UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 4
Re: Tranšeju rakšana Baldones pusē
Autors: Rainis ()
Datums: 21/11/2018 16:33

140 dienā pats ekskavators, 1.8t Volvo + 50 Eiro kopā bija piegāde un savākšana. Ramirents ar džipu un piekabi atved, viņš jau mazs un neko nesver. Pilotu zināmu pasaucu palīgā.

Re: Tranšeju rakšana Baldones pusē
Autors: mocis ()
Datums: 21/11/2018 19:24

ūdensvadam un elektrībai var šitādu uzparikti pie zāģa pielikt
[www.youtube.com]
[terrasaw.com]

Re: Tranšeju rakšana Baldones pusē
Autors: binary ()
Datums: 22/11/2018 01:19

Viens iesaka dārza frēzi, kuru nav kur noglabāt un kura ikdienā principā ir bezjēdzīga (arī tad, ja dārzs ir pieejams), otrs iesaka kaut kādas zāģa uzpariktes (tātad - iesaka pirkt zāģi, turklāt neizskatās, ka tā uzparikte raktu pusotra metra dziļumā), … Nu paldies jums, paldies ;)

Raini, paldies par info. Par to "mazs un neko nesver" - mazs ir, bet svērt jau nu gan kaut ko sver - ar B kategoriju tak nepietiek. Tev tas ekskavators arī aizraka visu? Jebšu par aizrakšanu domāji vēlāk? Aizrakšanas laikā blietēji kaut ko arī?



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 22/11/2018 01:19, labojis binary.

Re: Tranšeju rakšana Baldones pusē
Autors: agrais ()
Datums: 22/11/2018 07:08

Painteresejos intereses pēc...Ramirents, pieved un savac...Ja brauc ar auto, tad apgusi ekskavatorina vadibu atri. Ja paņemsi piektdienas vakarā, tad par sestdienu maksasi, svetdiena nav jamaksa. Pa divam dienam var gan izrakt, gan aizrakt. bet kanalizaciju tacu pats neliksot..tad tikai izrakt, aizraksi pats pec tam. Vari meginat atrast kadu kas jau mak ar to verki rikoties, bet tam būs jamaksa....Te tacu viss elementari, nem un dara...Būtu tuvak izlidzetu, bet Liepaja tā patālu no Baldones,un laika ari galigi nav...Blietet vajadzetu gan, pēc tam nosedīsies un būs redzams.Tas ir ja tur nekas pec tam netiks darits...

Re: Tranšeju rakšana Baldones pusē
Autors: Rainis ()
Datums: 22/11/2018 08:15

Binary,

1.6 - 1.8t sver tie mini. Jā, aizraka arī. Ja ņem piektdienā, jāmaksā tikai par sestdienu, BET ir 10mh limits. Tā kā viena diena tik sanāks vienalga. Ja gribi vairāk par 10mh rakt, par katru nākošo mh jāmaksā. Blietēt neblietēju, bet kaimiņš ar lielā traktora pakaļējo riteni sabraukāja pa virsu pieblietēja.

Re: Tranšeju rakšana Baldones pusē
Datums: 22/11/2018 09:26

Neredzu jēgu baigi iespringt uz tranšeju blietēšanu lauku teritorijā. Es vienmēr esmu racis ciet bez blietēšanas, visu izrakto zemi atstājot valnī uz tranšejas. Gada, pusgadā (ja rok rudens pusē) laikā līdzens un ja arī kaut kur jāpalīdzna, tad to arī vēlāk izdara. Tāpat kā kapsētā. Tur arī neviens ar blieti nestrādā.
Pilsētā jā, tur vajag blietēt.

Koncentrējies uz racēju un izskatās, ka tev nav daudz alternatīvu kā tikai mazais traktorītis (ja saki, ka universālis netiks visur iekšā).

Ja esi pārliecināts par sevi, ņem nomā, ja nē samaksā. Nekādus mega ieguvumus tu neizspiedīsi. Viss kas tev ir jāizdara - jāapzvana pāris kantori, tajā skaitā kuri nav lielie ramirentveidīgie, jo mazajiem noteikumi mēdz būt elastīgāki. Jāsamaksā un viss.

Re: Tranšeju rakšana Baldones pusē
Datums: 22/11/2018 09:31

Starp citu, aizbrauc uz tuvāko savu Baldones celtniecības veikalu un apjautājies vai nav kaut kādi vietējie darboņi vai arī no kā ņem citi.
Es piemēram tādā veidā uzzināju, ka turpat pie manis nomā var dabūt megaperforatoru, lieta kuru pēc loģikas uz vietas nemeklētu, bet tikai pilsētā. Socializēšanās palīdz.

Re: Tranšeju rakšana Baldones pusē
Datums: 22/11/2018 09:32

Vēl arī Vecumniekos apjautājies, tur arī kaut kādas rosības notiek.

Re: Tranšeju rakšana Baldones pusē
Autors: binary ()
Datums: 22/11/2018 17:22

Šobrīd izskatās, ka atstāšu tās tranšejas uz pavasari. Ziema nāk, ārā auksti :) Citi darbi arī sakrājušies. Bet nu skaidrs, ka būs jāmeklē to mini ekskavatoru. Par cenām arī kaut kāda skaidrība veidojas.

Baldones celtniecības veikalā varbūt tiešām kaut kad jāapvaicājas, vai viņiem nav tāds traktors. Nezinu, varbūt vietējā gaterī ir. Par Vecumniekiem gan neko daudz nezinu, vien to, ka tur ir "Lielā karote" :)

Re: Tranšeju rakšana Baldones pusē
Autors: binary ()
Datums: 14/06/2019 06:36

agrais Wrote:
-------------------------------------------------------
> Paņem nomā mazo ekskavatorinu piektdienas
> vakarā, par sestdienu maksasi, svetdiena pa
> brīvu.Vismaz Ramirentā. Samaksāsi kadus 170
> eiro.

Tā, starp citu - tranšejas saraktas.

Sanāca atrast vietējos džekus, kas visu saraka par 23 eiro stundā. Kopā 9+4 stundas (piektdiena + otrdiena). Papildus kādi 50 eiro par tehnikas piegādi un nivelieri.

Darbu gaitā ātri vien sapratu, ka izvēle pareizā - pašam tas noteikti prasītu vismaz 2-3 reizes vairāk laika. Atsevišķas lietas bez jebkādas pieredzes varētu izrādīties arī neiespējamas - nevarētu izgrozīties, varētu iebrukt kādā tranšejā, būtu zināmas problēmas ar dziļumu (it īpaši kanalizācijas tranšejai) utt, kas nozīmētu krietni vairāk darba ar lāpstu. Kā traktorists izteicās, man tur bija ieplānoti baigie "zirnekļtīkli" - 3-4 paralēlas tranšejas (beigās sarakām 4), attālums starp tām ~1m, tranšejām vairākās vietās jākrustojas.

Tās paralēlās gan netika raktas visas uzreiz. Vispirms izraka ūdens tranšeju, ielikām ūdens caurules un uzreiz aizraka. Pēc tam izraka tranšejas elektrības gofrām un pusi kanalizācijas tranšeju. Pa nedēļas nogali saliku elektrības gofras, līdz pusei aizraku ar lāpstu, ieliku brīdinājuma lentas, līdz ar to otrdienu varēja sākt ar šīs tranšejas aizrakšanu. Pēc tam pabeidza rakt kanalizācijas tranšejas un izraka tranšeju interneta kabelim. Faktiski no tām paralēlajām nevienā brīdī nebija atraktas vairāk kā divas.

Pats 100% nebūtu šos darbus pa nedēļas nogali paveicis.

"Bonus tip" - ja kādreiz vajag izrakt kādu tuneli (piemēram, rokot tranšeju, tranšejas ceļā ir kāds neliels koks vai krūms), var mēģināt to tuneli izskalot ar augstspiediena mazgātāju. Es to nezināju, kamēr neiedomājos pamēģināt :)

Pašreizējā: 3 no 4


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **        **        **  ********   **      ** 
 **     **        **        **  **     **  **  **  ** 
 **     **        **        **  **     **  **  **  ** 
 **     **        **        **  ********   **  **  ** 
 **     **  **    **  **    **  **         **  **  ** 
 **     **  **    **  **    **  **         **  **  ** 
  *******    ******    ******   **          ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727