UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Silto grīdu pamatjautājumi
Autors: Nokia ()
Datums: 14/03/2018 08:42

Labdien,
Ir radusies interese par silto grīdu izveidi. Aizķeršanās rodas vienkāršā jautājumā. Katlā t ir 50 - 60 grādi, savukārt grīdās jābūt teiksim 25. Kā notiek šīs t samazinājums? Vienkārši uz kolektora samazinot plūsmu? Kur paliek šī t starpība? Vienkārši izkūp skurstenī? Otrs jautājums, apkures telpa tiek plānota ārpus mājas, būs granulu katls. Sākotnēji viss maksimāli vienkārši, bet ar laiku varētu sistēmu attīstīt, kādu vadu iemest jau tagad tranšejā un ievadīt mājā lai ar laiku var pieslēgt kādu gudrāku vadību.

Re: Silto grīdu pamatjautājumi
Autors: Niks (neīstais) ()
Datums: 14/03/2018 10:15

Uz pirmo jautājumu neatbildēšu, bet uz otro jautājumu es gribētu teikt, ka nav jēgas tagad domāt kādu kabeli tieši ieguldīt, tā vietā lietderīgāk būtu ieguldīt 40mm vai 50mm kabeļu aizsagcauruli un pēc tam nepieciešamības gadījumā ievilkt da jebkādu vai pat vairākus kabeļus.

Re: Silto grīdu pamatjautājumi
Autors: ETT ()
Datums: 14/03/2018 11:28

Atbildei uz pirmo jautājumu atslēgvārdi varētu būt - trīsceļu vārsts, apkures loks.

Re: Silto grīdu pamatjautājumi
Autors: Vidzeme ()
Datums: 14/03/2018 23:59

Manuprāt 50-60grādi katlā ir par maz. Man pašam ir visu laiku virs 65,ap 70 principā. Lai kats nesvīst un labi sadeg. Tev ieteiktu akumulatoru,man pašam ir 1T. Tad tu varēsi aizlaist uz grīdām cik gribi un enerģija neikūpēs skurstenī.

Re: Silto grīdu pamatjautājumi
Autors: audi-xtr ()
Datums: 15/03/2018 13:41

Draugs mīļais,apsildāmā grīda ir vesela atsevišķa apkures sistēma, ja tu gribi lai viss efektīvi un ekonomiski strādā, tad jāliek visu kā paredzēts, tas nozīme sūknis ar termostatu, kolektors, grādu samazināšana notiek,iejaucot atpakaļ gaitas ūdeni, neiesaku to visu apiet, beigās tu būsi pats sev iešāvis kājā. Ar krāniem tu samazini plūsmu, bet tev jau vajag samazināt t, iedomājies, ja tev ir 100m loks, tad varbūt tev pirmajos 0-20m būs kaut kas uzsilis, bet kā būs ar pārējiem 80m?

Re: Silto grīdu pamatjautājumi
Autors: soseds2 ()
Datums: 15/03/2018 22:03

Tātad: Katlam parasti ir savs loks, kur darbības temperatūra ir robežās 60'-90'. Siltajām grīdām ir savs loks ar temperatūras samazināšanas mezglu (trīsgaitu vārsts, kas padod grīdā temperatūru 25'-45') un savu sūkni. Tāpat arī radiatoru loks ir atsevišķs loks,kur tiek padota augstāka siltumnesēja temperatūra.

Re: Silto grīdu pamatjautājumi
Autors: audi-xtr ()
Datums: 15/03/2018 22:12

Apmèram tà, visam būtība ir tāda, ir maģistrāles, no kurām var atdalīties jeb kas, radiatori, siltās grīdas, siltās sienas.

Re: Silto grīdu pamatjautājumi
Autors: soseds2 ()
Datums: 18/03/2018 11:30

Ir sadales kolektors katlutelpā no kura tiek sadalītas maģistrāles uz s grīdu kolektoru, radiatoriem, ventilāciju, baseinu utt. Uz kolektora montē sūkņus un temperatūras samazināšanas mezglus uz katru līniju. Boilera līnijai neliek t samazināšanas mezglu apkures siltumnesējam. Ja 1 kopējai maģistrālei-lokam, kas iet no katlutelpas sāk slēgt klāt siltuma patērētājus un sūkņus, var rasties nepareizas plūsmas, pretplūsmas un nepareiza siltuma sadale. Principā ja ir viens kopējais kolektors ar sūkni katram lokam, tad siltuma avots var būt jebkāds. Malkas katls ar aku, granulu katls, gāzes, ss uc.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **     **  ********   **     **  ******** 
 **  **  **  ***   ***  **     **   **   **      **    
 **  **  **  **** ****  **     **    ** **       **    
 **  **  **  ** *** **  ********      ***        **    
 **  **  **  **     **  **           ** **       **    
 **  **  **  **     **  **          **   **      **    
  ***  ***   **     **  **         **     **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727