UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
ūdensvada ierīkošana, mēraparāta uzstādīšana un piederības robeža
Autors: Arvis K. ()
Datums: 09/10/2017 22:45

Labdien!

Vai kāds lūdzu varētu izskaidrot, jo saprotu, ka visās pašvaldības principā ir jaunā kārtība ūdensapgādes noteikumiem utt.

Šodien zvanīju firmai, lai uzzinātu izmaksas pilsētas centralizētā ūdensvada pieslēgšanai. Saprotams, ka ir jāsaņem tehniskie noteikumi, bet viņi arī saka, ka jaunie saistošie noteikumi paredzot, ka par maniem līdzekļiem laukā būs savā īpašumā jāizbūvē/ jāuzstāda komercuzskaites mēraparāta mezgls jeb aka, kur uzstādīt ūdens skaitītāju un ka vairs nevarēšot uzstādīt mājas iekšpusē. Un tā aka vien maksā no 250 EUR + vēl viss pārējais.
Vai tā ir, ka man obligāti laukā jāuzstāda/jāizbūvē speciālā aka un vēl manā īpašumā, jeb firma grib noslaukt naudu? Un kas reāli dabā ir piederības robeža? Mans īpašums robežojas ar pašvaldības īpašumu - ietvi (ielu), un tās malā manam īpašumam ir pievilkts/atstāts ūdensvada un kanalizācijas ievads. Kur tad šajā gadījumā ir/būs piederības robeža mēraparāta akai, vai tur kur ūdenssaimniecība pati izdomās? Un vai tik tiešām ir, ka nedrīkst uzstādīt telpās?

Pašvaldība šogad izdevusi jaunus saistošos noteikumus par centralizēto ūdensapgādi un kanalizācijas pieslēgumiem, kas nosaka, ka:
1) Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja īpašumā vai valdījumā ir maģistrālie un sadalošie ūdensvada tīkli līdz pirmajam aizbīdnim (ieskaitot) ielas sarkanās līnijas robežās līdz Pakalpojumu lietotāja ievadam vai kā noteikts tīklu apkalpošanas robežu aktā.
2) Pakalpojumu lietotāja īpašumā vai valdījumā esošie ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli un būves (tai skaitā, komercuzskaites mēraparāta mezgls un kanalizācijas skatakas) tiek izbūvētas, apsaimniekotas un remontētas par Pakalpojumu lietotāja līdzekļiem.

Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma 1.pants nosaka:

1) (7.punkts) komercuzskaites mēraparāta mezgls — ūdenssaimniecības pakalpojumu lietotāja īpašumā vai valdījumā esoša ūdenssaimniecības sistēmas daļa (cauruļvadu, noslēgarmatūras un citu veidgabalu sistēma), kas paredzēta komercuzskaites mēraparāta uzstādīšanai un izbūvēta piederības robežā vai — normatīvajos aktos noteiktos gadījumos — ārpus piederības robežas;

2) (8.punkts) piederības robeža — robeža starp ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēja īpašumā, valdījumā vai turējumā esošajām centralizētajām ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmām un ūdenssaimniecības pakalpojumu lietotāja īpašumā (dzīvokļu īpašnieku kopīpašumā) vai valdījumā esošajām ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmām.

Re: ūdensvada ierīkošana, mēraparāta uzstādīšana un piederības robeža
Autors: soseds2 ()
Datums: 15/10/2017 22:58

Jūrmalā pēdējos objektos man visur mēraparāti uzstādīti ārpus objekta teritorijas, sētas otrajā pusē pie ielas. Visur Rotons plastmasas akas.

Re: ūdensvada ierīkošana, mēraparāta uzstādīšana un piederības robeža
Autors: gofra ()
Datums: 17/10/2017 12:10

Vai ir kaut kur likumos noteikts, KURĀ vietā jābūt piederības robežai? Pie mums Cēsīs ūdensvada piederības robeža ir gandrīz 30 m tālāk pa ielu krustojuma vidū, apaļā aka ar metāla vāku. Tas nu gan laikam nav pareizi.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **      **  **     **  **      **  ********  
  **  **   **  **  **  **     **  **  **  **  **     ** 
   ****    **  **  **  **     **  **  **  **  **     ** 
    **     **  **  **  **     **  **  **  **  ********  
    **     **  **  **  **     **  **  **  **  **        
    **     **  **  **  **     **  **  **  **  **        
    **      ***  ***    *******    ***  ***   **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727