UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Zāles robots
Autors: RolandsD ()
Datums: 14/04/2024 15:17

Sveiki!
Plānoju iegādāties zāles robotu, gribētos pajautāt lietotāju pieredzi.
Tiem kam ir zāles roboti un tos lietojiet ,vai variet padalīties ar savu pieredzi:
1) kā jūs pļaujiet zāli - t.i. esam daudzbērnu ģimene, ar gandrīz vienu pilnu hokeja izlases maiņu (četri puikas), kuri ir ļoti aktīvi, bumba pa zālienu tiek dauzīta diezgan bieži. Tāpēc nedaudz satrauc, ka robots paņems daudz vairāk laika nekā gribētos. Pļaušanas platība jau tiks ņemta ar rezervi (zāliena 1100 m2 platības vietā robots ar vismaz 2200, bet visdrīzāk ar visu 3000 m2 pļaušanas parametru), bet tik un tā ir nedaudz satraukums, ka baigi traucēs. Vai arī nav tik traki?
Vai arī pļaujiet pa naktīm? Bet tad ir dzirdēts, ka tad dēļ tā ka zāle esot mitra, tik labi nepļauj un izraujot ar kušķiem.

2) Cik bieži mainiet asmeņus, it kā pēc aprakstiem, vismaz 1x mēnesī

3) Kā sadzīvo ar piem. āboliem, mums ir daudz ābolu, bumbieru, protams, aplasīsim iespēju robežās, bet tāpat noteikti sakritīs, it sevišķi pa nakti.

4) Vai bērnu mantas, futbola vārtus utml, pirms nakts pļaušanas vai vispār pie pirmās iespējas noņemat nost, lai robots visu nopļauj, bet nu tad baigā kārtošana visu laiku, jo puikas spēj visur ko un visu ko nomest.

5) Vai izmantojiet galvenās zonas un papildzonas? Mums ir galvenais pagalms, un tad apkārt mājai un pie šķūņa, ko arī vajag nopļaut, bet nu galvenais, tomēr ir mājas priekšas pagalms. Vai nopļaus visu tāpat, vai arī tiešām jādala zonās.

6) Vai ja līst lietus, ļaujiet pļaut?

7) Varbūt vēl kaut kas ko ieteiksiet vai varbūt kādas nianses.

Paldies visiem, kas padalīsies ar pieredzi.

Re: Zāles robots
Autors: ETT ()
Datums: 14/04/2024 19:09

1) Tik drausmīga rezerve platības parametriem nav vajadzīga. Ja pie praktiskās platības 1100m2 ņemsi teorētisko 1500m2, tad pilnīgi pietiks. Robots nestrādā 24/7. Mazākas jaudas robotus vispār nevar piespiest strādāt vairāk par pusi no diennakts. Reklāmu prospektos tas nav rakstīts, tikai instrukcijā ar maziem burtiņiem ;) Darba laikā ir ieskaitīts arī akumulatoru uzlādes laiks bāzes stacijā. Ar lielāko daļu robotu drīkst pļaut arī lietus laikā. Pa naktīm ar visiem. Viņi ir klusi un nedaudz traucē tikai kurmjus. Kaut kādus kušķus nav iespējams izraut, jo paša pļaušanas jauda ir neliela un tāda pretestība tiks uzskatīta par šķērsli, un robots atslēgsies.. Robots zāli "noskuj" tikai pa gabaliņiem, kas ir īsāki par milimetru. Tas ir pie noteikuma, ka netiek mainīts pļaušanas augstums (ilgāku laika posmu augstums ieregulēts nemainīgi). Principā pirms robota palaišanas zāli nopļauj ar parasto mauriņa pļāvēju vajadzīgajā augstumā un zāli savāc. Tas palaiž robotu. Zāle vairs nav jāvāc, jo mazie, nopļautie gabaliņi ātri mulčējas. Laika gaitā netikai neveidojas sūna, bet arī esošā izzūd, jo nopļautie zāles stiebri ir tik niecīgi, ka ātri satrūd, neveidojot blīvu mulčējumu, kas veidojas pļaujot retāk ar parasto pļāvēju.
2) Asmeņus maina pēc vajadzības. Iekoptam gabalam bez kritušiem zariem un citādu iespējamu drazu pietiek ar pāris reizēm sezonā.
3) Ja augļi būs lieli, tie tiks uzskatīti par šķērsli, pastumdīs, kamēr varēs, ja nevarēs, mainīs pļaušanas virzienu. Ar mazākiem var būt visādi, bet pārsvarā "nomizos".
4) Robots nav aukle, un puikas neaudzinās. Lielākie šķēršļi liks mainīt pļaušanas virzienu, bet uz kaut kādas nomestas nūjas vai cita zemāka priekšmeta var uzbraukt un apstāsies un gaidīs, kamēr kāds noņem no šāda šķēršļa un atkal palaiž darbā. Ja pļāvējs sapārots ar viedtālruni, tad viņš par tādu šaizi paziņos. Tad nu nakts vidū jādomā, vai pašam iet, vai sūtīt hokeja komandu...
5) Papidus zonas statuss parasti atkarīgs no tā, cik plata ir pāreja no vienas uz otru zonu, respektīvi, cik liela iespēja ir trāpīt šajā "tunelī"un vai nav nepieciešams atsevišķs signālvads, lai robots tur nokļūtu.
6) skat. 1)
7) Lai kalpotu ilgāk, ziemas periodā pāris reizes jāuzlādē akumulatori...

Re: Zāles robots
Autors: N ()
Datums: 14/04/2024 21:14

Ja jau ir futbolkomanda, tad var nopirkt stumjamo un lai puikas dod vaļā.

Jums teritorijā eži nav? Pa nakti pļaujot vietās kur ir eži, šie eži tiek sapļauti. Man būtu žēl dzīvnieciņus. Tas tā, viela pārdomām, ja eži tur ir.

Re: Zāles robots
Autors: Angel ()
Datums: 15/04/2024 07:39

I've seen it before, although I haven't used it yet, I think some of your ideas are correct
The blade changes every 1 month if you use it regularly or later <quordle
For apples, you will use it to cut small branches at a slow frequency

Re: Zāles robots
Autors: RolandsD ()
Datums: 15/04/2024 09:49

Paldies ETT par informāciju, ļoti noderīgi!

Par tiem pļaušanas m2 es biju domājis, ka jo lielāks tas pļaušanas rādītājs, jo robots noteiktā laikā var paspēt nopļaut vairāk m2 zāliena. T.i. ierobežotā laikā (jo jā - nepļaus jau 24/7, bet maksimums pusi dienas) robots, kuram ir lielāks tas pļaušanas m2 rādītājs paspēs nopļaut lielāku m2 teritoriju. Šiem robotiem parasti ir lielāka akumulatora jauda un arī uzlādes strāva, tā vismaz redzu, skatot tos daudzos robotus.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******    ******   **      **  ********   ******   
 **    **  **    **  **  **  **  **        **    **  
 **        **        **  **  **  **        **        
 **        **        **  **  **  ******    **   **** 
 **        **        **  **  **  **        **    **  
 **    **  **    **  **  **  **  **        **    **  
  ******    ******    ***  ***   ********   ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727