UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
granulu katls dzīvokļa apkurei
Autors: Daniliano ()
Datums: 29/04/2019 19:21

Labdien visiem kas lasa,raksta un padalās ar pierdzi.
Lieta sekojoša: ir nupat iegādāts dzīvoklis ap 100m2. Visu laiku(6-7 gadi) nebija apdzīvots. Pa to laiku pārējo dzīvokļu īpašnieki atteikušies no pagrabā izveidotās malkas centrālapkures( 90.tajos gados kad lauku apvidos centrālas katlu mājas juka un plīsa, modernus gāzes katlus vēl nepazinām, tika izveidots lokāls katls ar malkas apkuri. Nu un tad mēs varējām redzēt malkas krāvumus pie mājām, dežuras sarakstus kurš nu dzīvoklis šodien kurina utt.) Slinkums ir cilvēces progresa dzinējspēks. Turīgākie salika gāzes katlus( Jā ir gāze, bet ...pacēlies jautājums vai ienākošā caurule ir pietiekama diametra lai pavilktu vēl vienu dzīvokli. Gāzes trubas bija rēķinātas ka mājai ar 15 dzīvokļiem vajadzēs tikai kurinār gāzes plīti ēdienu gatavošanai. Bet esam lūguši GASO sagatavot tehniskos noteikumus gāzes apkures ierīkošanai), mazāko dzīvokļu īpašnieki sildās ar elektrību(tātad arī elektriskās jaudas uz māju kopā gan jau arī na bez robežu). Pa biškam sākam remontu ar veco metāla apkures cauruļu izgriešanu, jo nevienam tās vairs nav vajadzīgas, aizņem tikai vietu.
Jautājums, vai kāds lieto un ar kādiem jautājumiem ir saskārušies lai to darītu, granulas katlu dzīvokļa apsildei. Biju pavarī uz MĀJA 1. Kadi tur tik brīnumi šjā frontē nav- kompakti(liec pat virtuvē un neatšķirsi no veļas mašīnas) ar mazu diametru dūmvadiem, ar ārēju gaisa padevi utt.
Uzreiz piemetināša, ka dzīvoklī ir tāds paliels "kambarītis"2x3 kur varētu katlu likt un kādam laikam granulas paglabāt.
Paldies jau iepriekš par viedokļiem

Re: granulu katls dzīvokļa apkurei
Autors: Miervaldis.l ()
Datums: 30/04/2019 10:25

Domāju šo variantu atliec kā pēdējo.
labs variants būtu ja šo granulu katlu varētu ierīkot mājas pagrabā vai piebūvē, un to izmantotu vairak kā 1 dzīvoklis.

Labāk izskat gāzi vaii gaiss-gaiss siltumsūkni.

Būs čakars ar maisu staipīšanu, putekļiem, sodrējiem, pelniem, kā arī lēti ierikot nebūs, katls vien 2500eur, apsaiste, skursteņi, utt, kosmoss.
Kur glabasi paletes ar granulām?
Braukāsi katru nedēļu uz/no Depo? nax tas vajadzīgs?

Vai arī tirgo nost no dzīvokli un meklē kko daudz maz normālu.

Re: granulu katls dzīvokļa apkurei
Autors: SerViss ()
Datums: 30/04/2019 11:20

Ja jau gāzes pieslēgums ir, tad uz to arī jābalsta plāni un nevajag steigties risināt problēmas, kuru vēl nav. Tā jau ir GASO problēma, ka cauruļu diametra dēļ pazaudēs klientu. Drīzāk jābrauc viņiem virsū ar pretenzijām, nevis lūgumiem.

Re: granulu katls dzīvokļa apkurei
Autors: soseds2 ()
Datums: 04/05/2019 22:27

Jāspiež uz gāzi! Granulu katls ar uzstādīšanu būs pat drusku dārgāks nekā gāzes katls. Nepieciešami tehniskie noteikumi no Gaso, tad varam skatīties tālāk.

Re: granulu katls dzīvokļa apkurei
Autors: Daniliano ()
Datums: 05/05/2019 10:52

Paldies aktīvākaiem foruma dalībniekiem par viedokļiem.
Pie GASO bijām, gaidam ziņas no viņiem. Paralēli arī tomēr domājam par granulnieku. Pozetīvs moments ir tas, ka no iepriekšējā kopējā malkas katla (kas pagrabā)laikiem ir palicis skurstenis kurš iet cauri visai kāpņu telpai. Prasījām atbildīgām personām par ugunsdrošību un tie ļāva izmantot šo trubu(vajag tikai mājas iedzīvotāju piekrišanu un nekādus projektus) mūsu iespējamajam katlam. Sanāk izurbt sienā caurumu, 3 metri un skurstenī iekšā, pat īpaši nebojājot estētisko skatu kāpņu telpā.
Par granulu stiepšanu. Mēneša devai vieta tajā telpā ir. Pārējo glabāsim vai nu pagrabā vai pie opja laukos(3km no dzīvokļa atrašānās vietas). Šis mīnus šajā apkures risinājumā gadījumā nebūtu tas briesmīgākais.

Re: granulu katls dzīvokļa apkurei
Autors: Misters ()
Datums: 05/05/2019 16:50

Ja nebaida ņemšanās ar granulu stiepšanu un reizēm katla tīrīšanu, tad liec granulnieku kā biji domājis. Ekspluatācijā granulu apkure tomēr ir divas reizes lētāka par gāzes apkuri (siltumspēja 1M3gāze=2kg granulas), gāzei vēl neprognozējama cena, neprognozējama abonēšanas maksa, neciešama komunikācija ar gāzes tirgotāju, neprognozējama gāzes piegādātājvalsts, kura pateicoties tam, ka izvēlēsies gāzes apkuri, par tavu naudu uzbūvēs tanku ar kuru pārbrauks pāri tavai mājai. Jādomā ilgtermiņā :D

Re: granulu katls dzīvokļa apkurei
Autors: biopel ()
Datums: 06/05/2019 08:50

Ja ir iespēja, viennozīmīgi gāzi.
Neviens te nepieminēja, ka tas granulu grāpis taisa troksni. Katram savs protams uztveršanas līmenis, bet mani tracina tas birstošo granulu troksnis.

Re: granulu katls dzīvokļa apkurei
Autors: XYZ ()
Datums: 06/05/2019 10:00

Njaaa....par RU gāzi- tā jau ir, nav ko balstīt putlera biznesu. Bet globāli ņemot - TEC jau to vien dara kā kurina dabasgāzi, uzražojot siltumu un špani.
Par granulām - čakars ar sagādi,tīrīšanu. Bet atkal tiek atbalstīti vietējie, kas ražo tās granulas.
Vēl jau pie variantiem - malkas katls ar aķiem, un zemes/gaisa ss.

Re: granulu katls dzīvokļa apkurei
Autors: Ringolds ()
Datums: 21/05/2019 18:01

Noteikti uz gāzi. man pie kājas no kurienes tā nāk, kaut vai putleram no pakaļas. :) man nav vajdzīga papildus vieta ne granulām nekam. Ja ir tāda laime ka truba līdz istabai atnāk, tad nav par citiem variantiem pat ko domāt. Granulām tāpat cenas gāž uz augšu, tiklīdz gāzei cenas mainās. Es ar šitādu esmu laimīgs jau divas sezonas [www.akvedukts.lv] Man bija sāpīgas trubas pievilkšanas izmaksas (ne tikai izmaksas bet arī pats process ), bet ja iespringst, tad ir to vērts.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   ******    **     **  ********  **     ** 
 **     **  **    **   **     **  **    **  **     ** 
 **     **  **         **     **      **    **     ** 
 **     **  **   ****  *********     **     ********* 
  **   **   **    **   **     **    **      **     ** 
   ** **    **    **   **     **    **      **     ** 
    ***      ******    **     **    **      **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727