UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 4 no 5
Re: Spice ar skalošanas metodi
Autors: m. ()
Datums: 18/04/2010 15:44

Veel jautajums
Man zemesgabalaa ir 2 aaderu krustpunkti katrs savaa majas puseee
Vai var izbuveet udensvadu pirms spices iesishanas?
Ja nu sanaaak izbuvee tur no viena sana udensvadu zem gridas bet udens nav!!!
Izurbties laikam vareeja jabkur betnu...

Re: Spice ar skalošanas metodi
Autors: slēpnis ()
Datums: 18/04/2010 16:12

Tikai sietu! ģeotekstils bāžot iekšā noplēsīsies un man šķiet, ir pārāk smalks un ātri aizķeps ciet. Vēl daži zem sieta tin rupjus tinumus 1,5mm stiepli, lai siets tik cieši nepieguļ caurulei.

Spice ar skalošanas metodi
Autors: khe ()
Datums: 18/04/2010 23:41

Nu jā. Vajadzēja apstiprinājumu savām aizdomām par to ,ka varētu aizķepēt. Caur sietu tā smalkā frakcija izsūknējas cauri. Kautkādā rādiusā paliek tik rupjāka, kamēr plūsmas ātrums(palielinoties rādiusam) samazinās un vairs nekustina arī smalko.
Ceru, ka vismaz doma par saurbto plastmasas caurules galu ar aptīto sietu būs derīga jo pietiktu ar ņeržu - negribas jaukt klāt vēl cinkotu metālu un alvu. Beigās tas kokteilis tad ari ātrāk aizkaļķojas(laikam).

Re: Spice ar skalošanas metodi
Autors: slēpnis ()
Datums: 19/04/2010 23:44

Tieši tā, kādu laiku nāk ārā duļķains ūdens. Vēlams uz kādām pāris dienām pieslēgt kādu tizlāku sūkni, kuru nav žēl ar sīkajām frakcijām bojāt. un maksimāli padarbināt. Laistīt dārzu utt.

Bet par to plastmasas cauruli esmu nedaudz skeptisks. Kā nostiprināsi sietu pie tās? Un kā savienojuma vietā dabūsi sietu kopā bez lodēšanas? Šī iemesla dēļ parasti lieto misiņa sietus, lai varētu salodēt. Tur vajag visu makten labi nostrādāt. Bez spraugām. Savādāk smiltis nāks ilgi un dikti

Re: Spice ar skalošanas metodi
Autors: E ()
Datums: 20/04/2010 09:59

Nu agrāk darīja tā:
ņēma metāla trubu (vēlams nerūsējošā tērauda, bet ne vienmēr tāda bija pieejama), tad tai apakšu saurba ar urbi daudzās vietās. To apakšu aptina ar misiņa sietu un pielodēja. Galu ciet un zemē iekšā. Tālāk kādu dienu pasūknē ūdeni saimniecības vajadzībām, tad mājā uzliek virves filtru un lieto ūdeni uz nebēdu.
Ik pēc gadiem 3-5 tā uzparikte aizaug un tad ir jāvelk ārā un jātīra.

Re: Spice ar skalošanas metodi
Autors: khe ()
Datums: 20/04/2010 11:24

Es veco spici ieklopēju ar bruģakmeni 11m dziļumā pirms 20 gadiem. Mocījāmies divatā veselu dienu. Arī vītnes pabojājās. Visus šos gadus velkas iekšā gaiss, kaut niecīgi, bet tomēr.
Aizkaļķošanās vēl nav kritiska, bet tā kā jāpārbūvē sist , esmu nolēmis mainīt.
Dārzam ir atsevišķa spice, ko nopirku Latgalītē - cinkota truba ar pielodētu ņeržas sietu. Pagaidām 3gadi un nav aizkaļķojusies, kaut pa ziemu stāv dīkā.Es domāju, ka aizkaļķošanās ir atkarīga no konkrētās vietas un konkrētā zemes slāņa.
Ņeržas sietu mēģināšu vienk aptīt ap polietilēna 40 trubas galu. Apakšā uztīšu kādu ņeržas stiepli nedaudz, lai siets neskaras klāt trubai, pēc tam pa virsu notīšu ar tievu ņeržas stiepli. Tā kā 2'trubai iekšpuse diezgan gluda, vajadzētu izdoties nostumt to veidojumu lejā bez misēkļiem. Pēc tam gan mainot tas siets tur paliks uz mūž laaikiem, āmen.

Re: Spice ar skalošanas metodi
Autors: ROCK ()
Datums: 04/05/2010 15:27

Sveiki tauta!

Skatos Jūs esat spečoki pa spicēm, bet man ir jautājums par dziļurubumu, proti, urbums izurbts ~2 gadus atpakall, nav lietots, ja vien mazliet darzs laistits, hermetiski nosletgts tas arii nebija. Pa shiem diviem gadiem ir sagajis gruntsuudens iekshaa utt, gribeju zinat ka var iztirt dzilurbumu, bet taa lai rihtigi. Nekur isti nevar atrast ieteikumus, viens saka jalieto kaut kaads suuknis (benzina darbinamais) tipa kas izpumpee pa dienu nenormaali daudz uudens tad tas urbums attiroties un miers, tikai jautajums kaads!!! Varbuut ir veel ieteikumi

Re: Spice ar skalošanas metodi
Autors: laima5 ()
Datums: 31/05/2010 14:39

Labdien!

Piedodiet neesmu spečuks šajā jomā, tāpēc gribēju pajautāt - ja nu tomēr izrādīsies, ka spici tomēr nevar manā zemes gabalā ierīkot un jātaisa dziļurbums, vai iespējams dārza laistīšanas vajadzībām dziļurbumā ielaist sūkni, kas domāts neattīrīta (netīra) ūdens sūknēšanai - nu to kurus parasti iegremdē piemājas dīķos un grāvjos, lai laistītu dārzus. Man vajadzīgs lēts risinājums, jo uz vietas pagaidām nedzīvojam, dārgu sūkni bailes, ka nenozog, bet ūdeni dārzam vajag.

Re: Spice ar skalošanas metodi
Autors: khe ()
Datums: 31/05/2010 17:49

Ja tev ūdens līmenis turēsies ap 4-5m nosūkņa atrašanās vietas-tad vari ielaist iesūcamo trubu un noblīvēt augšu un slēgt klāt parasto sūkni. Lētie iegremdējamie sūkņi līdīs vismaz 200mm trubā(un nespiedīs augstāk par 4-5m).Vēl ir sūkņi ar ežektoru. To ežēktoru ar 2 trubām laiž iekšā trubā un ceļ augšā līdz 15m.

Re: Spice ar skalošanas metodi
Autors: Instigater ()
Datums: 26/02/2020 15:48

Sveiki, vēlos kaut ko jaunu iemācītiesu izdomāju, ka dārza laistīšanai varētu iedzīt jaunu spici, jo vecā sūkni moca un vairāk par 0.5m3/h ūdeni nedod.
Cik daudz kubu ūdens izies un cik lielu sūkņa ražību vajag, lai uzreiz Jūrmalas baltajās smiltiņās ieskalotu apmēram 10m dziļumā darba spici, kas taisīta no 32mm plastmasas? Sietu montēšanu arī trubas galā, lai dziļumā skalojas vieglāk.

Pašreizējā: 4 no 5


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********    ******    ******   **      ** 
 ***   ***  **     **  **    **  **    **  **  **  ** 
 **** ****  **     **  **        **        **  **  ** 
 ** *** **  **     **  **        **        **  **  ** 
 **     **  **     **  **        **        **  **  ** 
 **     **  **     **  **    **  **    **  **  **  ** 
 **     **  ********    ******    ******    ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727