UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Slapja malka
Autors: Garaizz ()
Datums: 05/10/2010 20:11

Sveiki.

Sanācis nu tā ka ir, bet iegādājos malku kura ir slapja.

Nezinu vai sanāks naudas piepirkt klāt.

Cik lielu skādi man nodarīs ja es kurināšu ar slapju?

Bez tā ka slikti kurēsies un būs mazāka siltuma atdeve.

Man ir CA Kamīns, Kamīnam tas būs ļoti slikti?

Vai tas k-ko mainīs ja es līdz līdz decembrim nedaudz pažāvēšu to ( cik nu tas iespējams)

Paldies par atbildēm.

Re: Slapja malka
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 06/10/2010 09:42

Ja malkas mitrums sastāda 44%, tad ar tādu nav jēgas kurināt,jo viss ķīmiski radītais siltums aiziet šī ūdens iztvaicēšanā.
Varbūt vari kombinēt, nopirkt drusku ogles un ielikt starp malkas pagalēm. Tikai ar olēm jābūt uzmanīgam, ja par daudz - sadedzināsi kamīnu. Ogļu 1kg atsver 3..4kg sausas malkas degšanas spēju un tā, ka oglēs praktiski maz mitruma, tad tas varētu palīdzēt, pamēģini.

Re: Slapja malka
Autors: aaaa ()
Datums: 06/10/2010 12:47

Pagājušogad nācās pašam pamocīties ar slapju malku. Tagad malka nežūst principā nemaz, jo ir vēss un tomēr vēl mitrs. Tagad K-Rautā ir kokskaidu briketes - 10kg maiss 1 Ls, normāla cena, pat ss.lv neviens nepiedāvā lētāk. Nopērc kādu maisu paeksperimentē. Galvenais kurināšanas sākumā nelietot slapju malku, vēlāk, kad skurstenis jau uzsilis un kurtuve karsta, var arī kādu slapju pagali iemest, nekāda vaina. Protams, siltuma mazāk, jo sākumā tā tomēr žūs un dūmu vairāk. Kamīna stikls aizkvēps un arī skurstenis nedaudz aizsērēs, bet nu nekas, tāpat skaitās, ka reizi gadā jātīra. Fakts ir tāds, ka no slapjas malkas ir jābēg pa gabalu, tāda bija mana mācība, beigās pagājušogad pirku sausu maisu maisos par nenormālu cenu un kurināju pamīšus ar slapjo.

Re: Slapja malka
Autors: Garaizz ()
Datums: 07/10/2010 19:34

Paldies, par atbildēm.

Man visvairāk uztrauc nodarījums kamīnam. Es vēl neesmu kurinājis ar to slapjo malku, man viss kamīn no iekšpuses kļuvis spīdīgs un lipīgs, jo kurinot sākumā visas sienas ir nosvīdušas, Ar šo slapjo malku būs vēl trakāk.

Tur arī k-ko var darīt? Ik pa laikam ar k-kādu līdzekli nodedzināt vai ko citu?

Re: Slapja malka
Autors: m. ()
Datums: 07/10/2010 20:57

Nopirkt malku un esosho malku tureet lidz nakoshajai sezonai?

Re: Slapja malka
Autors: aaaa ()
Datums: 07/10/2010 22:38

Nevis nodedzināt, bet pareizi kurināt, un nekur nekas netecēs, nesvīdīs. Pirmkārt jāiekurina obligāti ar sausu malku, tur nu variantu nav. Pēc iekurināšanas apmēram 15min. jākurina ar pilnu gāzi, kamīnam ar durvīm tas nozīmē nevis tikai visas gaisa padeves vaļā, bet arī šķirbiņā pavērtas kurtuves durvis. Kad visa kurtuve mutuļo liesmās un skurstenis +- uzsilis, durvis taisa ciet, bet gaisa padevi visu atstāj pilnīgi vaļā. Lai arī kurtuve pamatīgi uzkarst. Par pareizu degšanas temperatūru liecina tas, ka nekur nekas nekondensējas un pie iekurināšanas veidojušies kvēpi nodeg nost un kurtuves odere paliek tīra. Tad var griezt ciet gaisa padevi un sākt smacēt - tas jau vairs neatstās nekādu sliktu ietekmi ne uz kamīnu, ne skursteni, vienkārši degšana norisināsies lēnāk.
Pareizajā temperatūrā kurinot ar sausu malku dūmi pat pie pilnām liesmām degošas kurtuves gandrīz nav redzami. Un mana 100% pārliecība, ka efektīvi un labi malku var sadedzināt tikai un vienīgi ar augšējo gaisa padevi. Vecām krāsnīm bija modē gaisu padot no apakšas, caur pelnu kastes restītēm, tas nav pareizi, neviena rūpnieciskā krāsns, ražota Skandināvijā, to vairs nelieto. Apakšējais gaiss ir visām, bet tas saucas iekurināšanas gaiss, to lieto tikai pašā sākumā, kad temperatūra kurtuvē sasniegta, tad to griež ciet un gaisu padod tikai no kurtuves augšas. Kas un kā precīzi nezinu, bet paša novērojumi, ka sadeg daudz tīrāk, praktiski bez dūmiem un arī pelnu paliek mazāk. Kaut kāds skaidrojums bija, ka apakšējais gaiss stipri dzesē degošo materiālu un tas nav labi, nevar nodrošināt maksimāli augstu temp. sadegšanas kamerā.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  ********  **     **   ******  
 ***   ***  **   **      **     **     **  **    ** 
 **** ****  **  **       **     **     **  **       
 ** *** **  *****        **     **     **  **       
 **     **  **  **       **      **   **   **       
 **     **  **   **      **       ** **    **    ** 
 **     **  **    **     **        ***      ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727