UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 5 no 6
Re: jautājums par kanalizācijas ventilāciju
Autors: jautajums ()
Datums: 15/11/2012 22:45

vienstāvu privātmājai vajag kanalizācijas ventilāciju taisīt vai ne? Nu it kā nebūs no otrā un augstākiem stāviem lidojošas kakas un ūdeņi stāvvadā, kas raus ārā ūdeni no zemāko stāvu podiem un sifoniem.... Vai arī ir citi apsvērumi? Galā visam būs sava biokanalizācija. Ir dzirdēts viedoklis, ka līdz 2 (?) stāviem nav ko iespringt.

Re: jautājums par kanalizācijas ventilāciju
Autors: jautajums ()
Datums: 16/11/2012 00:27

laikam pats atradu atbildi uz savu jautājumu krievu Interneta lapās:
[www.ekoseptik.com]

vārdsakot, vienīgais risks nelielā mājā ar standarta 110 mm maģistrālo trubu un tievākiem pievadiem no poda/vannas/izlietnes, ir ka ja nelieto labu laiku kādu santehnikas vienību, tad ūdens var sifonā izžūt un tad smaka nāks iekšā telpā. Bet kaut kā man liekas, ka ja tiešām izžūs, tad smaka nāks iekšā šā kā tā - būs tā ventilācija vai nē. Vismaz dzīvoklī hruščovkā, kad vien brīd remonta laikā bija vaļā izlietnes caurums, tad smaka nāca iekšā, lai arī noteikti ir kanalizācijas stāvvada ventilācija.

Re: jautājums par kanalizācijas ventilāciju
Autors: aaaa ()
Datums: 16/11/2012 10:17

Man ir māja ar masardu un ir kanalizācijas ventilācija - stāvvads uz jumta ārā. Pavisam nesen mainīju podu - noņēmu viņu pavisam nost un par lielu pārsteigumu smakas nebija pilnīgi nekādas, jo vilkme bija pa caurumu iekšā. Bet tas skaidrojams ar ārā auksto gaisu. Tā ventilācija jau ir parasts skurstenis, kas, kad ārā ir siltāks kā iekšā, faktiski pūtīs pretējā virzienā. Vasaras vidū kaut ko remontēju, nu tad gan smaka bija nežēlīga. Tā kā strādās jau tā ventilācija, izņemot tos retos brīžus mūsu klimatā, kad ārā ir siltāks kā iekšā.
Par hruščovku ir cits stāsts - nereti tos stāvvadu galus aiztaisīja ciet un izsita caurumu uz bēniņiem, kur reāli bija daudz siltāks kā pašos dzīvokļos, jo apkure ta nāk no bēniņiem uz leju, tāpēc arī nekas nevilka un arī atkarīgs, kurā stāvā esi. Ja pēdējā, tad "skurstenis" sanāk labi ja pāris metrus garš.

Re: jautājums par kanalizācijas ventilāciju
Autors: soseds2 ()
Datums: 16/11/2012 22:37

Var likt vakumvārstu. Līdz diviem stāviem tiešām nav ko iespringt. Ja ir ļoti liela vēlme, tad var laist caur jumtu, bet citādi neredzu vajadzību sadārdzināt celtniecības procesu ar papildus jumta konstrukcijām.

Re: jautājums par kanalizācijas ventilāciju
Autors: Mārtiņš. ()
Datums: 16/12/2012 13:33

Dzīvoju trīsstāvu mājas pirmajā stāvā. Ik pa brīdim jūtama kanalizācijas smaka. Ar kaimiņiem runāju, citiem tādu problēmu nav, bet noskaidroju ka mājas renovācijas laikā kanalizācijas ventilāciju būvnieki nogriezuši. Izbūvēt jaunu sarežģīti, jo trešais stāvs, kas agrāk bija bēniņi, ir izbūvēts. Cik saprotu, tad risinājums varētu būt iepriekš piēminētais vārsts. Es gribu atrast profesionālu santehniķi, kurš varētu atrisināt šo problēmu. Dzīvoklis Rīgā, centrā. Ja Jūs pats, vai Jums ir zināms kāds ko ieteikt, lūdzu, dodiet ziņu uz e-pastu, vai atstājiet kontaktinfo šeit.

Re: jautājums par kanalizācijas ventilāciju
Autors: m. ()
Datums: 16/12/2012 14:21

3 stavs ar ganjau voncii.. paruna piemest plastmasas trubu lidz beninjiem,

Re: jautājums par kanalizācijas ventilāciju
Autors: Mārtiņš. ()
Datums: 16/12/2012 15:34

Bēniņi ir izbūvēti, nav iespēju vienkāršā veidā to atrisināt. Risinājums jāmeklē mana dzīvokļa ietvaros.

Vēl ienāca prātā - pirms kāda laika, kad mainīja virtuves izlietnei apakšā trubas, tad santehniķis vērsa uzmanību, ka no kanalizācijas caurules pūšas ārā gaiss, bet esot jābūt tā, ka gaiss tiek vilkts iekšā...

Re: jautājums par kanalizācijas ventilāciju
Autors: Olafs ()
Datums: 01/01/2013 13:54

Tā arī nesapratu- padomju laika mājām arī uz to stāvvadu ir kāds pretvārsts vai kā? Runa iet par 3 stāvu māju, brīžiem liekas ka wc ventilācija ie pieslēgta pie stāvvada(citreiz nav-sajūta, ka saistīts ar atmosfēras spiedienu) Skurstenim ir vairākas cukas-virtuvei,vanas istabai un wc, bet smaka nāk tikai pa wc -1.un 2. stāvam, par trešo nezinu tur dzīvo ''bomži'' un nezinu vai viņiem pat ir skalojamā kaste. Pieliku ventilācijai nosūcēju ar klapi, bet tas tā pat laiž garām. Kādi varianti?

Re: jautājums par kanalizācijas ventilāciju
Autors: soseds2 ()
Datums: 01/01/2013 17:45

Mārtiņa gadījumā varētu palīdzēt vakumvārsts. Mans nr. 29589722
Olafa gadījumā vajadzētu apsekot visu sistēmu kopumā un saprast problēmu uz vietas. Mēdz būt gadījumi, ka kanalizācijas ventilācija ielaista mūrētā skurstenī un sit atpakaļ smaku pa citu blakusesošu cuku.

Re: jautājums par kanalizācijas ventilāciju
Autors: J ()
Datums: 29/10/2013 21:59

Nu kā tad īsti tur ir ar to vakuma vārstu. Funkcionē viņš vai tomēr laiž smaķeli garām? Padalieties pieredzē, kas ir šo izmantojuši!

Pašreizējā: 5 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **      **   ******    **    **  ********  
  **  **   **  **  **  **    **   **   **   **     ** 
   ****    **  **  **  **         **  **    **     ** 
    **     **  **  **  **   ****  *****     ********  
    **     **  **  **  **    **   **  **    **     ** 
    **     **  **  **  **    **   **   **   **     ** 
    **      ***  ***    ******    **    **  ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727