UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Ūdens noteka pa ķēdi
Autors: Didzisp ()
Datums: 22/07/2011 20:22

Man palīgmājai liela jumta pārkare un nav nekādu smuku iespēju nostiprināt notekcaurules.Kamēr nebiju uztaisījis lieveni, ūdens vienkārši tecēja zemē, bet tagad šļakstās bezjēgā uz lieveņa. Dzirdēju, ka ūdens smuki tekot pa ķēdi un iekāru ķēdes notekās, bet tak ūdens špricē uz visām pusēm un jēgas nekādas :) . Varbūt kādam ir pieredze ar tām ķēdēm. Te var apskatītie manu konstrukciju [fotki.lv]

Re: Ūdens noteka pa ķēdi
Autors: khe ()
Datums: 23/07/2011 00:07

Es mēģinātu palaist tās rores pa pārkares griestiem līdz sienai, talāk uz leju, caur terases grīdai un zem zemes jau ar kanalizācijas rorēm atpakaļ - nost no pamatiem, katra noteka uz ieraktu infiltrācijas tuneli. Tos savā starpā var savienot ar infiltrācijas drenu, kas apbērta ar olīšiem, kam pārklāts ģeotekstils.

Re: Ūdens noteka pa ķēdi
Autors: Didzisp ()
Datums: 23/07/2011 08:49

Pārkares griesti ir virs notekrenēm un nekas nesanāks.Nekādus infiltrācijas tuneļus man nevajag. Māja ir smilšu kalniņā un, kas ir lietus ūdeņi, es nezinu-viss momenrāli iesūcas zemē :)

Re: Ūdens noteka pa ķēdi
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 23/07/2011 09:38

Esmu redzējis, ka mērena lietus gadījumā ūdens tek pa ķēdi ļoti rātni. Man gan pašam ne visai, kā ķēde izskatās, īpaši, kad aprūsē. Ūdens uz lieveņa malas netek pārāk daudz, ja tā ir vismaz pusmetru iekšup no vetrikālās tecēšanas vietas. Tavā gadījumā es taisītu vertikālas kolonnveida notekas stūros un apaudzētu ar vīnogām vtml. Vienā malā tak Tev jau ir līdzīgs ekster-jēra elements.

Re: Ūdens noteka pa ķēdi
Autors: jtdesign ()
Datums: 23/07/2011 13:45

Man domājas, ka notece nav uzbūvēta pareizi, te horizontālajā teknē ir "grīdā" caurums, zem kura vertikālas caurules gabals un ūdens līst vienkārši lejā un nepievērš īpašu uzmanību blakus piekabinātajai ķēdei. Ja ūdens daudzums minimāls (nespēj nodrošināt strūklu), gan jau viss "rāpo" uz leju pa ķēdi lieliski.

Palūko, kā te risināts: [www.archdaily.com]

Re: Ūdens noteka pa ķēdi
Autors: Didims ()
Datums: 23/07/2011 15:50

Varbūt augšas galā var pārlocīt to ķēdi (ķēdes) vairākās kārtās? Uz leju atkal tās kārtas varētu palikt mazāk. Tas varētu neļaut ūdenim ieskrieties pa to mazo notekcauruli un tādējādi ūdens tiktu savākts uz ķēdēm. Varbūt?
Lai gan, cik nu agrāk dzirdēts, tad ar ķēdēm esot OK pie maza ūdens, pie lieliem lietiem tāpat gāžoties uz visām pusēm. Varbūt Tev vajag bišķ garākus snīpūšus, lai pie lielāka lietus dragā to ūdeni pietiekami tālu prom, pie mazāka korekti nolaiž pa ķēdi - kā archdaily variantā.
Vēl variants, iebāzt katrā galā pa vienai pseido kolonnai (gan jau, ka var arī negluda apaļkoka) un notekcaurules stiprināt pie tām.

Re: Ūdens noteka pa ķēdi
Autors: MW ()
Datums: 23/07/2011 21:47

Tev tu ļoti skaists galdiņš, es aizņemšos ideju par kājām (galds man ir bet kājas pagaidu) :))

Re: Ūdens noteka pa ķēdi
Autors: Gints_ ()
Datums: 25/07/2011 09:51

Varbūt var uzlikt caurules tā, ka tās ir tikai abos ēkas galos, tad laist slīpi atpakaļ pie sienas un pagriezt pa 90 grādiem lai skrien perpendikulāri prom no terases. Apaļās jau var grozīt uz kuru pusi grib, man ar kantainajām bija problēmas. Runājot par ķedēm nespēju iedomāties kā gan tas vispār varētu strādāt kārtīga lietus gadījumā, man no notekām gāžas ārā niknas un pamatīgas strūklas, kuras varētu noturēt tikai lielas un pamatīgas klapes, nevis kaut kādas sīkas ķedītes.

Re: Ūdens noteka pa ķēdi
Autors: Didzisp ()
Datums: 25/07/2011 10:41

Protams, ka var uzlikt notekcaurules ar līkumiem pret palīgnājas sienu, bet kā tā "kanalizācija" izskatīsies :) Ja godīgi, tad man tās notekas ir mantojumā. Varētu jau uzlikt jaunākas un "modernākas", bet mana zaļā domāšana to neļauj. Nafig būtu jāmaina cinkotās renes, ja tās savu uzdevumu veic, tikai tapēc, ka var tagad nopirkt krāsainas.Tās jaunās izgatavojot tak ui cik ogļu un naftas sadedzināts. Tapēc štukoju, kā izmantot jau esošos resursus. Veca govs ķēde nav nemaz tik tieva un tādas šur tur esmu redzejis notekās, bet nu lietus laika gan neesmu blakus stāvējis un testējis :) Tapēc jau prasu citu pieredzi. Vecai govs ķēdei tas vienkārši būtu ideāls pielietojums un jauna cinkota ķēde no Depo bodes jau tur nekādīgi neizskatīsies :) Mēģināšu pārtaisīt konstrukciju un ķēdi iemērkt renē, lai ūdens uzreiz ieskrienās pa to kā jtdesign dotajā bildē. Jāgaida lietus un jātaisa "labratorijas darbs" :)

Re: Ūdens noteka pa ķēdi
Autors: Valdis Liepa ()
Datums: 25/07/2011 12:10

Ķēdes priekšrocība ir pavasara atkušņos un sasalšanas brīžos apledojuma masa nenolauž vai nedeformē notekcaurules, lai pa ķēdi pārvietotos viss nolijušaia ūdens tas acīmredzot ir jāmēģina kaut kā salipināt.
Lai veicas!

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **        **  **      **  ********  ********  
 ***   **        **  **  **  **     **     **     ** 
 ****  **        **  **  **  **     **     **     ** 
 ** ** **        **  **  **  **     **     **     ** 
 **  ****  **    **  **  **  **     **     **     ** 
 **   ***  **    **  **  **  **     **     **     ** 
 **    **   ******    ***  ***      **     ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727