UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 4 no 8
Re: Boilera tīrīšana
Autors: dzincha ()
Datums: 02/04/2010 12:23

Cik apmēram maksā tens? Boileris maksāja 60 Ls.
Lai to anodu nomainītu jānolaiž ūdens un jānoceļ nost no sienas??Man no sienas iznāk kausējamās plastmasas trubas. Ja būt kaut kādas lokanās tad moška varētu iztikt arī bez celšanas.

Re: Boilera tīrīšana
Autors: soseds2 ()
Datums: 02/04/2010 13:08

Tens jamaina tikai tad, kad pardeg, vai paradas arejas pazimes par bojajumu. Ik pa gadu pusotru jamaina ir anods. Boileri parsvara ir apkalpojami bez nocelsanas no sienas. Ja ir grutibas apkalposanas laika izlaist udeni, tad ir iespejams ierikot trejgabalu ar nolaisanas ventili.

Re: Boilera tīrīšana
Autors: Isika ()
Datums: 08/06/2010 12:42

Trakums mums ar to boileri, nenormāli pēc laika sāk smirdēt ūdens. Kādreiz vajadzēja tīrīt ik pēc 4-6mēnešiem. Tagad, pēc četru gadu lietošanas nomainījām anodu, nu jau jātīra katru mēnesi, nāk ārā tāda pelēka, smirdoša masa. Pēc boilera tīrīšanas, sametam iekšā vēl hlora tabletes, bet arī tas nepalīdz, pēc mēneša smird atkal. Nu tad jautājums, vai tur ir kādas "ļaunās" baktērijas sametušās un vai ir cerības tikt no tām vaļā? Vai nav jēgas mocīties un jāpērk jauns boilers?

Re: Boilera tīrīšana
Autors: E ()
Datums: 08/06/2010 15:56

Ja ūdens temperatūru paceļ līdz kādiem 65 C, tad tās baktērijas nomirst. Man liekas tā smirdoņa gan nāca no alumīnija anoda, kas reaģēja ar ūdenī esošo dzelzi. Vajag mēģināt izmantot magnēzija anodu, tas rada mazāku smirdoņu :)

Re: Boilera tīrīšana
Autors: ibm ()
Datums: 09/06/2010 12:29

Es gan esmu sastapies tikai ar magnija anodiem :) alumīnijs gan nav bijis vēl....

Mums smaka no ūdens boilera nāca tad, kad esošajā spicē ūdens kļuva vnk draņķīgs, smirdēja pēc puvušām olām un tur neko vairs darīt nevarēja. Nacās urbt dziļāku spici citā horizontā. Tātad, jāsaprot, - ja boileris ir tīrs (iztīrīts) un no tā nekas nelobās nost, tad jācīnās ar pienākošo ūdeni.

ja vaina boilerī, tad jāpaskatās (nav jau viegli, bet tomēr), kādā stāvoklī pēc iztīrīšanas ir korpusa sienas iekšpusē, varbūt var izdarīt secinājumus.

Par tīrīšanas tehniku. Nu, ir tā, ka, jau boileri uzstādot, jāparedz tīrīšanas iespēja un ar to saistītie pievadi/stiprinājumi/dajebkas. Normālā situācijā boileris tīrīšanas procesā NAV jāņem nost. Vertikālajam pie sienas atvieno elektrību (štekeris), izlaiž ūdeni (jāparedz pievadu konstrukcijā), izvelk temostatu (nu tur atkarībā no konstrukcijas), atskrūvē flanci ar anodu un teni un to izņem. Tad (mana pieredze), noliekot apakšā lielu plastmasas bļodu (vai otrs pietur), bāžam iekšā rociņu ar dušu, skalojam, tīrām.... nu, vācam drazu, kamēr tīrs......
Jā un tiešām ir svarīgi (mans gadījums) - anods var ātri pārklāties ar duļķēm un tad vnk nedarbojas - nereaģē ar ūdeni. Tā kā jāskatās ne tikai dilums, bet arī tīrība. Man tieši tā tagad ir - turu 2 anodus un x pusgadā mainu, - izņemto, kad nožūst, ar drāšu birsti nopucēju spožu un turu līdz nākamajai reizei; man viņi dilst ļoti lēni, bet netīri kļūst ātri ar visu to, ka pirms boilera stāv filtri.

Re: Boilera tīrīšana
Autors: soseds2 ()
Datums: 11/06/2010 19:32

Par anodiem runajot: Tirgu ir paradijusies aluminija anodi ( magnija anodu viltojums). Perkot ir japievers uzmaniba metalam- magnijs ir spidigaks un smagaks. Paris reizu ir nacies noskruvet anodu, kurs nemaz nav nodilis- izskidis gada laika, tatad aluminija. Aluminija anods neaizsarga boilera korpusu un ka te mineja, varetu radit kimiskas reakcijas rezultata smaku (pienemums). Udens smakosanas iemesls lielakoties ir udeni saturosas kimiskas, organiskas vielas. Bet ja pec parbaudes smaka nak tikai no boilera, katram udens silditajam ir paredzets uzsildisanas rezims pret bakterijam- max karstais. Boilera tirisanu un anoda mainu pec petijumiem, instrukcijam un udens kvalitates izdara no 1- 1,5gadiem. Kimiskas vielas ievietot boileri nav paredzets un nav ieteicams.Ar anoda apaugsanu gan nav nacies sastapties, bet var but, ka tas nedaudz kave ta dilsanu.

Re: Boilera tīrīšana
Autors: pdzmd ()
Datums: 21/06/2010 12:56

kur var nopirkt slaveno magnija anodu?
celtnieciibas veikalos, vai kādos specializētos kantoros kā Argus, etc ?

Re: Boilera tīrīšana
Autors: soseds2 ()
Datums: 21/06/2010 20:39

Santehnikas precu veikalos

Re: Boilera tīrīšana
Autors: ibm ()
Datums: 02/07/2010 10:40

Arī DEPO u.c. tipa veikalos ir "širpotreba" anodi. Es domāju - izplatīto brendu/nebrendu boileriem.

Re: Boilera tīrīšana
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 02/07/2010 11:36

Acīmredzot tieši dēļ tādiem magnija elektrodiem silto ūdeni neiesaka lietot dzeršanai?

Pašreizējā: 4 no 8


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  ********   **     **  **     ** 
  **  **   **     **  **     **  **     **  **     ** 
   ****    **     **  **     **  **     **  **     ** 
    **     **     **  ********   **     **  **     ** 
    **     **     **  **          **   **   **     ** 
    **     **     **  **           ** **    **     ** 
    **      *******   **            ***      *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727