UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Akā nāk smiltis
Autors: Lauksaimnieks ()
Datums: 21/09/2006 18:58

Pirms gada izrakām aku sēšu grodu dziļumā. Priecājāmies, ka pat jamā sausā vasarā turējās pusotru grodu ūdens līmenis. Vasaras beigās no pumpja sāka tecēt duļķains un aizvien mazāk, bet līmenis vizuāli nemainījās. Kad ūdens vispār apsīka, mēģināju smelt ar spaini un konstatēju, ka pa virsu ir pārdesmit centimetri ūdens un tālāvairāk nekā viena grida dziļumā saskalotas smiltis. Ko tur darīt, ja vispār kaut ko var darīt?

Re: Akā nāk smiltis
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 22/09/2006 00:21

Vai nelietojat vibrosūkni, kas trīc kā betona vibrators un var veicināt pieplūšanu?
Tomēr vai tik manai nesen izraktajai nebūs līdzīgi...
Nebija ne spēku, ne laika un kļuva bīstami izpildīt ieteikto "izrakties cauri un vismaz grodu dziļāk par ūdensnesējslāni". Ūdeni gan dzen 2m uz augšu, bet, izskatās, arī smiltis.
Smiltis varētu aizturēt ar ģeotekstilu, tikai virs tā vajadzēs caurumainu dibenvāku, kas ieķīlēts grodā pret pacelšanos augšup, vēl varētu būt grūtības noblīvēt šķirbas pie visu laiku pieplūstoša ūdens.
Veikalos maz tīrā ūdens centrbēdzes sūkņu ar pretvārstu un tie nav lēti, bet trokšņaino inžekcijas tipa istabā likt negribu.

Re: Akā nāk smiltis
Autors: Lauksaimnieks ()
Datums: 25/09/2006 02:15

Aku man raka ar ekskavatoru, uzrakāmies tieši āderu krustpunktā, kur baigi tek ūdens. Uzlikām grodus un viss it kā bija ok. Bibrosūkņa man nav, nopirku kaukādu itāļu iegremdēajmo un tas darbojas pilnīgi bez vibrācijas un gandrīz bez trokšņa. Moš zinat ko vairāk par tiem ģeotekstiliem? Es iedomnājos, ka varētu ielikt caurumainu bleķi un nokraut ar akmeņiem, bet māc šaubas vai tās smalkās smilties neizspiedīs pa caurumiem uz augšu. Da vispār - ja nu tās miltis visus bleķus ar visiem akmeņiem? Vispār, kur varētu šajā jautājumā saņemt kvalificētu konsultāciju?

Re: Akā nāk smiltis
Autors: Didims ()
Datums: 25/09/2006 08:54

Iedzen akas dibenā spici (spices galu ar smalko filtru). Iepirkt var piem. Latgalītē.

Re: Akā nāk smiltis
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 25/09/2006 21:18

[www.typar.pl] ražoto veselos ruļļos var atrast vairumā būvmateriālu veikalu, Kuršos arī nogriezt ar soli 1m. Blīvums vienai kārtai diezgan nevienmērīgs. Pašu vāku es gan labāk taisītu no betona, vislabāk izlietu jau ar visiem caurumiem jo urbjot pretējā puse izdrūp, nolaistu iztīrītas akas dibenā ar ģeotekstilu apakšā un ar dībeļiem ieķīlētu pret pacelšanos. Grūti patlaban iedomāties kā zem ūdens kvalitatīvi aizspiest šķirbas no iekšpuses.
Kompetents varētu būt forumā nereti minētais hidroģeologs Ēriks mo Mālpils.
[buvnieciba.delfi.lv]


Re: Akā nāk smiltis
Autors: kvazi ()
Datums: 06/01/2007 02:32

to lauksaimnieks

Man bija lidziga problema, nesen atisinajum. Respektivi aka udens naca ka prieks (dziljurbuma suknis bija ieksha), pagaja kads laicinjsh un saka raut gaisu ieksha domaju ka udenis ir aizludis ... bet naca visu laiku klat.
Problema bija sekojosha ka aka udens skaloja ieksha granti un aka auga ciet.

Atrisinajums iedzina man spici viena metra dziljuma akas dibena un beigta balle.
Sukni gan nacas nomainit un uzlikt parasto sukniti uz plaukta.

Lai veicas.

Re: Akā nāk smiltis
Autors: Aleks ()
Datums: 10/09/2013 20:56

Sveiki visiem racejiem. Man ir tada lieta, Augusta sakuma sakam rakt aku. Traktors izraka katlovanu 3,40 m dziljuma, uzlikam grodus 5 gabalus un sakam rakties ieksa. Sakuma gaja Ok,sakas māls,smiltis un akal māls. Pagaja menes un dzilums sobrid ir 16.40 m sakas plustosas smiltis udens stav 35 cm izsukt udeni ar vienu mazo vibro sukni nav iespejams. Ielikam 2 suknus un tad tik ieraudzijam smiltis, izsledzam suknjus un udens saka atkal celties sama limeni, bet augstak udens neceļas! Grods iegrima smiltis 30 cm. Palidziet un iesakiet ko lai dara? Kā dabut smiltis arā un dabūt nornali nudeni augšā?

Re: Akā nāk smiltis
Autors: khe ()
Datums: 11/09/2013 01:28

Nu gan ir uzņēmība! Es dziļākajā akā esmu bijis 16grodi un tad jau tas likās kā elles caurums... Kā tad tur ar gaisu, kad pakustas tā diktāk, jeb pūšat svaigu no augšas ar ventilatoru? Ūdeni varētu dabūt ārā ar pāris spicēm pašā akā, kam īss caurumotais gabals - ap 30cm. Sūknis jākarina akā. Tā dabūsi sausu līdz groda apakšai, lai izdotu smiltis ārā. Pēc tam paslēdz ārā un ļauj atkal iegrimt, vai mēģini rakt pa sauso jau zem groda. Ja divi vibrōsūkņi tiek galā, tad viens Pedrollo 10MX no spicēm tiks galā...



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  ********  **      **  ******** 
 **     **  **     **  **        **  **  **  **       
 **     **  **     **  **        **  **  **  **       
 ********   **     **  ******    **  **  **  ******   
 **         **     **  **        **  **  **  **       
 **         **     **  **        **  **  **  **       
 **          *******   ********   ***  ***   ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727