UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Siltās grīdas kolektors u.c. pagrabā
Autors: RaivisA ()
Datums: 29/05/2019 11:20

Labdien!

Situācija - māja 2 stāvi + pagrabs. Siltās grīdas paredzētas abos stāvos, izņemot pagrabu. Visas apkures lietas un ierīces plānots novietot pagrabā, ūdens caurulēm arī ir speciāli atstāta vieta, pa kuru tās nolaist uz pagrabu no abiem stāviem.

Vai ir kaut kas, kas obligāti būtu jāņem vērā novietojot kolektoru pagrabā, tas ir, līmenī zem silto grīdu kontūrām? Piemēram, vārbūt pēc iespējas īsākas kontūras?

Pirmā stāva līmenis būtu apmēram 1.5m virs kolektora, otrā stāva līmenis ~4.5m virs kolektora.

Re: Siltās grīdas kolektors u.c. pagrabā
Autors: Katls ()
Datums: 29/05/2019 12:54

Kā atgaisosi? Gaiss krāsies sistēmas augstākajā vietā. Ja nokļūdīsies, tad sistēma nestrādās. Burbulis bremzēs caurplūdi, sūknis mocīsies un cilpa nestrādās. Parasti atgaisotāju lika uz kolektora. Tavā gadījumā būs stipri jāapdomā ko un kā.

Re: Siltās grīdas kolektors u.c. pagrabā
Autors: pip ()
Datums: 29/05/2019 14:17

Kartigi izgaisojot ar suknu staciju, stradas. Bet vnk rodas jautajums, tas visas desmit vai divdesmit trubas laidosi pa šahtu? Kkā nenopietni, siltuma zudumi. Plus iespeja ka gaiss krasies. Un rezultata varesi pakost pirkstinos. It sevishkji ja sistema nebus udens.

Re: Siltās grīdas kolektors u.c. pagrabā
Autors: RaivisA ()
Datums: 29/05/2019 16:44

Ok, bet kādi būtu risinājumi? 2 kolektori, katrs savā stāvā, vai tas kaut ko atrisina? Un kā ar akumulācijas tvertni, tā taču var palikt pagrabā?

Skaidrs, ka ir mājas ar siltajām grīdām abos stāvos, bet nevaru atrast aprakstus, kā tas ir īstenots konkrēti ar sūķņu, kolektoru u.c. novietojumu un loku saslēgumu. Varbūt kādam ir kāds piemērs..

Re: Siltās grīdas kolektors u.c. pagrabā
Autors: Studenc ()
Datums: 29/05/2019 17:10

Man ir identisks mājas izkārtojums.

Katls pagrabā, katrā stāvā ap 100m2 un kolektors uz katru stāvu.
Sanāca laikam pa 11 un 12 cilpām katrā pieslēgti.

Cirkulācijai pietiek ar katla iebūvēto sūkni, Bosch 24 kW jaunās sērijas katls.
Saliku arī regulatorus ar vadu pieslēgumu pa istabām, daudz vieglāk būs arī to sakārtot, ja kolektori būs pa stāviem dalīti.

Maģistrālāis vads pagrabā labi nosiltināts ar kaučuka izolāciju, piekrītu, ka būtu baigais čakars lielu saišķi ar plastmasas caurulēm vilkt uz pagrabu + iesaka vienai cilpai ne vairāk par 100m garuma.
Tādejādi jau nozagtu katrai cilpai pa 3m vai 9m uz pievadu vien.

Kaut kā tā - tos kolektorus jau var arī ieslēpt kādā stapsienā vai dekoratīvu plauktu izdomāt apkārt.

Re: Siltās grīdas kolektors u.c. pagrabā
Autors: pip ()
Datums: 30/05/2019 03:20

Ja Tev ir akumulators tad no akumulatora nak divas trubas uz kolektoriem turpg.,atpaklg.pie kolektora Tev var but atpakalgaita uzstadits kapilars ar termogalvu un katram kolektoram savs suknis. Var nopirkt atseviski. Vai visu komplektu kopa ar sukni. Var ari uzreiz pie kolektora likt sukni ar saujaucejmezglu termo varstu, kur izvelas temperaturu, kas ies uz gridam. Var arinlikt servo motorubar 3 celu vai 4 celu varstu. Bet tad ir vajadziga automatika, kas to nodrosinas. Vai katls, kas spej novadit tadu zonu. Ne visi katli to spej un atseviski oerkot sanak virs 300€ ta ka letakais varjants ir ar kapilaru termogalvu un viens suknis pagraba aiz akumulatora. Vai temovarsts ar sukni pagraba

Re: Siltās grīdas kolektors u.c. pagrabā
Autors: GAA ()
Datums: 09/06/2020 11:47

Siltās grīdas kolektors pagrabā man darbojas jau padsmit gadus. Strādā labi, bet ir zināmas īpatnības: atgaisošana ir jāierīko pārdomāti ar "ķērājiem" pirms kolektora, jābūt pietiekami funkcionālam cirkulācijas sūknim un pie sistēmas palaišanas rūpīgi jāatgaiso visi silto grīdu loki.
Ja kolektorus "griež kājām gaisā", tā lai loku izvadi ir uz augšu, tad plūsmas indikatori sanāks uz leju. Strādās, bet ar laiku tajos sakrāsies netīrumi un būs grūti ko ieraudzīt. Otrādi apgrieztos kolektoros arī nebūs pareizi uzstādīt automātiku uz vārstiem, jo evt noplūdes gadījumā tecēs iekšā piedziņā. Tātad pareizāk būtu tomēr kontūru caurules J veidā laist no sākuma uz leju un tikai tad uz augšu pie grīdām.
Pozitīvais ir tas, ka kolektoru un visas sistēmas apkalpošana pagrabā ir ērta, vienuviet pie citiem apkures pričendāļiem un dzīvojamā daļā nav nekādu neglītu apkalpošanas lūku. Taisnību sakot manā gadījumā ir otrs kolektors ēkas otrajā stāvā, kas sadala plūsmas pa otrā stāva grīdām. Tas arī ir sistēmas augstākais punkts un vislielākā ņemšanās ar atgaisošanu ir tieši šajā kolektorā, nevis pagraba pirmā stāva kolektorā.
Secinājums- darīt tā var, bet rūpīgi jāizdomā atgaisošanas plāns.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  ********  ********   **    ** 
 ***   ***   **  **      **     **     **  **   **  
 **** ****    ****       **     **     **  **  **   
 ** *** **     **        **     ********   *****    
 **     **     **        **     **         **  **   
 **     **     **        **     **         **   **  
 **     **     **        **     **         **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727