UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dokumenti :  Building.Lv Forums

Līgumi, tāmes, atļaujas, projekti u.c
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Lauku mājas siltināšana - kādi dokumenti
Autors: Alvisss ()
Datums: 22/05/2019 09:57

Ir doma šovasar veikt lauku mājas siltināšanu, kas sevī ietvertu - pamatu atrakšanu un nosiltināšanu, izpuvušā vainaga nomaiņu, logu nomaiņu, fasādes siltināšanu un apdari.
Māja atodas netālu no ciematu, bet ir viensēta, tuvākais kaimiņš ~500m.
Vai šadiem darbiem ir nepieciešams kārtot kādu dokumentus?
p.s. pagājušo vasar tika no mainīts jumts no šīfera uz bleķi - vai šim pasākumam arī bija nepieciešami kādi dokumenti.
p.s.s. vietēja būvvaldē nevēlos interesēties, jo tur mai pazīst un tad būs klāt uz paŗbaudi, ja ari jau esmu paveicis ko nelegālu :)

Re: Lauku mājas siltināšana - kādi dokumenti
Datums: 22/05/2019 10:29

Teorētiski ir jābūt būvatļaujai, jo siltinot mainās mājas izmērs - nedaudz, bet mainās. Taču dzīvē, lauku viensētā reti kurš ņem tās atļaujas. Vienīgais, kur faktiski parādīsies izmaiņas būs jaunā inventarizācijas lieta, kuru var nākties taisīt piemēram, lai pārdotu īpašumu vai arī ņemot būvatļauju uz tās pašas mājas pārbūvi.
Man nupat bija tāda situācija - ar būvatļauju un projektu būvēju mājai otro stāvu, tagad kad nododu ekspluatācijā, tad man taisīja inventarizāciju un sakarā ar fasādes siltināšanu pārmērīja izmaiņas - sanāca bišķi dārgāk tā uzmērīšana, bet citādi nekādas sekas.
Man arī ir lauku viensēta un būvvaldē tur baigi uz manām aktivitātēm neskatās. Piemēram, lai inspektoram nav jāskatās kas tur man notiek visos kaktos, pietiek ar fotobildēm e-pastā, nu kaut kā bez stresa pagaidām.
Tā ka var mierīgā garā taisīt siltināšanu. Es nedomāju, ka būvinspektors pa viensētām baigi blandītos - ciematā varbūt, pilsētā ļoti varbūtīgi, bet viensētās pēc būtības ir zemākā no prioritātēm.
Bet nu kopumā protams briest kaut kāds legalizāciju vilnis saistībā ar visādiem šķūnīšiem un būdiņām, jo kadastrs jau labu laiku ir savilcis kopā plānus ar satelītfogrāfijām un VZD iezīmē nelegālās būves kā nepabeigtās ēkas. Kad tur sāksies kaut kāda presēšana, skaidrs nav, bet tas ka būs, tas ir noteikti.

Re: Lauku mājas siltināšana - kādi dokumenti
Autors: jtdesign ()
Datums: 22/05/2019 11:59

Vai vietējā pašvaldībā ir novērota mazadekvāta aktīva rosība naudas trūkuma dēļ?

Neatkarīgi no atrašanās vietas valsts teritorijā - apliecinājuma karte fasādes siltināšanai, logu nomaiņai, jumta seguma maiņai. Skaņojamās dokumentācijas apjoms atkarīgs no vietējās būvvaldes uzvedības un nolīgtā arhitekta pieredzes vispār un konkrētajā būvvaldē atsevišķi. Process visnotaļ nesāpīgs.

Ar šīfera utilizāciju situācija nav tik viennozīmīga, var gan tikt nepamanīta vai "nepamanīta", gan , ka nāksies pierādīt, ka neesi kamielis (dokumenti, ka šīferis nodots atbilstošā izgāztuvē un visi obligātie maksājumi veikti).

Ar izpuvušā vainaga maiņu gan vairs tik jauki nebūs, ja iet likumīgo ceļu - tehniskā apsekošana, būvprojekts, nodošana ekspluatācijā. Ir gan likumīgs veids optimizācijai (ja būvvalde autoru uzskata par kašķīgu personu, var netikt akceptēts).

Re: Lauku mājas siltināšana - kādi dokumenti
Autors: filja ()
Datums: 22/05/2019 15:20

es atvainojos,ka ne tur ielīdu,bet tomēr-cik prasa par šīfera utilizāciju?

Re: Lauku mājas siltināšana - kādi dokumenti
Autors: Alvisss ()
Datums: 22/05/2019 15:55

Nea, veitējā būvvalde neuzskat amani par kašķīgu, vienkārši esmu atpazīstams būvvaldes vadītājai, attiecīgi pēc jautājumu uzdošanas viņai varētu būt interese paskatīties, kas tad īsti notiekas manās lauku mājās. Tik no šada viedokļa nevēlos viņus patreiz traucēt.
Vai "process visnotaļ nesāpīgs" var aptuveni izteikt naudas izteiksmē (ieskaitot maksājumus speciālistiem, kuru parakstiem jābūt obligāti)? Runa par jumta, logu un fasādes uzlabojumiem.

Re: Lauku mājas siltināšana - kādi dokumenti
Autors: jtdesign ()
Datums: 23/05/2019 18:15

Apliecinājuma kartes sagatavošanas process ir nesāpīgs visās jomās, tai skaitā maciņam (ja uztrauc šis aspekts, varbūt ar būvdarbiem nemaz nenodarboties, jo ar vieglo auto vienā reizē savesto visprastāko būvmateriālu izmaksas var būt par kārtu augstākas). Ķert rokā tuvāko pieejamo arhitektu un sākt komunikāciju.

Re: Lauku mājas siltināšana - kādi dokumenti
Autors: Aldiss ()
Datums: 23/05/2019 23:30

Ja iet neoficiālo ceļu, tad noņem šīferi uzmanīgi, nesaplēšot un ieliec sludinājumu ss.lv un pārdod par simbolisku samaksu. Daudziem joprojām vajag kaut ko pielabot, nomainīt kādu ielīsušu plāksni.
Atlikušās bojātās plāksnes noroc bedrē. Lauku mājās gan jau atbilstoša vieta un traktors arī atradīsies.



Ja iet oficiālo ceļu,tad jānopērk polipropilēna maisi, jāsalauž šīferis gabalos, jāsaber maisos. Maisi jāizvieto uz paletēm un jāizsauc BAO, kas to vedīs uz īpašo atkritumu novietni Saldus rajonā.
Rezultātā būsi pieputinājis pagalmu ar šīfera drupačām un šķīries no prāvas naudas summas.

Re: Lauku mājas siltināšana - kādi dokumenti
Autors: Aldiss ()
Datums: 23/05/2019 23:40

Par izpuvušā vainaga nomaiņu. Ja būvinspektors pie piedurknes nenoķer darbu izpildes laikā, tad nekādu projektus un apsekošanas tam nevajag. Sodu vēlāk uzlikt ir nereāli un neviena saprātīga būtne to nemēģinās darīt.

Re: Lauku mājas siltināšana - kādi dokumenti
Autors: filja ()
Datums: 24/05/2019 11:08

Aldis,paldies par atbildi!

Re: Lauku mājas siltināšana - kādi dokumenti
Autors: piča ()
Datums: 26/05/2019 15:39

par šīferi- nu legāli tas var būtir bīstamais atkritums un var arī nebūt. Azbestu saturošu šīferi ražoja tikai vienu peritodu PSRS laikā, bet tā kā ar aci nepateiksi vai tavs ši`fers azbesta vai nē, tad to vāc kā bīstamo par ~ 100 eur tonnā vai kubā neatceros. Lauzt gan nevajag, jo kaitīgi ir tieši putekļi (tādas sīkas adatiņas, kas saduras plaušās un izraisa vēzi), man bija jākrāmē uz paletes, jāietin strečplēvē un tad atbrauca kretīns no ZAAO, un ar kausu krāmēja savā kravaskastē, pie reizes piecūkojot man visu pagalmu ar salauztu šīferi un strečplēves šķembām..

Karoč - dārgi. Moš BAO to visu dara civilizētāk.
nav tādas pieredzes.

--------------------------------
paķimerējos ap savu vasarnīcu.
[vasarnica.blogspot.com]
tagad snaikstos ap nākamo objektu:
[mezamaja.wordpress.com]

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **        **     **  **     **  ******** 
 **     **  **        **     **  **     **  **       
 **     **  **        **     **  **     **  **       
 **     **  **        *********  **     **  ******   
  **   **   **        **     **   **   **   **       
   ** **    **        **     **    ** **    **       
    ***     ********  **     **     ***     ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727