UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 5 no 17
Re: Kā ātri un lēti uzbūvēt labu ģimenes māju?
Autors: tante (78.84.43.---)
Datums: 21/07/2009 06:44

Ansi Liepa?- kur glabāsi malku sezonai, kas tavai mājai vajzdzīgi ~20 m3, vai guļamistabā stiepsi zāles pļāvēju, ķerru un lāpstu, lai bomzītis tos "nepiesistu" otrajā dienā pēc iegādes, kur liksi ģimenes velosipēdus, bērnu ratiņus, ragaviņas?- Kur mazgāsi veļu?- Manuprāt, ekonomiskajā mājā neiederas fīča- pirts, ko, varbūt izmanto reizi nedēļā, bet ir vajadzīga liela saimniecība, lai nodrošinātu mājas un dārza ērtu apsaimniekošanu...vienureiz taču vajag tikt vaļā no "maskačkas" hruščovku filozofijas... Krīze beigsies- kur liksi savu mazmājiņu, kad gribēsi dzīvot ar ērtībām, bet šito "joku" nevienam pat par brīvu nevajadzēs?- Māja būvējas vismaz uz gadiem 50, viendienīšu domāšana jau ir sacepusi rēgu ciemus pilnu Latviju, varbūt, pietiks?- Ja nevari atļauties būvēt daudz maz pieņemami- dzīvo īrētā dzīvoklī un esi laimīgs!

Re: Kā ātri un lēti uzbūvēt labu ģimenes māju?
Autors: Ifeellucky (---.zb.lv)
Datums: 21/07/2009 09:50

Jāpiekrīt tantei par mantu glabāšanu - tam vajag daudz telpas. Par malku - tai gan var uzsist malkas šķūnīti (tad vienīgais ziemā jānes iekšā). Runājot par "dārgo" mantu glabāšanu kamēr pats nepārliecinājos par to ka vajag ļoooti daudz vietas, ja grib kārtīgi glabāt visas "dārgās mantas". Piemērs man pie mājas ir apmēram 15 kvm saimniecōbas telpa - tur mūždien ir bardaks, jo zāles pļāvējs, trimmeris,elektriskās dzīvžoga šķēres, dārza frēze, zāliena irdinātājs, augstspiediena mazgātājs, 2 velosipēdi, ģenerātors(jo mēdza pazust elektrība), darbagalds, skapis, lāpstas, grābekļi, slotas, utt. aizņem ļooooti daudz vietas. Pat dārza laistīšaas šļutenes ar uztinamo ratiņu aizņem daudz vietas.
P.S.
ar mantām laikam ir tā, ka ja dzīvo dzīvoklī, tad pirms pirkšanas domā kur kādu lietu liks, bet ja mājā, tad pēc tam, jo vietas taču daudz - tā arī tie bardaki veidojas. :)
P.P.S.
Cik zinu Jūrmalā tādiem mantu šķūnīšiem pat signalizāciju ierīko, jo tos cītīgi apzog.

Re: Kā ātri un lēti uzbūvēt labu ģimenes māju?
Autors: AnsisLiepa (---.cust.tele2.se)
Datums: 21/07/2009 11:50

- kur ir pamatojums dzīvot dzīvoklī? dzīvoklī dzīvošana neatmaksājas -elementāra matemātika. salīdzini komunālos maksājumus vien. varam uztaisīt salīdzinošo tāmi - ko nozīmē dzīvot laukos vai dzīvoklī :D "Krīze beigsies, un gribēs dzīvot ar ērtībām" - taisnība. bet parādi man vietas kas šai mājā nav ērtas vai racionālas? (drempelis ir sanācis 1,0m augsts, tas nozīmē ka pie šāda jumta stāvuma pieaudzis cilvēks var nostāties metru no sienas) turklāt arī krīzei beidzoties - telpas kādam būs jātīra, jāapkurina, jāuzkopj un jātur kārtībā - tas prasa darbu kā krīzē tā pēc krīzes.

jā, piekrītu par fīču pirti, tā tāpat kā garāža ir fīča, tas nav minimālisms un totāla ekonomija. pirti var iemainīt pret veļasmazgas telpu, kas kuram vajadzīgs:) malku var glabāt primitīvā nojumē, kaut vai zem lētās maksimas telts, ir kolēģis dzīvs piemērs, kam vienā šādā teltī stāv malka visai ziemai. savukārt tiecoties uz pasīvo ēku - arī šķūnīšus varēs ar laiku aizmirst.

jumtu siltinās ar zāģu skaidām+kaļķis. biezumu vēl domās kādu.

noliktava ir protams vajadzīga telpa. bet visi tie uzskaitītie štrunti - frēzes, šķēres, pļāvēji un trimeri - tas viss ir lielā mērā patērēšanas kulta efekts. nav cilvēkam tik daudz mantas vajadzīgas, liela daļa no tām ir pirkta kā rotaļlietas, tapēc ka iepatīkas, nevis tapēc ka būtu ļoti vajadzīgas saimniecībā. te protams var strīdēties par filozofiskiem jautājumiem, ko katrs grib un vēlas, kādam to vajag, kādam nevajag. Ja kāds ražo un tirgo visas šīs lietas, tas nenozīmē ka saimniecība nav bez tām iedomājama :D
bet jebkurā gadijumā ir neracionāli šos krāmus glabāt siltinātās telpās, atņemot šīs telpas mājiniekiem. par šo krāmu zagšanu - protams kā kurā vietā. tālos laukos šī problēma nav aktuāla:)

Re: Kā ātri un lēti uzbūvēt labu ģimenes māju?
Autors: IP Logged. (159.148.229.---)
Datums: 21/07/2009 14:51

Tālos laukos arī mēdz iznest mājas līdz pēdējai alumīnija dakšiņai, nevajag te Straumēnu vīzijas zīmēt ;)
Vai tiešām laukos komunālos "nevajag maksāt"? Nav nekādu izdevumu ūdens uzsildīšanai, apkurei, atkritumus kā kārtīgs latvietis metam mežā? Ja mēs izdevumus sarakstam citās ailēs zem citiem nosaukumiem, tādēļ jau tie nepazūd...
Nokļūšana darbā - par brīvu? Ne visi strādā mājās, vietējā pagastā vai saņem no darba devēja "haļavno" auto ar degvielu.
Protams, ja nav nekādu materiālu hobiju - neinteresē ne sports, ne makšķerēšana, ne dārza darbi, ne amatniecība, nevajag arī nekādas palīgtelpas. Džipu noliekam zem ābeles, nekas šim nekait. Katram jau savs dzīves modelis - ja visu laiku aizņem darbs, sociālo kontaktu un bohēmas pasākumi ārpus mājas, tad nekādi vāgūži ar trimmeriem visdrīzāk neinteresēs, un māja būs tikai kā vieta kur kvalitatīvi izgulēties lauku klusumā, ieiet pirtiņā.
Katrai monētai ir divas puses, bet nekādu pretenziju - architektam jau jāuzsver savas vīzijas priekšrocības :)

Re: Kā ātri un lēti uzbūvēt labu ģimenes māju?
Autors: Ifeellucky (---.zb.lv)
Datums: 21/07/2009 15:16

To AnsisLiepa

"bet visi tie uzskaitītie štrunti - frēzes, šķēres, pļāvēji un trimeri - tas viss ir lielā mērā patērēšanas kulta efekts."

Nu ja jaunākais patērētāju kūlta modes kliedziens ir ar uzrakt dārzu un pļaut zāli. Tik pat labi var teikt, ka labības kombainis ir patērētāju kulta efekts, kā īsti džeki ar sirpi labību vāc.

Re: Kā ātri un lēti uzbūvēt labu ģimenes māju?
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 21/07/2009 15:39

Lai cik tas jocīgi nebūtu, tad privātmājā komunālie maksājumi ir ieverojami mazāki par ddzīvi dzīvoklī. Esmu dzīvojis dzīvoklī, bet pēdejos desmit gadus privātmājā, tā kā zinu ko saku. Faktiski vislielākie izdevumi ir kurināmā iegade un sāpīgi ir tas, ka malciņa jāpērk reizi gadā un jāmaksā uzreiz liela suma. A kādi tad vēl komunālie maksājumi? Elektrības daudzums, ko patērē sūknis ir santīmi, siltais ūdens sasilst kurinot malkas plīti, sniega rakšana ziemā aizstāj rītarosmi, bet staigāšana aiz zālespļāvēja aizstāj visādu bezjēdzīgu fitnesa klubu apmeklēšanu:). Lielāko daļu atkritumus es sadedzinu. Pats interesantākais, ka pat bleķa konservu bundžas, bet dzelžus reizi gadā savāc metālu uzpircēji. Dzīvošana ārpus pilsētas arī sanāk lētāka. Nav jāmaksā par autostāvvietu un autiņu var novietot kaut pie savas mājas lieveņa(nav puss stundu jākājo līdz maksas stāvvietai), lai kājas rīta rasā nesaslapinātu:). Dabīgus piena produktus pērku pa taisno no kaimiņu zemnieka un par daudz mazakām naudiņām kā lielveikalā. Tā pat ir ar kartupeļiem un citiem dārzeņiem, kuri izmaksā daudz lētāk kā pilsetas tirgū.
Par vāgūža vai kā nu to šķūni instrumentiem nosauc, es gan AnsisLiepa nepiekrītu. Es nestādos priekš kā lauku privātmājā var iztikt bes zālespļāvēja, krūmgrieža, dārdza frēzes vai motobloka, motorzāģa, malkas ripzāģa,dakšas, grābekļa, kapļa, malkas skaldāmā cirvja, kuvaldas,laužņa, u.t.t. Visi tie verķei aizņem gana daudz vietas. Nē, nu ja tiešām saimnieks vairāk par grilla kurināšanu nemāk un visus darbus nolīgst veikt strādniekus, tad jau vairāk par kādu verandiņu mājas priekšā nevajag. Tad gan "komunālie" maksajumi būs daudz lielāki par dzīvokli.
Par mājas lielumu vispār nav ko strīdēties. Cilvēki ir tik dažādi un dažādi to dzīvesstili, ka nav iespējams pateikt, kurš pareizais. Man un sievai māju vajadzeja lai būtu kur iekārtot darbnīcas, jo pārsvarā iznāk strādāt mājā, citam atkal svarīgi lai mājā būtu lielas halles kur uzņemt viesus, bet citam māju vajag kur tikai pārgulēt.

Re: Kā ātri un lēti uzbūvēt labu ģimenes māju?
Autors: Vairis (62.205.253.---)
Datums: 24/07/2009 12:31

Sveiki!Katram ir izveles briviba un buveties iespeju dazadiba.Pirmais ar ko butu jasak-projekts.Ta ka mes dzivojam tiesiska valsti bet nevis Sibirija-butu janem vera ta izmaksas.Tas varetu but kaut kas starp 500-800Ls.Ejam talak-elektibas pievilksana un ar to saistitas formalitates.Ar to vel neesmu saskaries-tapec nezinu cik.Noteikti min1000Ls un vairak atkariba no distances lidz elektrolinijai.Tad dzeramais udens-aka vai spice-vel papildus izmaksas.Talak sekos mans personiskais viedoklis un ar to jums ir tiesibas nebut vienispratis.Apskatot bildes redzamos paveiktos darbus,man ka nespecialistam bet daudz noverojosam profesionalu darba etiku-darba kvalitate neatbilst nekadam normam.Ta var buvet cilveks,kam galvenais ir paveikt,visu aizmalet un pardot to kadam,kam nebus iespejas apskatit so visu"smuci".Kads mans pazina teica ta-viens no biznesa likumiem ir ielikt pec iespejas mazak un panemt pec iespejas vairak!Starp citu ari celtnieks!Pec si projekta bilzu apskatisanas var tikai secinat ar kadu akuratibu tiks instaleta apkures sistema,elektrotikli,un protams tas viss tiks veiksmigi paslepts zem smukas apdares!Sev tada veida buvetu maju es gan neveletos un citiem izmantot sadu celtnieku pakalpojumus neieteiktu.Ekonomija uz materialiem un darba etikas un metozu neieverosana ilgtermina var dargi atsaukties!Celtniekam ar katru nakamo paveikto projektu ir jamacas kas jauns un jaizkopj sava amata darba metodes un etika!Tapec jau Latvija ir sabuvets tik daudz nekvalitativu majoklu,kad par celtnieku(plasa profila-flizetajs,murnieks,galdnieks un elektrikis vienkopus)sevi uzskata gandriz vai katrs otrais!Un vinu darba metodes ir nelokamas,ka saka-"iz tautas".Darba standarti visbiezak tiek nolaisti lidz minimumam,ja vien pats saimnieks netav aiz muguras un nepabiksta.Tadi nu jau mes esam,"celtnieki"!

Re: Kā ātri un lēti uzbūvēt labu ģimenes māju?
Autors: kasparam (---.eunet.lv)
Datums: 24/07/2009 12:45

Vairi, a tu maz topiku no sākuma izlasīji? Tavs koments ir galīgi nevietā. Lai gan būve nav nekāds šedervs, autors teica, ka kvalitāte viņam ir pie kājas, galvenais ir ātrums.

Re: Kā ātri un lēti uzbūvēt labu ģimenes māju?
Autors: Vairis (62.205.253.---)
Datums: 24/07/2009 13:41

Kasparam-Es loti labi protu lasit...Kads tad bus nakamais raksts-"ka es ar cirvi iztesu bloku maju 2 diennaktis"?Un atrums-jus zinat kur tas ir vajadzigs...Celtnieciba ir ne tikai darga bet ari nopietna un atbildiga lieta.Un sada veida prakses popularizesana neko labu musu cilvekiem nenesis.Ja masas sada veida celtniecibu uzskata par normu un nespej tureties preti sada veida "celtniekiem" un vinu paustajiem(dazkart uzspiestajiem-redz,es celtnieks un tu mani te macisi,visi ta dara un ta ir pienemts)viedokliem,tad kadam tas jadara.Tas jums patik,vai ne!Butu vairak japieversas pie rietumu pasaules darba metodem un stila nevis pietureties pie "sovkoviem" principiem.Un nesamierinaties ar celtnieku sturgalvibu!!!Ja pasi necelsim savus standartus un necinisimies ar sada veida praksi un neizglitosimies-neilga nakotne atkal gaidisim darba viesus no Ukrainas,Moldovas un Krievijas!PS:Celtnieciba var iztikt bez dargiem materialiem,bet tas pamatprincipi,darba metodes un akuratiba ir jaievero!Citadi ta vairs nav celtnieciba;)

Re: Kā ātri un lēti uzbūvēt labu ģimenes māju?
Autors: Ansis Liepa (83.178.141.---)
Datums: 24/07/2009 21:55

nu te štuks ir tāds, ka būvētāji paši dzīvos tai mājā, un nevienam negrasās šo māju "iesmērēt". otrkārt - vienīgais pamanāmais paviršums ir ķapļap Aeroc mūris, to arī visi kritizē atspērušies, gan ka tas sadārdzināšot apdari, gan kaitēšot siltumizloācijai, radīšot nesaskaņas ģimenē un neveiksmes biznesā, slimošot mājdzīvnieki utt utt:) konstrukcijas, leņķi, līmeņi, mezgli ir korekti un turēsies visu ēkas mūžu, un neradīs ekspluatācijas laikā problēmas. protams ir vietas, kas katra gaumei nav sagremojamas, dažiem vajag supergludu eiroremontu, dažiem pietiek ar viļņainu lauku apmetumu, šīs nianses neiespaido būtiskās, jebkuras ēkas kvalitātes, pēc kurām ēku var analizēt, kuras tika uzskaitītas jau iepriekš:)

es esmu redzējis pats savām acīm satrupējušu mūrlatu 10x10cm uz fibo mūra, jaunibūvētā ēkā, Ozolniekos, ciematā, U**** firmas būvēta, pašos būvniecības plaukuma gados. tai pat vietā spāres bez savilcēm un jumta krēsliem utt. Šīs ir ļoti nopietnas nekvalitātes, ja tik pieklājīgi var teikt. un jā, tas varētu nebūt vienīgais gadījums, ziedu laiku būvniecībā.

bet runājot par konkrēto ēku - gribētu rosināt uz konstruktīvu diskusiju, iespējams kāds var arī sniegt labas idejas un padomus, kā šo ēku risināt tālāk, kā siltināt utml. arīdzan varam apspriest konkrēti trūkumus ja tādi tiek atrasti, un meklēt kļūdas.
diskusijai internetā ir milzu priekšrocība - būt ļoti un maksimāli LIETDERĪGAI un PAR TĒMU risinātai, atšķirībā no papļāpāšanas ar radiem vai kaimiņiem par laiku un politiku, vai dzīves jēgu:)
piemēram - šeit ir būvniecības tēma, citur ir biškopība, vēl citur var apgūt vēja ģeneratoru būvi, delfos var izgāzt emocijas, utt utml :)

Re: Kā ātri un lēti uzbūvēt labu ģimenes māju?
Autors: gints_ (78.84.161.---)
Datums: 08/10/2009 18:27

Gribētos uzzināt kā autoram pa šo laiku ir gājis ar mājas būvniecību. Varbūt kādas jaunas atziņas, uzlabojumi, foto? Vai ir izmaiņas sākotnējajā tāmē?

Neskatoties uz visu (laikam jau gan visos LV forumos valdošo) kritiku, domāju, ka ir cilvēki kam šāda tipa māju būvniecība interesē.

Gints

Re: Kā ātri un lēti uzbūvēt labu ģimenes māju?
Autors: ruukiitis (194.8.16.---)
Datums: 09/10/2009 10:13

nu jau oktobris klāt.
Ir ar tā māja pabeigta?
pie tempiem 12 dienā jumts uzlikts, kopš jūnija jau vajadzētu pa flīzēm staigāt un uz sālsmaizi aicināt?
Bet bez liekas ironijas - cik tad beigās lētā māja, gatava dzīvišanai (ne izdzīvošanai) izmaksāja?
kopā jau salasās savi 40-50k Ls?
Vienīgā lieta kas tiešām lika padomāt ir apaļbaļķu izmantošana starpstāvu sijās. (bet kā aaaa rakstīja, kā tur būs ar to skaņas izolāciju utt?)
Par kāpņu stāvumu, pēc pieredzes, ja pakāpiena dziļums ir vismaz 24 cm un augstums nav vairāk kā 20 cm viss ir bumbās.
Patika arī komentāros redzamais arhitekta naivums paredzot 100Ls elektroinstolācijām. (man jau kautkā šķiet ka par šo summu var nedaudz vairāk kā nokomplektēt elektro skapi / sadali).
+ nesaprotu kāpēc tik briesmīgs jumts jātaisa? (kamēr ir vasara un staigāt var peldenēs, mūsu galvās lidinās putniņi, bet lai vismaz 30 gadus zem šāda jumta nodzīvot.... nu tur ir jābūt māksliniekam sirdī)

Re: Kā ātri un lēti uzbūvēt labu ģimenes māju?
Autors: Ansis Liepa (---.tele2.lv)
Datums: 10/10/2009 22:08

Sveiki!
kāpēc lai nebūtu mākslinieks sirdī? tur jau tā atšķirība no sazin, asfalt meistara kurš ikdienā staigā oranžā kombinzonā, bet dzīvo pelēkā dzīvoklī. tas ir katra paša izvēles jautājums, kādā krāsā taisīt jumtu :D

mājas izmaksas - ~8k Ls ir gala cipars, šobrīd ir visos stāvos lakotas koka dēļu grīdas, pamazām siltinās arī jumta plaknes. apakšstāvā funkcionē virtuve, pirts, labierīcības, durvis un logi protams, dzīvojamā istaba, apkure. viss ir dzīvojams uz šo brīdi. apdare ir ļoti askētiska, lai neteiktu vairāk, bet to kompensē vērtīgā vide. kurpretim, pilsētu iedzīvotāji cerībā uzlabot vidi investē lielas summas glancējumos un apdarēs, dārgos virtuves krānos uttml:)

elektroinstalācijas uz šobrīdi ir ļoti pieticīgas, bet vajadzīgās funkcijas ir nodrošinātas, ir pagalma apgaisme, iekštelpu gaisme, sūknim elektrība, rozetes. sadale nav pilna ar automātiem, un nav arīdzan tur pat skārda kastes, piekrītu, viedoklim, ka situācijā pie pilnībā "pabeigtas" mājas, vēl kāds naudas cipars nāks klāt, bet nevaru iedomāties kur tur būtu iespējams iemānīt vairākus tūkstošus latu? nerunājot par tiem 40 vai 50 ko rūķītis te naivi apsver?

uz sālsmaizēm sazin ko viņi tur aicina ko nē, bet uz mājelē iebūvēto pirti kaimiņš bija uzaicināts jau ~27 būvniecības dienā:)

Re: Kā ātri un lēti uzbūvēt labu ģimenes māju?
Autors: IP Logged. (159.148.229.---)
Datums: 10/10/2009 22:48

jā, pilsētu iedzīvotāji to vien dara, kā instalē apzeltītus krānus, cerībā uzlabot vidi :) patīk jau architektiem būt visgudriem ;)

Re: Kā ātri un lēti uzbūvēt labu ģimenes māju?
Autors: aaaa (78.84.169.---)
Datums: 11/10/2009 11:56

Zināma taisnība jau ir. Lieku šnabi ķīlā, ka ieejot 10 jaunuzceltās mājās nebūs neviena, kurā nebūtu pārliekts puļķītis uz apdari vismaz 5 reizes. Tas pats par jaunajiem dzīvokļiem. Tā mums ir padomjlaiku trauma ar to iekšējo apdari. Atliek pabraukāt pa bagāto Eiropu, tai skaitā pēc pēdējiem datiem valsti ar augstāko dzīveslīmeni pasaulē - Norvēģiju un saprast, ka ar mums nav labi. Tur neviens tā kā mēs nedzīvo jaunās mājās, pat dzīvokļi ir n-reizes askētiskāki un ar vienkāršāku apdari.

Re: Kā ātri un lēti uzbūvēt labu ģimenes māju?
Autors: spk (89.207.243.---)
Datums: 11/10/2009 16:51

Starp citu, tevis aprakstītā īpašība nav vienīgā, kas raksturīga padumjo laiku mietpilsoņiem, tā teikt, "kretīniem tavā vecumā" :) Daudz spilgtāk padomju ietekme izpaužas saasinātā uztverē par to, kas ir labs vai slikts un kurš ir pareizs vai nepavisam, kā arī pārspīlētā tieksmē mācīt citus dzīvot pa savam. Un šo tipa disidenta sindromu ir daudz grūtāk pārslimot, kā visāda veida ārišķības.
Un lai spriestu par dažādu valstu iedzīvotājiem, nepietiek pavazāties pa viņu mietpilsoņu dzīvesvietām :)

Re: Kā ātri un lēti uzbūvēt labu ģimenes māju?
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 12/10/2009 10:23

>spk:
Redz, dārgais, liekas, ka Latvija būtu ideāla vieta dzīvošanai, ja visi būtu tādi kā Tu, kas nevienu nemāca, kam nav nekādu padlaiku traumu un kas visu uztver mierīgi un veselīgi.
Man tomēr liekas, ka valstī, kurā pa ielu nav jābrauc vairāk kā 30 min., lai redzētu, S-klases MB - nē, Porši - nē, bet Bentliju, kur katrā jaunuzceltajā mājā ir 3-līmeņu reģipša griesti ar iebūvētām LED lampām, kur krāns nav ūdens tecināšanai, bet gan tam, lai uz tā labi varētu saskatīt D&G zīmi, kur katrā jaunizveidotajā kafejnīcā ir pa pāris plazmas TV, daudzlīmeņu reģipša griestus nemaz nepieminot, tanī pat laikā praktiski sabrukusi ir medicīna, izglītība, zinātne, par pensijām, kur pēc kom. maksājumiem par māju? - nē, par 45m2 dzīvokli uz rokas paliek apmēram 1 Ls!!! dienā iztikšanai, kur bērnudārzu līdz 3 g.v. praktiski nav, kur policists saņem apmēram 3-reiz mazāku algu!!! kā Eiropā bezdarbnieks, kur man uz savas zemes, lai uzceltu siltumnīcu, ir jāiet un jālūdzas atļauja - nu kaut kas tomēr īsti kārtībā nav.

Re: Kā ātri un lēti uzbūvēt labu ģimenes māju?
Autors: aae (159.148.12.---)
Datums: 12/10/2009 11:15

No vienas galējības otrā... Anša Liepas minimālisms normāliem cilvēkiem īsti nederēs, tāpat arī spk un aaaa uzburtā ainiņa. Patiesība ir kaut kur pa vidu. Vienkārši normālas, kvalitatīvas lietas nu nebūs lētas.

Re: Kā ātri un lēti uzbūvēt labu ģimenes māju?
Autors: v_t (78.84.59.---)
Datums: 12/10/2009 12:53

visai drīz sapratīsim, ka tieši minimālisms ir norma.
turklāt, ja visi darītu kā Ansis Liepa, tad šodien nebūtu par visām tām lietām, kas minētas iepriekšējā aaaa komentārā.

Re: Kā ātri un lēti uzbūvēt labu ģimenes māju?
Autors: Ansis Liepa (---.cust.tele2.lv)
Datums: 12/10/2009 22:20

paldies par labajām atsauksmēm:) piemetīšu vēl ogles tai beztēmas apspriedei par dzīvesstiliem - senā gudrība māca, ka citos mums visvairāk krīt uz nerviem tās nelāgās īpašības kuras mums pašiem piemīt. piemēram ja vienam ļoti kaitina tas, ka otrs interneta vidē cenšas citus pamācīt, tad tā pamācīšanas tieksme ļoti iespējams piemīt pašam un traucē dzīvot:)

pie reizes gribu atvainoties, ja būšu bijis pārāk uzbāzīgs ar taupīguma ideju. bet iespēju un veselā saprāta robežās man ir azarts argumentēti aizstāvēt lēti/labi būvniecības nostādnes, kuras šīs mājas mezglos ir pašu izstrādātas, izgudrotas un turklāt ir saskaņā ar būvfiziku. azarts ir parādīt cilvēkiem, vienkāršajai tautai - ka ir iespējams tikt pie senlolotā sapņa par savu personīgo māju, turklāt neiegrimstot mūža parādos.

visskaistāk un pareizāk būtu to diskusiju nostādīt tā, ka tā ir nevis strīdēšanās ar cerību kādu pārliecināt vai apgāzt kāda uzskatus, bet gan - vēlviens papildu viedoklis. vēlviena ideja, vēlviena informācija, pieredze un praktiskais veikums. tā teikt, varētu justies laimīgi, ja būs izdevies parādīt vēl vienu variantu, vēlvienu versiju par būvniecību. kas droši vien kādam būs noderīga. versijas ir daudz, ir konservatīvā versija, ir greznā versija, ir dārgā un ir lētā versija, kura sevi pierāda, ar attiecīgajiem argumentiem.


Pašreizējā: 5 no 17


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **        **     **  **     **  ******** 
 **     **  **        ***   ***  ***   ***  **    ** 
 **     **  **        **** ****  **** ****      **   
  ********  **        ** *** **  ** *** **     **    
        **  **        **     **  **     **    **     
 **     **  **        **     **  **     **    **     
  *******   ********  **     **  **     **    **     

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727