UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Siltuma zudumi ventilācijas sistēmā
Autors: Edžus ()
Datums: 05/11/2009 18:50

Cerot uz svaigu gaisu un enerģijas ekonomiju uzstādīju mājai ventilācijas sistēmu ar rekuperatoru. Rekuperators un lielākā daļa gaisa vadu (metāla trubas nosiltinātas ar vati) ir izvietoti aukstajos bēniņos. Svaigs gaiss ir, bet ekonomijas īsti nav. Tagad kad ārā -1 grāds un telpās 20-22 grādi, sistēma rāda ka nosūcamā gaisa temperatūra rekuperatorā ir 16,4 grādi un no rekuperatora atpakaļ atdodamā 13,6 grādi. Šī 3 grādu starpība rekuperatorā būtu OK, bet sanāk ka vēl 4 grādi nosūcamajam gaisam tiek zaudēti ceļā no telpas līdz rekuperatoram un tad jau iespējams arī pieplūde vēl ceļā no rekuperatora līdz telpām zaudē kādus grādus no tiem 13,6 un rezultātā telpās tiek iepūsts diezgan vēss gaiss.
Gribētos pajautāt kādam speciālistam vai līdzīgam lietotājam, vai šajā gadījumā kad gaisa vadi ir izvietoti aukstajos bēniņos šāds temperatūras zudums ir "normāls" vai tomēr ir jāmeklē kāda kaite (un kāda tā kaite varētu būt)?

Re: Siltuma zudumi ventilācijas sistēmā
Autors: sto ()
Datums: 05/11/2009 19:39

Pirmkārt, tas, ka rekuperators veiksmīgui darbojas pierāda tas, ka ';argaisa t-ar ar mīnus -1Cgradū uzsildās līdz +13,6C un tas jau ir ļoti labi.
tas, ka telpu gaiss no +20-22C rekprettrtorā nonāk tikai 16,4 C grādu temperatūrā var būt tad, ja tiešām gaisa vadu siltinājums ir neblīvs un/vai varēja būt biezāks, vai arī gaisa nosūces vados ir neblīvumi, vai arī gaisa kustība ir tik lēna, ka gaisa vados (neapkurināmajos bēniņos) gaiss paspēj atdzist (cik m3/h ir iestādīta gaisa padeve/nosūce un kādi gaisa vadu parametri?), vai arī temperatūras devēji/termometri nav īsti pareizajās vietās vai pareizi nedarbojas.
Vai, ir iespējami arī visi iepriekš pieminētie gadījumi kopumā vai pa daļām.

Re: Siltuma zudumi ventilācijas sistēmā
Autors: Edžus ()
Datums: 05/11/2009 21:38

Dēļ lēnas gaisa kustības tas diez vai varētu notikt, izmēģināju uz visiem ātrumiem un gan min. gan max. ātrumā šie temperatūras rādītāji vienādi. Agregāta jauda ir 1600m3/h (cik gan tagad saprotu uz maniem 250 m2 varēja arī mazāku agregātu, bet ko nu vairs...) un gaisa vadi sākas no 315 un uz leju 250->200->160mm. Taisīja cilvēks kas it kā saprot kaut ko no šīm lietām, bet viņš arī brīnās par šo faktu (vai arī izliekas ka brīnās un kaut ko noklusē, tāpēc arī šeit meklēju padomu...). Temperatūras devēji ir iekšā rekuperatorā kā rūpnīcā uzlikti, tā ka nevarētu būt nepareizajās vietās. Domāju ka strādā arī viņi pareizi, jo kad septembrī to pieslēdzu un ārā vēl bija silts tad rādīja tam laikam atbilstošas temperatūras. Tad paliek variants ka gaisa vadu siltinājums ir neblīvs un/vai varēja būt biezāks, vai arī gaisa nosūces vados ir neblīvumi... Bet nu cik saprotu tad šāds temperatūras zudums tomēr nav "normāls" un ir jāmeklē kaite?

Re: Siltuma zudumi ventilācijas sistēmā
Autors: JanisJanis ()
Datums: 07/11/2009 22:24

Meklee neblivumus pasha vventilacijas agregataa (rekuperatoraa). Ieliec papildus temperaturas meritajus kaut kur gaisa vados. Iebaaz no istabas puses gaisa vadaa kadu metru iekshaa sensoru ar displeju. Zini to ko var nopirkt Maximaa par 5 Ls ar displeju, domats ara gaisa un telpas gaisa temp radishanai.

Kada tipa ir Tavs rekuparators? Tur iekshaa kaut kas grizhas? Negriezhas? Plakshnu vai rotacijas vai smalkasi PAUL ar 99% rekuperaciju? Papildus silditajs nav vai ir?

Re: Siltuma zudumi ventilācijas sistēmā
Datums: 07/11/2009 23:52

Sveiks Edzu.
Kaa ir siltinaati gaisa vadi beeninos?
Rodaas sajuuta, ka ir milziigi zudumi tajos vados. Var meeginaat paskatiities ar infrasarkano kameru.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********  ********        **   *******  
  **  **      **     **    **        **  **     ** 
   ****       **         **          **  **     ** 
    **        **        **           **   ******** 
    **        **       **      **    **         ** 
    **        **       **      **    **  **     ** 
    **        **       **       ******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727