UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Par noslogotību būvniekiem
Autors: taapat vien (195.13.247.---)
Datums: 19/11/2008 15:24

Labdien,

kungi (nu un dāmas ar ja tādas te ir). Pasakiet man lūgums kā jums ar darbu? Vel maz kaut ko būvējat? Un jautājums cits, kā izskatās ar darbu pēc jaunā gada? Personīgi man izskatās tā ka ir diezgan liela ...... (te bij jābūt vienam īstam kreftīgam Latviešu vārdam). Ja agrāk tāmes bija kaudzēm uz galda ta tagad jānodarbojas ar visādu publisku konkursu izķeršanu. par ražotnes mēģināšanu noslogot vispār nemaz nerunāsim. Noslogotība nav ne tuvu 50 %.
Kaut kā skumīgi tas pasākums izskatās. Un ar pasūtītājiem un attīstītājiem runājot saproti to, ka viņi būtu ar mieru būvēt, bet vairs neviens nedod naudu.

Re: Par noslogotību būvniekiem
Autors: v_t (78.84.44.---)
Datums: 19/11/2008 16:08

kāpēc būvēt jaunas, ja ir lērums nenopārdotu māju? kad dzīvokli varēs nopirkt par 5 000 - 10 000, un nelielu māju uzbūvēt par 30 000 - 40 000 ls, tad lietas atkal izkustēsies. kas tam būtu nepieciešams? dažas pusfantastiskas, bet visumā realizējamas lietas:

apbūves pleķi par 0,50 - 2 ls/m2 pilsētā un nedaudz lētāk laukos.
būvmateriālu cenas pirmsbuma līmenī mīnuss 50%
cilvēka statusa piešķiršana celtniekam. tas nozīmē saņemt algu apmēram tādu pašu kā skolotājam vai medmāsai par vienu slodzi.
kredītu procentu likme ap 0,5 - 0,6% gadā.

īstenībā tā ir tīrā fantastika. tāpēc labāk tuvāk zemei. maiss kartupeļu pagrabā ir daudz nopietnāka vērtība par tāmi nerealizējamam projektam.

Re: Par noslogotību būvniekiem
Autors: garaamgaajeejs (---.tkb.lv)
Datums: 19/11/2008 16:17

Pēdējais v_t komentārs tāds smieklīgs liekas! :)

Re: Par noslogotību būvniekiem
Autors: aaaa (---.ltnet.lv)
Datums: 19/11/2008 16:35

Kaut kur nesen lasīju, ka krīze LV pat vēl nav sākusies. Jautrība vēl tikai priekšā. Bet nu nav sliktuma bez labuma - varbūt tomēr jebkuras nozares darbinieki vispirms mēģinās izdarīt darbu un tad skaitīt naudu. Līdz tas darbs ir pabijis otrajā plānā - galvenais jau pašā sākumā skaitīt cik mēs tūlīt saņemsim.

Re: Par noslogotību būvniekiem
Autors: v_t (78.84.44.---)
Datums: 19/11/2008 16:42

es melotu, ja teiktu, ka mirku asarās, rakstīdams to komentu, bet smiekli, ar', nenāca nemaz.

Re: Par noslogotību būvniekiem
Autors: a (81.198.241.---)
Datums: 19/11/2008 22:16

es ar visu laiku tagad svarstos - pasutit sadus tadus sikus darbinjus tagad, vai pagaidit vel nakoso gadu - liekas, tas varetu buut skarbais gads...?
vai ari, gaidot, ka tik nenotiek tas par ko paslaik ''baumotajus'' soda...

Re: Par noslogotību būvniekiem
Autors: Aldiss (---.balticom.lv)
Datums: 19/11/2008 22:18

pavasarī vajadzēs mūrniekus, apjoms aptuveni 40 kub.m FIBO. ja ir interese rakstiet.

kā pasūtītājs nesūdzos - tikko pabeidz pamatus 8.6 X 8.6m un 9.7X7m piebūve - kopējā tāme (darbs+materiāli) 3000LVL.
būvējos pie Sēnītes - vietējais traktorists ar rozā brillēm vēl aizvien prasa 25Ls/h, paņēmu traktoru zemesdarbiem no Rīgas - 15Ls/h un par ceļu neko nemaksājam, tiesa gan ņēmu uz pilnu dienu.

gaidam pavasari, ceram, ka pašiem darbs pietiks un pavasarī spēsim algot labus meistarus.

Re: Par noslogotību būvniekiem
Autors: taapat vien (195.13.247.---)
Datums: 20/11/2008 08:49

Nu cerams ka arī meistari būs dadzīvojuši līdz pavasarim. Tadad ir divas problēmas razošanā. Kā samaksāt algas un kā noturēt darbiniekus ar minimāli zemām algam, lai vispār varētu peldēt virs ūdens. iedot visiem neapmaksātu atvaļinājumu līdz pavasarim, tad pavasarī vispār vairs nevienu kopā nesavāksi.

Re: Par noslogotību būvniekiem
Autors: andisk26 (---.teliamtc.lv)
Datums: 20/11/2008 09:14

Es te arī pats pamatus taisu augšā 12x8 , tāmes ko no būvniekiem dabūju ar melno grīdu svārstijās ~ 6000-8000 Ls. Pašlaik darbs ir pusceļā, un līdz galam tiks patērēti ~3500 Ls, bet tas ar paša darbu, tā ka celtnieki lai atpūšas.

Re: Par noslogotību būvniekiem
Autors: v_t (78.84.44.---)
Datums: 20/11/2008 09:36

nedaudz par izmaksām
manis, jau agrāk, pieminētais kaimiņš pusotra stāva lustūzi ar pirti 11 X 7 ir dabūjis zem bleķa jumta par nepilniem 5000 ls. gads ir riņķī. strādā pats un abi puikas. spāru likšanai algoja amatnieku.

Re: Par noslogotību būvniekiem
Autors: tapat vien (195.13.247.---)
Datums: 20/11/2008 09:51

Es ar sievas tēvu arī meklējām un skatijāmies pirti uzbūvēt. kad dabūju tāmes, tad piemetot izmaksas sapratu ka patiesībā to pirtiņu (visprastākā būve, tādā ziņā ka nekā super puper) varam uzbūvēt arī paši. Kad sākām būvēt uzreiz atskrēja meistari un tāmi gatavi bij par trešdaļu a to i vēl vairāk nomest. Bet nu vasaras laikā pamati + sienas + jumts ir. tagad pa ziemu varēs ķimerēties iekšā. Siltināt apdari taisīt utt.

Re: Par noslogotību būvniekiem
Autors: aaaa (---.ltnet.lv)
Datums: 20/11/2008 10:24

Var jau darīt pats un lielīties par zemajām izmaksām, bet tā paša darīšana parasti baigi ievelkas. Protams, ja ir laiks un esi gatavs ziedot paša darīšanai visus vakarus, visas brīvdienas, atvaļinājumu, tad kaut kas sanāk, bet ja tam nav laika, tad vispār viss ievelkas ņemerenno. Piemērs - algoju pamatu večus, man no ziedošas pļavas gatavi monolītie lentveida pamati ar siltinājumu, hidroizolāciju un smilšu piebēršanu bija gatavi nedēļas laikā!!! Protams, cena liela, bet tas bija buma laikā, kad betons maksāja 67 Ls/kubs.
Nezinu kas ir labāk - celt māju pašam 10 gadus, vai samaksāt, uzcelt gada laikā un atlikušos 9 jau dzīvot gatavā mājā. Protams, ja naudas nav, celt pašam ir vienīgais variants, bet tāpat materiālos tomēr aiziet baigais daudzums naudas. Man arī kaimiņš visu uztaisa būtībā bez izmaksām - brusas paliek pāri no viena kaimiņa, vēl kaut kas no cita, to dabon tur, logus viens pazīstams ofisā mainīja un vecos par velti atdeva utt. Bet tās nav reālās celtniecības izmaksas, tie ir vairāk izņēmuma gadījumi.

Re: Par noslogotību būvniekiem
Autors: taapat vien (195.13.247.---)
Datums: 20/11/2008 10:41

Nu būvēt nopietnu būvi(teiksim māju) tomēr ir jāatdod tiem kas zina ko dara. Tas tāpat kā piemēram logus. Vienreiz pastāvēja blakus paskatījās kā liek un nu baigais meistars. A ne vella, pēc tam zvana montāžniekiem un prasa lai atbrauc demontē un tad vēlreiz ieliek, jo kaut kas nav kā nākas. Katram tomēr ir jādara tas ko viņš prot darīt vislabāk. Vienam galva jāoperē, vienam zeķes jāšuj, vienam ielas jāslauka vienam nauda jāpelna a vēl kādam citam mājas jābūvē.
manā gadijumā par cik pats esmu saistīts ar būvniecību, ir kaut kādi gali arī pie materiālu tirgotājiem tad tādu vienkāršu būīvi kā pirtiņu jau nu varēju pac. Atradu bibliotēkā padomju laiku grāmatu kā jābūvē pirtis. Internetā saraku jaunākus materiālus sakopoju info un aidā uz priekšu. Vislielāko grūtību sastādija tāda lieta kā jumts pašā pirts tvaicētavā kondensāti tvaiki utt. Bet internets es jums teikšu varena lieta :)

Re: Par noslogotību būvniekiem
Autors: Didzisp (78.84.123.---)
Datums: 20/11/2008 12:27

Ar to celšanu pašu spekiem ir dažādi. Es gan šaubos, ka pirms gada pieejamie "celtnieki" bija ar augstāku kvalifikāciju par manejo. Tad jau meistars skaitījas tas, kurš sitot pa naglu trīs reizes vienu reizi trapija :). Nenoliedzu, ka labs meistars darbu izdarīs labāk un ātrāk par mani, bet kur tad tie meistari bija. Visi bija noslogoti un pieejami bija visadi "spečuki", kuri kvalifikacija labi ja pietika darbam par krāveju, bet naudu prasīja kā amatnieks ar diplomu. Tagad jau es varētu atļauties arī nolīgt kārtīgu meistaru(pirms gada to vienkarši nevareju atļauties, kaut mani ienakumi nav mainījušies), bet nu jau pirts ar palīgtelpam gatava.

Re: Par noslogotību būvniekiem
Autors: v_t (78.84.44.---)
Datums: 20/11/2008 12:37

aaaa
paņemsim nedaudz citu laika attiecību nevis 9/1.
piemēram 2/0,5 (tie visi ir gadi)
un attiecīgi kredīta atmaksas (verdzības) termiņš 40/20 (arī gadi)

tas protams, pa tavai modei, tā provizoriski.

Re: Par noslogotību būvniekiem
Autors: aaaa (---.ltnet.lv)
Datums: 20/11/2008 13:48

v_t: tie personīgi tēmētie apvainojumi ir ļoti slikta toņa paraugs, īpaši forumā, un ne tikai - tas tā, ja Tev to neviens agrāk nav teicis - tas vispārīgai izglītībai :), varbūt dzīvē noder.
Tagad pie lietas: par to laika attiecību pašbūvējoties - nu nav tur nekādas maģijas, vienīgais, kas skaitās ir cilvēkstundas. Protams, ja ir tāds darbs, ka 1 dienu strādā un pārējo laiku ceļ savu māju, tad jā, bet ja es, piemēram, pirms 7 vakarā reti, kad esmu mājās, plus visas brīvdienas noziedot tikai tam un nekam citam - nu tas tā - ja sieva un bērni ir tukša vieta, tad to var atļauties, bet viņi jau arī grib savu laiku. Pēc darba tu arī nekāds strādātājs neesi. Tātad no 19-22, nu tā reāli var rukāt, ķipa 3 stundas. Man, piemēram, pamatus taisīja 3 veči, strādāja tiešām 8-10 stundas dienā, apmēram 6 dienas, tas ir 162 cilvēkstundas. Pēc mana rēķina tas ir vairāki mēneši mana darba, ieskaitot pilnīgi katru brīvdienu, pa 9 stundām darba. Plus vēl amatu neprotot, jārēķinās ar laika patēriņu vismaz x2.
Apmēram zinu, ko runāju, jo principā visus iekšdarbus - špaktelēšanas, krāsošanas, flīzēšanas, tapetes, visas iekšdurvis, logu aiļu apdare, grīdaslīstes, santehnika utt sīkumi, kuru ir afigenna daudz, darīju pats. Un tas pēc darba katru dienu, arī brīvdienās, būtībā ignorējot ģimeni. Tas, kas to nav pamēģinājis, lāgā nemaz nesaprot, kāds darba apjoms tas ir (150 m2 māja). Protams, ja tu dzīvo uz vietas, tad kaut kādu malkas šķūni pašam uztaisīt ir nospļauties. Bet pa lielām fiškām strādājošam cilvēkam tādā darbā, kurā ir jāstrādā, vēl paša spēkiem uzcelt māju ir praktiski neiespējami. Strādnieki tomēr strādā visu dienu, un parasti ir vairāki, līdz ar to darbi uz priekšu tiešām iet.

Re: Par noslogotību būvniekiem
Autors: Didzisp (78.84.123.---)
Datums: 20/11/2008 14:08

Par darbu ātrumu aaaa ir pilnīga taisnība. Man parlaimi lielos darbus izdevās paveikt pirms būvniecības buma maksimuma kad 10Ls vēl bija nauda:). Tad es vienkārši spēju samaksāt amatniekiem par darbu. Kad iestājās celtniecības ārprāts, tad izdevīgak bija pašam strādat savā mājā par celtnieku. Tagad viss nostājas savās vietās.

Re: Par noslogotību būvniekiem
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 20/11/2008 14:25

"Viegli nospļaujoties" ~300 cilvēkstundu jeb gandrīz viena pilna atvaļinājuma garumā šoruden uzslēju "kaut kāda malkas šķūņa" (~30m²) karkasu (filmās un tīklā noskatītā klasiskā post'n'beam technoloģijā ar koka stiprinājumiem) un spāres. Celtnieki par tādu (šaubos gan, vai gluži tik rūpīgu) darbu + materiāliem prasīja 4.5 kLs. Man materiāli izmaksāja ap 600 Ls.

Re: Par noslogotību būvniekiem
Autors: v_t (78.84.44.---)
Datums: 20/11/2008 14:39

nedomāju, ka norādīšana uz pārmērīgiem pārspīlējumiem ir personīgs apvainojums.

divus gadus brīvdienas un darbdienu vakarus pavadīju būvē, bet neteikšu, ka tas grauj ģimeni. kopīgs darbs drīzāk stiprina, jo interesants un svarīgs darbiņš atrodas katram.
turklāt, ja visu darītu līgti strādnieki, tad kredītā katru mēnesi būtu jāatdod pāris simtu latu vairāk. un tas gan ir papildu morāls spiediens uz ģimeni ļoti daudzu gadu garumā.

Re: Par noslogotību būvniekiem
Autors: einārs (81.198.245.---)
Datums: 29/11/2008 23:48

atgriežoties pie jautājuma par celtnieku noslogotību.ieejot jebkurā celtniecības veikalā nevar vien rindās izstāvēt.man kliente atteica darbu jo viņai nevajagot vairs kvalitāti.paņēma meisteru kuru pirms mēneša bija padzinusi un kura brāķus es pārtaisiju,jo viņam cena ir uz pusi lētāka.es nevaru saprast no kurienes tā krīze tik pēkšņi uzkrita un kur viņa tieši ir? nezinu nemaz ko lai domā un kam lai gatavojas.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **     **  **     **  **     **  **     ** 
       **  ***   ***  **     **  **     **  **     ** 
       **  **** ****  **     **  **     **  **     ** 
       **  ** *** **  *********  **     **  **     ** 
 **    **  **     **  **     **  **     **   **   **  
 **    **  **     **  **     **  **     **    ** **   
  ******   **     **  **     **   *******      ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727