UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Ūdens filtru reģenerācijas ūdeņi
Autors: zaz turbo ()
Datums: 10/06/2018 21:48

Tagad ir viena infiltrācija abiem procesiem. Situācijā, kad infiltrācija aizdambējusies un tā nestrādā pārāk ilgs laiks pagāja kamēr sapratu, ka pie vainas atdzelžotājs.

Ja būtu katram procesam sava infiltrācija, tad viss būtu skaidrs uzreiz un futbols starp piegādātājiem nebūtu iespējams.

Ja tomēr taisīt vienu infiltrāciju, tad tikai lielu. Ar vismaz 600L ietilpību. Un labāk, ja ir grods, kuru var atvērt un mierīgi noinspicēt. Ar norokamajām kasetēm to izveikt ir sarežģītāk.

Par naudu nerunāju. Man galvenais, lai viss funkcionē un ir viegli monitorējams un labojams, ja nepieciešams.

Re: Ūdens filtru reģenerācijas ūdeņi
Autors: binary ()
Datums: 10/06/2018 22:18

Nu tavā gadījumā jau infiltrācija aizdambējās nevis ar filtru reģenerācijas ūdeņiem, bet ar dūņām no bio kanalizācijas. Jautājums ir, kas būtu, ja atdzelžotāja ūdeņus laistu pa taisno tajā infiltrācijā, apejot kanalizācijas iekārtu:
1) nekādā veidā neietekmētu infiltrācijas ilgmūžību
2) veicinātu infiltrācijas aizaugšanu
3) "skalotu" infiltrāciju, kavējot tās aizaugšanu


Lietotājs "gh" izteicās, ka uztaisīja atsevišķu izvadu filtru ūdeņiem un šis pamanījās aizsalt, rezultātā sagādājot peļķi uz grīdas. Lai no tā izvairītos, var taisīt "dubultu kanalizāciju" infiltrācijas ūdeņiem, savienojot kopējo kanalizāciju ar filtru ūdeņu kanalizāciju - primāri tiek lietota filtru ūdeņu kanalizācija, bet ja tā pārplūst, tad laist uz kopējo kanalizāciju.

Re: Ūdens filtru reģenerācijas ūdeņi
Autors: zaz turbo ()
Datums: 11/06/2018 05:46

Gan jau var arī tā. Galvenais, lai to tilpumi ir pietiekami lieli.

Manā gadījumā vieglāk būs uztaisīt jaunu infiltrāciju mājas otrā pusē, jo tad sanāk pārrakt bruģi tikai 2m.

Bet galvenais secinājums - IR jābūt diviem kanalizācijas izvadiem, it īpaši, ja izmanto biokanalizācijas bunduli. Tā kā ja vēl neesi izbūvējis, tad dari to.

Re: Ūdens filtru reģenerācijas ūdeņi
Autors: zaz turbo ()
Datums: 11/06/2018 10:48

Vispār jau vēl maza piebilde - tas ūdens no atdzelžotāja pirmajā mucā bija manāmi netīrs. Kā jau skalošanas procesa sākumā - filtrējamais materiāls tiek uzirdināts un netīrumu zampa tiek skalota no tā ārā. Pēc eksperimenta, kad vācu nost šlangu, netīrais ūdens mazliet nolija uz bruģa. Šorīt skatos - peļķe ir izžuvusi, bet pleķis tāds biki brūngans ir palicis. Tad nu arī ir jautājums - ja ūdeni ar šādiem dzelža netīrumiem laiž infiltrācijā, vai tā ilgi paliks tīra vai arī kaut kad ar laiku aizaugs? Kaut kur jau tiem sūdiem ir jāpaliek. Jautājums - vai tiem uzkrājoties starp oļiem ūdens vēl tur spēs izlauzties cauri?

Pārāk daudz nezināmo. Tādēļ, lai arī lielāki izdevumi, laikam sev taisīšu atsevišķu infiltrāciju reģenerācijas ūdeņiem. Ziemas beigās jau nācās padarboties ar esošās infiltrācijas tīrīšanu, lai kaut ko tur varētu pludināt iekšā. Nu nav liels kaifs mīnus grādos ar šudūdeni ņemties, tāpēc lai labāk katrai lietai ir sava infiltrācija un miers. Vieta par laimi atļauj ierakt vēl vienu. Tikai tā truba ir lielā sāpe.

Re: Ūdens filtru reģenerācijas ūdeņi
Autors: kkk ()
Datums: 11/06/2018 11:18

Man ir urbums kurā ir riktīgi dzelžains ūdens. Urbuma gals ir grodā, groda apakšā ir smiltis. Viss ūdens, kas nokļuva grodā tur darbojoties un no kondensāta uz caurules, sasūcās smiltīs. Pēc kāda laika ievēroju, ka grodā veidojas peļķe. Es konstatēju, ka smilšu virskārta ir pārvērtusies par tādu kā rūsganu smilšakmeni, kuru kā sasitu, viss ūdens aizplūda. Katrā ziņā smilšu slāni liels dzelzs oksīda daudzums var nosprostot ātri, kā ir ar oļiem - nav ne jausmas, bet ja ne oļus, tad zem oļiem esošo grunti eventuāli dzelzs nosprostos.

Re: Ūdens filtru reģenerācijas ūdeņi
Autors: zaz turbo ()
Datums: 11/06/2018 11:38

Opā - risināmās problēmas lielums pieaug?
OK, man ir vidēji dzelžains ūdens (rādītājs 0,6 pie normas 0,2), bet tik un tā bija aizdomas, ka tas dzelzs piemaisījums neko labu tur nedarīs.
Tad jau sanāk, ka pirms laist šos ūdeņus zemē vēl jāliek kaut kāds mehāniskais filtrs, kas aiztur dzelzs oksīda gružus? Tādi filtri vispār ir (neesmu baigi sīki pētījis veikalu piedāvājumus)? Vai arī pietiktu ar parasto mehānisko filtra kapsulu ar 25 mikronu diegu filtru iekšā?

Re: Ūdens filtru reģenerācijas ūdeņi
Autors: Tom ()
Datums: 01/10/2018 15:22

Paceļu tēmu.

Problēma tā pati - ko darīt ar reģenerācijas ūdeņiem. Ir izveidots atsevišķs kanalizācijas izvads. Sākumā bija doma to laist iekšā bio kanalizācijā, bet parunājoties ar gudriem cilvēkiem sapratu, ka tā nav laba doma.

Viens risinājums ir rakt atsevišķu drenāžas aku divu grodu dziļumā. Pasākums uz vairākiem simtiem eiro.

Otrs pieejamais risinājums - laist iekšā akā? Aka (jau ir) paredzēta tikai dārza laistīšanai, nav domāta dzeramajam ūdenim. Pēc būtības tas reģenerācijas ūdens ne ar ko nav piesārņots un īpaši akas ūdeni nesabojās vairāk nekā lietus ūdens kurš tur tāpat tek iekšā pa visām spraugām (veca aka)? Vai tomēr tas ir galīgi garām un pilnīgi stulbi?

Kādas idejas?

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **   ******   **      **  **     **  ******** 
 **  **  **  **    **  **  **  **   **   **   **    ** 
 **  **  **  **        **  **  **    ** **        **   
 **  **  **  **        **  **  **     ***        **    
 **  **  **  **        **  **  **    ** **      **     
 **  **  **  **    **  **  **  **   **   **     **     
  ***  ***    ******    ***  ***   **     **    **     

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727