UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Pirts krāsns
Autors: Shrimp ()
Datums: 29/03/2019 09:20

Labdien,

Ir plāns izbūvēt pirts telpu, telpa ir salīdzinoši maza, 2x2m, it kā šādā telpā izdevīgāk, no platības viedokļa, ir likt elektrisko krāsni, bet, teorētiski, veicot ne pārāk vieglu pārbūvi varētu paplašināt telpu, skurstenis arī nav. Tad jautājums vai piespiesties un mēģināt ielikt malkas krāsni vai arī elektriskā ir normāls variants un finansiālā puse nebūs kā ar elektriskajām grīdām, ka ēd tik daudz, ka nemaz neslēdz iekšā?

Paldies.

Re: Pirts krāsns
Autors: v_t ()
Datums: 29/03/2019 10:40

ja ir iespēja uzbūvēt skursteni, tad ieteiktu malkas krāsni.
bet ja ar to ir baigais čakars, tad elektriskajai krāsniņai ar nebūs nekāda vaina. reizi nedēļā kurinot, nebankrotēsi. kamēr nokurināsi uz skursteņa ietaupīto, bērni izaugs lieli.

vienīgi elektriskajā variantā jādomā kā apsildīt pārējo pirts telpu. jāliek vēl kāds sildītājs. malkas krāsns gadījumā to atrisina ar dažām pagalēm vairāk pie atvērtām pērtuves durvīm.

Re: Pirts krāsns
Autors: SerViss ()
Datums: 29/03/2019 11:18

Varbūt iepirkt kādu kvadrātmetru 400 W elektroplēvi un uzveidot kaut ko līdzīgu infrasarkani apstarotai lāvai. Tipa - horizontāla infrasarkanā kabīne. Nepaspēsi noģerbties, kad lāva jau būs darba režīmā. Celtniecības problēmas nekādas

Re: Pirts krāsns
Autors: Hmm ()
Datums: 29/03/2019 11:29

Elektriskā ir sildītājs, kad gribi ieslēdz, kad nevajag slēdz ārā un neko lieku netērē.
Pirms izvēlies malku vai elektrību apdomā kādi būs pirtī iešanas paradumi, cik cilvēki, cik ilgi, vai būs brīvs laiks pirms tam.
Malkas krāsns, atkarībā kādu izvēlēsies var būt jākurina no dažām līdz pat sešām stundas pirms plānotās pirtī iešanas.
Savukārt ar elektrību, telpa 2x2x2. = vismaz 8m3, kam mazā vienfāzes 3.x kW krāsniņa būs par mazu, tātad jāņem 3 fāzu krāsns un uzreiz jautājums, vai ir 3 fāzes.

Re: Pirts krāsns
Autors: Shrimp ()
Datums: 29/03/2019 11:39

Hmm Wrote:
-------------------------------------------------------
> Elektriskā ir sildītājs, kad gribi ieslēdz,
> kad nevajag slēdz ārā un neko lieku netērē.
> Pirms izvēlies malku vai elektrību apdomā kādi
> būs pirtī iešanas paradumi, cik cilvēki, cik
> ilgi, vai būs brīvs laiks pirms tam.
> Malkas krāsns, atkarībā kādu izvēlēsies var
> būt jākurina no dažām līdz pat sešām
> stundas pirms plānotās pirtī iešanas.
> Savukārt ar elektrību, telpa 2x2x2. = vismaz
> 8m3, kam mazā vienfāzes 3.x kW krāsniņa būs
> par mazu, tātad jāņem 3 fāzu krāsns un uzreiz
> jautājums, vai ir 3 fāzes.

Piemirsu pierakstīt ir 3 fāzes un 20A. Pirtī tiks iets tikai nedēļas nogalēs, dēļ ierobežotās telpas to ceļam sev, nevis ciemiņiem, tā ka maksimums 2/3 cilvēkiem, ja nu kāds atbrauks uz pirti, tad nu varēs pagaidīt.

Re: Pirts krāsns
Autors: v_t ()
Datums: 29/03/2019 15:59

8 m3 pērtuvi ar vismazāko veikalā pieejamo malkas krāsniņu piesildu:
vasarā - 25 - 30 min
pie ~0*C ap 60 min
pie -25*C ap 3 h +
pie viena silst arī priekštelpa, kurināšanas ilgumu ietekmē malkas kvalitāte, regulēt to var arī ar kuršanās intensitāti, respektīvi vilkmi.

Re: Pirts krāsns
Autors: Rx ()
Datums: 29/03/2019 15:59

4m2 ir par maz kurināmai pirtij. Ja nu tādai, pilnīgi bez ūdens- saunas variants. Ja ar ūdens piešprici...tad karstums būs šausmīgs tuvajā zonā...bet tā kā tuvā ir arī max t ālu- 2m sienas...tad baigais karstuma izsitiens. Saunas variantā kartst, bet izturami. Kurināmām jau raksta, vai tā saunas, krievu, vai universālā. Pastudējiet [estock.certus.lv] Piemēram Geyser Mini 2016 Inox Vitra antracite ar ūdens tvaiku Jūsu tilpumam. Ir vēl citas...Compact 2013 Inox Vitra anthracite- somu. Elektriskā man arī ir, liekas 8kW. Trīsfāzu. Arī piekarsē līdzīgu telpu, pat mazāku.... var izkarsēties. Elektrisko būvējot tāpat ventilācijai jābūt! Ieeja zem elektriskās krāsns, izeja augšā, malā. Tā arī priekštelpa, ja tā nav liela, piesildās un atverot durvis, siltums iznāk vienalga. Tieši patīkamāķ, ka nav priekštelpā tuksneša karstums. Patēriņš aprēķināms...bet mazliet zem 1 Euro stundā jārēķinās. Es montēju sava pirtī pašlaik Termofor Skoroparka. Tai ir iebūvēts ūdens katls, automātiskā "gara" sistēma. Bet Jums tā var nederēt...par karstu. Vispār pēc interneta datiem, Termofor ir "pasaules" klase..Rūpnīca robotizēta, augstā līmenī. Augstas kvalitātes un lietošanas prasības. Atsauksmes tikai labas.

Re: Pirts krāsns
Autors: Tinis ()
Datums: 29/03/2019 17:25

Tik sīkai pirtiņai der elektriskā krāsns. Neatmaksājas čakarēties ar malkas. Jo īpaši, ja priekš sevis, nevis tusiņiem ar ciemiņiem.

Re: Pirts krāsns
Autors: Rx ()
Datums: 31/03/2019 15:08

Kāda var būt pirts atmaksāšanās...tā nekad neatmaksājas, ja domā par naudu tiešā veidā un nav speciāli aprīkota peļņas gūšanai. Iekurināt mūsdienu pirts krāsni ir lēti...malku var pats tik daudz mežā salasīt. 2 reiz 2m pietiek! Garenvirzienā soliņš ar trīs uzkāpšanām, pareiza ventilācija un kaifs garantēts. Kurināšana no koridora- ārpuses, mazāk vietas aizņems. Labas krāsnis ir ar sānu aizsargu- pretapdedzināšanās aizsardzību. Tik taisīt! Jāatceras, ka siltinājums no iekšpuses, ar atstarojošo siltumizolāciju, koka apdare. Tas aizņem biezumu! Un tāpēc telpai jābūt lielākai par 2x2, ja tiek mūrēts ... Jeb, ņemiet vērā siltumizolācijas biezumu.

Re: Pirts krāsns
Autors: Tinis ()
Datums: 31/03/2019 15:29

Ar atmaksāšanos saprot viena veida apkures, pirts krāsniņu utt. ierīkošanas un ekspluatācijas izdevumus salīdzinājumā ar cita veida ierīkošanas un ekspluatācijas izdevumiem. Elektriskajai ir stipri mazāki ierīkošanas izdevumi. Pie tik nelielas ekspluatācijas arī ekspluatācijas izdevumi nespēlē būtisku lomu. Pie tam ekspluatācijas ērtums ir 10 reizes lielāks kā malkas. Tā ir atmaksāšanās. Nevis tikai peļņas gūšanā to mēra.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **   ******    ********  ********   **    ** 
 **  **  **  **    **      **     **     **  **   **  
 **  **  **  **            **     **     **  **  **   
 **  **  **  **   ****     **     ********   *****    
 **  **  **  **    **      **     **         **  **   
 **  **  **  **    **      **     **         **   **  
  ***  ***    ******       **     **         **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727