UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

boileris "sit pa nagiem"
Autors: Cogito ()
Datums: 06/11/2019 11:11

Jau trešo reizi neilgi pēc sildelementa nomaiņas parādās strāvas noplūde, kas pēc sajūtām liekas, ka kļūst stiprāka. Pagājušā reizē, kad to uzķērām, jo rokas mazgājot sāka "durstīt", paziņa samērīja pat 52 voltus.
Kārtējo reizi nomainījām gan spirāli, gan termoregulatoru. Jāsaka, ka tas prieks nemaz tik lēts nav.
Bet pagājuši mēneši trīs un jau atkal pieskaroties boilera ūdens pievadam, var just strāvu. Kas tur var būt par problēmu?
Paziņa saka, ka vajag boileri sazemēt, tad nesitīšot. Piekrītu, ka vajag, bet vai nebūs tā, ka tad tie 52 volti klusiņām plūdīs zemē un pa nagiem vairs nesitīs, bet pa kabatu gan?

Re: boileris "sit pa nagiem"
Autors: pašdarbnieks ()
Datums: 06/11/2019 21:32

Man bija apkures trubās kaut kādi 16V kurus varēja ar nagu galu just. Vai nu kādam sūknim noplūde vai vispār statiskā eletrība. Es to risināju, izveidojot zemējuma kontūru pie mājas.i

Re: boileris "sit pa nagiem"
Autors: Minivat ()
Datums: 07/11/2019 20:21

Lietot nesazemētu boileri, tas ir tas pats, kas sēdēt uz pulvera mucas un pīpēt. Jāsazemē obligāti un pilnīgi pofig, ka būs kāda noplūde no sldelementa. Tā enerģija nekur nepaliks un tāpat sildīs ūdeni. Vecos laikos tak tēju vārija ar divām žiletēm. Jā, bojātu sildelementu vajag mainīt, bet es apšaubu, ka jauns pa trim mēnešiem nobeidzies.

Re: boileris "sit pa nagiem"
Autors: Cogito ()
Datums: 08/11/2019 12:29

Par zemējumu piekrītu, lai gan arī ar to nav skaidrības - tā kā mājā ir tikai divdzīslu instalācija, tam zemējumam nāksies vilkt atsevišķu vadu. Vieni saka, ka pietiek pagrabā zemē iedzīt garāku vītņstieni un būs jau labi, citi saka, ka bez pamatīgiem un pareizi sarēķinātiem kontūriem ap visu māju pasākumam nav jēgas. Kā tad tur īsti ir?

Par to sildīšanu gan šaubos. Domāju, ka noplūde sildīs nevis ūdeni, bet zemi, pie tam uz mana rēķina. ;)

Un par pašu problēmu. Man arī neliekas ticami, ka jauns sildelements jau trešo reizi pats no sevis izrādās bojāts. Domāju, ka tur ir cita vaina un zemējums jau nu to nerisinās, tas tikai novērsīs vēl nopietnāku problēmu iespēju, toties esošo nomaskēs. Bet kā to risināt, nav nekādu ideju. Būtu jauki, ja kāds elektrībā zinošāks šo pakomentētu.

Re: boileris "sit pa nagiem"
Autors: ETT ()
Datums: 08/11/2019 13:16

Vai tik boilera "nulles" vads nav ar boilera "zemes" vadu savienots ?

Re: boileris "sit pa nagiem"
Autors: ETT ()
Datums: 08/11/2019 13:22

Vēl klasiskie piemēri ir kāda elekriskā verķa "zemējums" pie ūdensvada, vai arī, kā te iepriekš minēja, kādas citas ierīces, kas pieslēgta ūdensvadam, noplūde, piemēram, sūkņi (tai skaitā apkures), veļasmašīnas, trauku mazgājamās mašīnas...

Re: boileris "sit pa nagiem"
Autors: Cogito ()
Datums: 08/11/2019 14:53

ETT rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Vai tik boilera "nulles" vads nav ar boilera "zemes" vadu savienots ?

Boilerim ir tas uz spirāles kontaktiem spraužamais termoregulators. Tam ir tikai divas spailes un ne regulatoram, ne rozetē trešā vada zemējumam nav.

> Vēl klasiskie piemēri ir kāda elekriskā verķa "zemējums" pie ūdensvada

Jā, tāds variants man arī tika ieteikts, bet tas nu liekas galīgi nesaprātīgi. Cita lieta, ka taisos sazemēt gan boileri, gan arī ūdensvada un apkures caurules. To taču vienā punktā darīt var?
Par sūkni man arī ienāca prātā, bet "rausta" tikai pie ieslēgta boilera (un arī ne vienmēr, kas liekas pavisam dīvaini). Slēdzot iekšā/ārā sūkni vai vešeni nekādas izmaiņas nemanu. Var jau būt, ka sagadīšanās, jo tas efekts tiešām nav pastāvīgs.

Re: boileris "sit pa nagiem"
Autors: Minivat ()
Datums: 08/11/2019 16:15

Tātad ir tikai viens pareizs variants zemējumam. Pie mājas jāierok zemējuma kontūrs un tas noteikti nebūs viens zemē iedzīts laiznis, bet noteikti vairāki un visi kopā saslēgti. Tā veidosies tā sauktais atkārtotais zemējums. Tālāk no kontūra velkam vadu līdz galvenajai sadalei un savuenojam to ar mājai pienākošo elektrotīkla nullesvadu, jeb kā tagad moderni to sauc par neitrāli. Tālāk no sadales velkam atseviķu zaļdzelteno vadu uz boilera korpusu, veļmašīnu sūkni, datoru, u.t.t. Var jau protams tikai boileri sanullēt(savienot ar nullesvadu), bez zemējuma. bet tad var veidoties potenciāls piemēram starp vannu un boilera korpusu. Sanullēts boileris notekti ir labāk. kā vispār nesazemēts, bet līdz galam pareizi tas nav.

Re: boileris "sit pa nagiem"
Autors: Cogito ()
Datums: 08/11/2019 17:05

Minivat rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Tātad ir tikai viens pareizs variants zemējumam.

Par to, ka tāds ir pareizais, šaubu nav. Jautājums ir, vai zemē iedzīts stienis (varbūt divi), lai arī ir nepareizs, bet varbūt tomēr puslīdz pieņemams variants?
Jautājums tāpēc, ka izsist pagraba grīdā caurumu un iedzīt stieni kāda 1,5m dziļumā ir reāli padarāma lieta, savukārt veikt kontūra veidošanu ap māju nozīmē ap 3000 eiro izmaksas un vismaz pusgadu ņemšanos, lai panāktu visu ieinteresēto pušu piekrišanu šādam pasākumam. Kas manā šībrīža situācijā neliekas reāli.

Re: boileris "sit pa nagiem"
Autors: ETT ()
Datums: 08/11/2019 20:29

1,5 m stienis vietā, kas nav pakļauts mitrumam ir imitācija. Palasies šo
[www.building.lv]

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.