UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Topogrāfija
Autors: ralf ()
Datums: 05/02/2007 05:44

Vai topogrāfija ir nepieciešama vienmēr arī tur kur pagaidām nav nekādu komunikāciju. vai topogrāfiju jadara pirms līdz zemesgabalam tiek atvilka elektrība un iedzīta spice, vai to labāk darī pēc šo darbu veikšanas(domāju celt privātmāju)

Re: Topogrāfija
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 05/02/2007 17:33

Aku urbēji manuprāt neprasa neko.
Ja elektrībai prasīs projektu (atkarīgs laikam no attāluma un no tā, vai jāšķērso citi īpašumi), tad būs nepieciešama arī topogrāfija, ko projekta tāmē gan parasti atsakās iekļaut. Pēc līniju izbūves vai rekonstrukcijas Latvenergo apakšūzņēmēji mēdz nodot Zemes dienestā izpilduzmērījumus (tos gan iekļauj izbūves tāmē) nevis atjaunotas topogrāfijas veidā, bet kā papildslāni ar mērlīnijām un attālumiem līdz citiem objektiem.
Arhitekts vai būvvalde var pieprasīt arī atjaunot topogrāfiju, ja mainījušās komunikācijas vai tās vecums pārsniedz būvvaldes noteikto termiņu (ne mazāku par gadu).

Re: Topogrāfija
Autors: q ()
Datums: 05/02/2007 18:52

Topogrāfija vajadzīga lai arhitekts varētu uztaisīt ģēnplānu. Bet bez ģēnplāna būvvaldē neapstiprinas projektu( nedos būvatļauju)

Re: Topogrāfija
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 05/02/2007 19:55

Arhitekts ģenplānu var zīmēt arī neizmantojot topogrāfiju, te pietiek tikai ar zemes robežu plānu, kas piesaistīts atskaites topogrāfiskajam tīklam.
Ja uz gruntsgabala nav nekādu sabiedrisku apakšzemes tīklu, tas raksturīgs pilsētām , tad arī šai gadījumā var apstrīdēt topogrāfijas lietderību, ja to prasa būvvalde. Jo ko piemēram darīt 250ha īpašniekam, ja viņam nepieciešams uzbūvēt 10x20m ēku, kas ir 0,008% no zemesfgabala. Tad jau topogrāfija sanāks dārgāka nekā ēkas projekts, kas ir nonsens.

Re: Topogrāfija
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 05/02/2007 22:08

Topeni nav obligāti jātaisa visam gabalam, tikai apvidum, kur iecerēts būvēties. Man būvvaldē prasīja uz ģenplāna kaut ar zīmuli uzrādīt piesaistes attālumus pret kaimiņu ēku, kuru mērnieki bija iekļāvuši topenē, kamēr tālākie manas zemes nostūri tajā nebija iekļauti.
Ja gabals nav taisnstūrveida un plakans kā uzvārīto pļaviņu gabali, topene var noderēt arī pašam.
Savukārt elektropieslēgumam var būt vajadzīga topene arī par kaimiņu zemēm - no pieslēguma punkta, ko Latvenergo norādīs tehniskajos noteikumos, līdz skaitītāja uzstādīšanas vietai (parasti ēkas tuvumā pie ceļa), pa trasi, ko izvēlēsies līnijas projektētājs saskaņojot ar Latvenergo un zemju īpašniekiem.
Pēdējie elektrolīniju projektēšanas noteikumi ļauj laukos izmantot mērogu 1:10 000, kāds iegūstams no ortofoto un augstumu kartēm
[www.lgia.gov.lv]
Tam vajadzētu iznākt lētāk kā mērnieku skraidelēšanai ar štoku.

Re: Topogrāfija
Autors: ... ()
Datums: 02/03/2007 21:39

Obligāti vajag topogrāfisko plānu (kas nav taspats kas topogrāfija), bet kādas tas būs noteiks būvvalde. To, vai varēsi visu saskaņot par topogrāfisko plānu uzdodot kopētu karti M1:50 0000, japrasa būvvaldē! Ortofoto un zemes robežas plānus variet nokopēt pie savu pašvaldību teritoriju plānotājiem, vai zemes ierīkotājiem, nav obligāti no Zemesdienesta viņus japērk. :)



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********  **    **   *******   ******** 
 **    **  **        ***   **  **     **  **       
     **    **        ****  **         **  **       
    **     ******    ** ** **   *******   ******   
   **      **        **  ****         **  **       
   **      **        **   ***  **     **  **       
   **      ********  **    **   *******   ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727