UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12345
Pašreizējā: 5 no 5
Re: Četru ceļu vārsts un termogalvas
Autors: ETT ()
Datums: 09/12/2017 02:01

Zudumi ir viena lieta, otra lieta ir konkrētā laikā pievadīta jauda, lai būtu komforts. Doma bez jebkādiem pierādījumiem, tātad tikai domas līmenī :) Mazāk par to, kas un kur ārā izskries, vairāk par to no cik akumulēt spējīga materiāla telpas iekšsienas izbūvētas. tas gan jāskatās arī kopskatā ar siltumizolāciju no ārpuses u.c. faktoriem. Ja nav masīvu iekšsienu, tad no vienas puses nav sevišķu siltuma zudumu, bet no otras puses, nav masas, kas šo temperatūru vienmērīgi uzturētu. Starp mūra māju un tāda paša lieluma pufaiku, atslēdzot apkuri uz mēnesi, no jauna komforta līmeņa sasniegšanai pievadāmās jauda būs kardināli atšķirīgas. It kā nekas sevišķs, jo pēc teorijas, cik zaudēts, tik jāpievada. Bet reizēm prakse teoriju nedaudz palabo - viss atkarīgs, kāds rezultāts nepieciešams :)
Kaut gan arī teorētiski, vienā virzienā vērstam vektoram it kā būtu jāpieliek mazāk spēka nekā tajā pašā virzienā kopsumā vērstiem vektoriem ar dažādiem virzieniem, sakarā ar spēku, kas jāpieliek virziena maiņai. Varbūt kļūdos...

Re: Četru ceļu vārsts un termogalvas
Autors: JanisJanis ()
Datums: 14/12/2017 17:24

Viss noslēpums ir zudumos. Jo lielāka temperatūras starpība starp vidēm (caurule - telpa, telpa - ārs), jo lielāki zudumi. Samazinot telpu temperatūru zudumi ir mazāki. Esmu savās mājas izeksperimentējies ar Smappee gāzes monitoru un Honeywell evohome sistēmu. Temperatūras mainīšana pie 0'C ārā ir 0,5 m3 gāzes diennaktī. Ja darbina katlu vispār bez automātikas, tik ar radiatoru galvām 1 m3 gāzes dienā aiziet vairāk.

Te info par Smappee
[www.medusaka.lv]

Re: Četru ceļu vārsts un termogalvas
Autors: Rx ()
Datums: 14/12/2017 18:19

Pareizi JanisJanis. Lai "pielektu" vidējam pilsonim uz pirkstiem jāskaidro. Vienam viens skaidrojums pielec, otram cits. Bet cerība, ka "pielec". Ja regulēšanas precizitāte ir augsta, tad arī izlēcieni ārpus maksimuma ir izslēgtu, un tāpēc jau tur arī rodas ekonomija. Bet klāt visam ērtība. Vienmēr labi!

Re: Četru ceļu vārsts un termogalvas
Autors: karlo1941 ()
Datums: 10/01/2018 14:22

man bija pavisam cita doma apakšā.

kamēr 4vārsts ir ciet, tikmēr, pareizi, katrs loks darbojas autonomi. Tomēr jāņem vērā, ka man mazajā lokā papildus ir ielikts boileris, un tas silst nepietiekami, kamēr abi loki strādā autonomi.

kad temperatūra katlā sasniedz N grādus (man tas ir pie 60C), tad lēnām veras 4vārsts vaļā un abi loki lēnām savienojas un samainās siltumnesējs.

Manā gadījumā mazais loks strādā uz 9w jaudas un lielais uz 3w jaudas.

Pamatojums:

tiklīdz 4 vārsts ir vaļā un loki ir apvienojušies, tad lielā loka sūknis dzen ūdeni ar 3w jaudu, kas ir nepietiekami, jo mazā loka sūknim vajag 9w.
Tāpēc mazā loka sūknis, lai dabūtu nepieciešamo daudzumu, to izdzen caur boileri. Tādā veidā piespiedu kārtā sildot ūdeni boilerī.

Tas ir arī viss.

Pieredze rāda, la lielajam lokam pilnīgi pietiek, ja sūknis strādā ar 3-4w jaudu. Uzsilst gan drusku lēnāk, bet atdziest arī lēnāk. un ir mazāka siltuminerce.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12345
Pašreizējā: 5 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  ********  **     **   ******   
 **     **  **   **   **    **  ***   ***  **    **  
 **     **  **  **        **    **** ****  **        
 **     **  *****        **     ** *** **  **   **** 
 **     **  **  **      **      **     **  **    **  
 **     **  **   **     **      **     **  **    **  
  *******   **    **    **      **     **   ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727