UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
Apsardze un kontrole
Datums: 30/12/2008 19:42

Sveiki, eksperti!
Jaunais gads solās būt knaps, tāpēc gaidāma garnadžu rosīšanās. Vēlējos savā vasarnīcā uzstādīt sistēmu, kura sūtītu uz telefonu ziņu par nelāgām/neparastām lietām. Ja reiz tik tālu, tad zinu, ka šāda tipa sistēmas piedāvā arī dažādu monitorēšanu un pat tālvadības kontroli, t.s. inteliģento māju sistēmas, kur pamatā ir dators/serveris, kuram pieslēgti dažādi kontrolieri.
Tad nu jautājums ir tāds, vai kāds var padalīties pieredzē par šādām sistēmām, kuras ir uzstādītas, pieejamas privātpersonai cenā līdz 500 latiem. Primāri būtu nepieciešama sistēma, kas dod ziņu par kustību pagalmā un arī telpās. Ir trīs ēkas pagalmā, kuras būtu vēlams apraudzīt. Esmu mazliet iepazinies ar "OASIS bezvadu GSM apsardze" sistēmu. Varbūt ir vēl kādas līdzīgas un pieņemamas alternatīvas? Man visvairāk simpatizētu sistēmas, kuras ir papildināmas ar funkcijām, t.i. no sākuma apsardze un nākotnē to sistēmu var papildināt piepērkot tikai kontrolierus utt.

Re: Apsardze un kontrole
Autors: guliks ()
Datums: 30/12/2008 23:21

Mobilo signālu kārtīgi zagļi noslāpēs, tāpēc vajag arī drāts aizvilkt līdz kontrolierim_Ja vasarniicaa neesi uz vietas, tad taapat iznesiis tev visu laukaa/ Kruumu zaglim jau neinteresee nekas, vinjs izsitiis logu panjems pufaiku, bet televizoru nepamaniis :)

Re: Apsardze un kontrole
Autors: guliks ()
Datums: 30/12/2008 23:23

Vēl ir izdevīgāk ļaut citam darīt darbu nekā pašam ņemties 4x ilgāk, pa to laiku vari skaldīt malku vai darīt ko māki, nezaudējot laiku un naudu_

Re: Apsardze un kontrole
Autors: Didzisp ()
Datums: 31/12/2008 06:51

Varu izstaātīt tikai savu pieredzi. Man netālu kaimiņos draugs nopirka māju un, remontu laikā, uzstadija signalizaciju. Tieši lai ziņo uz mobiļņiku, ja kāds darbojas pa viņa īpašumu. Iekārtas kaimiņš nopirka internetā pa smieklu naudu. Visi dačiki uz radiosignāla un neviens vads pat nav jāvelk. Viss jau būtu labi, tikai pēc kādas piektās reizes, kad kaimiņš zvanīja un lūdz apskatīties māju, jo lūk signalizācija nostrādājusi, man piegriezās. Beigās izrādijāš, ka kautkāds bomžu kaķis sadomājis palīgmājā dzīvot un kacina signalizāciju. Tā nu arī kaimiņš pierada, ka mēdz būt viltus nostrādāšana un kad "īstie vīri" atnāca metālu savākt, i nemaz nebrauca īpašumu apraudzīt. Vārdu sakot, sižets no vacas filmas "Kā nozagt miljonu":). Tehnika tiešām laba un uzstādīt var katrs saimnieks bez kadām priekšzināšanām, bet pret pret viltus nostrādāšanu nekas nepalīdz. Ja ir interese, tad varu dabūt precīzu tās signalizacijas nosaukumu. Cena bija zem 100Ls.
Pret tā saukto inteliģento māju es vispār izturos skeptiski. Visu mūžu esmu dzīvojis dažādās mājās un tā i nevaru saprast, ko man vajadzētu kontrolēt.

Re: Apsardze un kontrole
Datums: 31/12/2008 09:57

Paldies, Dizisp - tiešām noderēja viedoklis, jo apsardžu sistēmu ir liels lērums, bet tīri praktiskās pieredzes nav, tikai teorija. Par tiem mājdzīvniekiem gandrīz visu produktu ražotājiem ir īpaša piezīme, ka ir atsevišķas kategorijas devēji, kas neķer mājdzīvniekus (piem, līdz 30kg). Iespējams, ka neskatoties uz īpašajiem devējiem tā mēdz būt problēma - to var pateikt tikai tie kam uzstādīts.
Nebūtu slikti dzirdēt nosaukumu, bet es tā pēc cenām skatoties redzu, ka mazāk par 200 latiem pilns komplekts faktiski nesanāk. Bet nu apskatīties vajadzēs. Jūtu, ka nāksies ar visiem tiem pārdevējiem parunāt, lai noklausītos stāstu.
Par to inteliģento māju. Es arī tīri labi dzīvoju normālā pasaulē, bet ir dažas lietas, kuras gribas uzlabot tomēr. Es dzīvoju Rīgā, bet man tā ēka ārpus. Gribas jau paskatīties kas notiek tur (caur kameru), paskatīties cik t ir istabā, ja tuvojas nullei, likt ieslēgties el. radiatoram, pagrabā pakontrolēt temperatūru un gaisa mitrumu, jo tur man produkti tirdzniecībai. Protams, ka tur var pieslēgt vēl visādu greznību (apgaismojums automātiskais utt).
Bet interesanta gan ir viena lieta ar to inteliģento māju. Cik zinu, tad somijā vismaz viena firma sādu datoriņu mājās uzliek, kuram pieslēdz visādus skaitītājus utt., tas dators arī uzskaita elektrības padevi, parādot visus pīķus, pārrāvumus un tad ar to ierakstu var doties pie elektropakalpojuma sniedzēja un teikt, ka ir bijis nekvalitatīvs pakalpojums. Droši vien tur ir kaut kāds līgums vai kas, bet ideja interesanta.

Re: Apsardze un kontrole
Autors: eliks ()
Datums: 06/01/2009 14:47

Nu kā iet Didzim? Ir jau uzstādījis savus superdetektorus?

Re: Apsardze un kontrole
Datums: 29/01/2009 02:35

Varu padalīties pieredzē ar savu sistēmu.
Izlodājot visus risinājumus nonācu pie slēdziena, ka lētāk un drošāk (ja neņem apsardzes firmu) ir mājā nolikt datoru un pieslēgt tam novērošanas kameras, pievienot signāltauri. Iesākumā tā, vēlāk var papildināt.
- nopirku e-bay lēto komplektu pa 150 LVL ar piegādi (dvr karte, 4 ccd āra kameras, kabeļi un barokļi)
- nopirku lietotu datorkomplektu pa 30 LVL.
- nedēļu pa vakariem nočakarējos, kamēr sapratu kā sistēma strādā un visu sainstalēju,
- tagad kameras strādā uz kustību, ja cilvēks ienāk pagalmā, tad nosūta man uz e-pastu bildi no kustības + ieraksta uz datora filmu par to tipu, paralēli saņemu sms uz mobilo, varu tad ieiet netā un apskatīties tiešraidē kas notiek visās kamerās, varu paskatīties ierakstīto filmu, varu ieslēgt tauri, varu ierunātu tekstu atskaņot.
- mājās saregulēju visus jūtīgumus kamerām, lai nav viltus trauksmju.
- datoram var vēl slēgt klāt visvisādus kontrolierus, kurus darbināt attālināti, tiesa pie tā ir jāpiestrādā, jo tos var slēgt gan caur iebūvēto com un var arī caur gudrām kartēm (~30 LVL), iespējas plašināt ir, tikai jāpēta.

Secinājumi: ja ir interese kā tas viss darbojas, tad šis ir feins radošs darbiņš, varētu iegādāties arī smalkāku DVR karti, jo mana lētā ir ar lētu softu, bet esmu redzējis smalkākus softus, kur daudz vairāk iespēju, bet principā lētā ķīnīzeru karte arī strādā un ja sastāda visu pareizi, tad sistēma nekaras (pagaidām) un funkcijas pilda.
Aprīkojums no lētā gala, kuru tirgo L-jā uz GSM ziņošanas bāzes ir cenā līdzvērtīgi un vēl dārgāk kā mans komplekts tikai iespējas ar kārtu mazākas, mazāka kontrole un droši vien ir daudz viltus trauksmju (kas attiecas uz kustību detektoriem, jo pat ar kameru ir ko paķimerēties). Dārgās sistēmas ir patiešām dārgas, bet pēc būtības funkcijas tās pašas, iespējams, ka noturīgākas un vēl drošākas. Tomēr kopsavilkumā ir neslikti par ~ 200 LVL + 5-20 LVL par bezvadu netu iegūt šādu lietu, kas ir krietni vairāk kā ikvakara lūgšanas pie gultas, lai neapzog. :)
Pēc kāda laika varēšu padalīties pieredzē vai praksē ar burlakiem šī lieta līdz.

Re: Apsardze un kontrole
Datums: 29/01/2009 02:39

Jā, vēl aizmirsu piebilst, ka kameras ir nakts redzamības, bilde ir sakarīga nevis ezītis miglā. Līdzīgu lētāko komplektu L-jā atradu par cenu reiz 2.5 aptuveni, tā ka e-bay ir laba štelle, lai samazinātu izmaksas būtiski.

Re: Apsardze un kontrole
Autors: E ()
Datums: 29/01/2009 09:41

Vilni, es arī tieši šitādu variantu biju saplānojis un uz papīra uzmetis, bet ir viena problēma. Zagļus sabildēt un safilmēt mūsdienās ir ļoti vienkārši, bet ko tev dos tas, ka tu onlainā redzēsi kā tavu māju apzog?
Man ikdienā darbs ir vismaz stundas brauciena attālumā no mājas, nemaz nerunājot, ka brīvdienās mēdzu aizbraukt kur tālāk. Salikt kameras un pārraidīt mājas apzagšanu kaut uz visu pasauli nav problēmu - bet vai no tā būs vieglāk? Es arī domāju par sirēnu - nu tādu pamatīgu, lai 3km rādiusā dzird :) Bet vai paļauties tikai uz to ka zagļi nobīsies? Tik un tā ejot prom paķers kādu televizoru...
Tāpēc šobrīd esmu 50/50 starp paša taisītu sistēmu un apsardzes firmām.Tās protams neko negarantē, bet nu turpat riņķī viņiem ir posteņi un kādu 10-15 min laikā viņi varētu atbraukt. Protams būs jāmaksā kādi 400Ls par ierīkošanu un tad 15Ls/mēn.

Tikko iešāvās prātā doma par apdrošināšanu + kameras + sirēna. Domāju ka tā arī izmaksās kādi 15 Ls/mēn, tomēr tev būs pierādījumi par apzagšanu un prāts mierīgs, ka pat sliktākajā gadījumā tiksi pie jaunas tehnikas :)

Re: Apsardze un kontrole
Autors: E ()
Datums: 29/01/2009 09:45

Vilni, nevari lūdzu ierakstīt te savu e-pastu vai atsūtīt to man uz nospam at spam punkts lv
Es labprāt uzzinātu kādu tieši DVR karti tu nopirki (no kura eBay lietotāja), kādu sirēnu, u.c. sīkus jautājumus par tavu sistēmu :)
Paldies.

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  ********  ********   ******** 
 **   **   **     **     **     **     **  **       
 **  **    **     **     **     **     **  **       
 *****     **     **     **     ********   ******   
 **  **    **     **     **     **         **       
 **   **   **     **     **     **         **       
 **    **   *******      **     **         ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727