējam. Īpašniekam uzslavas par īpašuma sargāšanu un tiesiskā nihilisma nepieļaušanu

Re: Elektrības kabeļa rakšana - saskaņošna ar kaimiņu
Autors: moldriks ()
Datums: 23/02/2015 11:02

Nepiekrītu Rx, ka komersantam nevar aizliegt rakt savā zemē. Mierīgi var neļaut un aizliegt ierīkot.

Re: Elektrības kabeļa rakšana - saskaņošna ar kaimiņu
Autors: Rx ()
Datums: 23/02/2015 11:16

19.pants
(1) Jaunu energoapgādes komersantu objektu ierīkošanai energoapgādes komersantam ir tiesības izmantot jebkuru zemi par vienreizēju samaksu tās īpašniekam saskaņā ar šā likuma 24.pantu.
12) Energoapgādes komersantam ir tiesības veikt jebkura sava objekta rekon­strukciju vai modernizāciju, savlaicīgi par to informējot zemes īpašnieku. Zemes īpašniekam pienākas vienreizēja samaksa saskaņā ar šā likuma 24.pantu, ja rekon­strukcijas rezultātā palielinās energoapgādes komersanta objekta vai aizsargjoslas ap vai gar šo objektu aizņemtā zemes platība. Zemes īpašnieks nevar liegt energoapgādes komersantam šajā daļā un šā likuma 19.panta 1.1 daļā noteikto darbu veikšanu. Ja puses nevar vienoties par zemes īpašniekam izmaksājamo vienreizējo samaksu, jautājums par šo samaksu risināms tiesas ceļā Civilprocesa likumā noteiktajā kārtībā darbu veikšanas laikā vai pēc to pabeigšanas.
24.pants
(1) Energoapgādes komersants atlīdzina nekustamā īpašuma īpašniekam zaudējumus, kas tieši saistīti ar jaunu energoapgādes komersanta objektu ierīkošanu vai esošo objektu ekspluatācijas un remonta nodrošināšanu.
(11) Energoapgādes komersants atlīdzina nekustamā īpašuma īpašniekam par zemes lietošanas tiesību ierobežošanu, ja:
1) īpašumu izmanto jauna energoapgādes komersanta objekta ierīkošanai;
2) veicot objekta rekonstrukciju, palielinās zemes platība, ko aizņem energoapgādes komersanta objekts vai aizsargjosla gar vai ap šo objektu.

Re: Elektrības kabeļa rakšana - saskaņošna ar kaimiņu
Autors: Rx ()
Datums: 23/02/2015 11:22

19 panta (1.1) Energoapgādes komersantam ir pienākums saskaņot ar zemes īpašnieku jaunu energoapgādes objektu ierīkošanas nosacījumus, kā arī tiesības saskaņošanas procedūru aizstāt ar zemes īpašnieka informēšanu gadījumos, ja zeme tiek izmantota jaunu energoapgādes komersanta objektu — iekārtu, ierīču, ietaišu, tīklu, līniju un to piederumu ierīkošanai, ja ir iestājies vismaz viens no šādiem nosacījumiem:
1) energoapgādes komersanta objekta ierīkošana paredzēta vietējās pašvaldības teritorijas plānojumā vai detālplānojumā;
2) energoapgādes komersanta objekts tiek ierīkots sarkano līniju, publiski lietojamās ielas, tāda ceļa robežās, kam nav noteiktas sarkanās līnijas, vai esošās aizsargjoslas robežās;
3) vietējā pašvaldība atzinusi, ka sabiedrības interesēs jauna energoapgādes komersanta objekta ierīkošana vai esošā objekta vai tā daļas izmantošana nav iespējama bez šīs zemes izmantošanas;
31) energoapgādes komersanta objekts tiek ierīkots esošajā energoapgādes komersanta objekta aizsargjoslā un pēc tā ierīkošanas aizsargjoslas platums palielinās ne vairāk kā par 10 procentiem, ievērojot, ka šajā punktā noteiktajā kārtībā aizsargjoslu var palielināt ne vairāk kā vienu reizi;
32) ierīkojamam energoapgādes komersanta objektam ir noteikts nacionālo interešu objekta statuss un ir veikts ietekmes uz vidi novērtējums;
4) citos likumos noteiktajos gadījumos.

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   ********  **    **  ********  
 **   **   **     **     **     ***   **  **     ** 
 **  **    **     **     **     ****  **  **     ** 
 *****     ********      **     ** ** **  **     ** 
 **  **    **            **     **  ****  **     ** 
 **   **   **            **     **   ***  **     ** 
 **    **  **            **     **    **  ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727