UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
ventilācijas problēma
Autors: aiznjemtais ()
Datums: 05/08/2017 11:52

Labdien, runa ir par 3stāvu daudzdzīvokļu ēku. Problēma, ka trešā stāva dzīvoklim sit atpakaļ gaisu pa ventilācijas kanāliem. Virtuvē ierīkoju pretvārstu, tas nepārtraukti klapējas ciet vaļā. Tualetes/vannas istabas ventilācijas cukai nepieliku pretvārstu, tad nu arī smaķeļa labumi nāk iekšā. Pirms plakana ekspluatējama jumta vēl ir tāds kā pusstāvs, kurā tādā kā mūrētā skurstenī satiekas visas ventilāciju cukas. Šķiet ka ir 2 galvenie problēmas cēloņi - kanalizācijas ventilācijas cukas izvads kopējā ventilācijas skurstenī un tas ka 3 stāvam sanāk ļoti īsss ventilācijas kanāls uz to skursteni. Kā labāk rīkoties? Mēģināt pagarināt kanalizācijas ventilācijas cuku tajā skurstenī ar cauruli augstāk nekā pašu ventilācijas skursteni? Vai arī savas cukas? Vēl te forumā lasīju par tādiem kā vakummvārstiem, tos varbūt varu salikt savu ventilācijas cuku galos (vai arī tie vairāk domāti kanalizācijai)? Diemžēl vairs netieku pie sava sanmezgla ventilācijas izvada sienā, lai pieliktu pretvārstu. Un tikšana pie skursteņa ventilācijas cuku galiem arī ir diezgan ierobežota ar nelielām skārda lūkām...

Re: ventilācijas problēma
Autors: ETT ()
Datums: 05/08/2017 13:10

Vai tik problēma drīzāk nebūs ar gaisa pieplūdi. Ja kaut kur cenšas gaisu izsūkt ( virtuvē tvaika nosūcējs, vannas istabā ventilators, utt.), tad kaut kur tas izsūcamā gaisa daudzums jādabū klāt. Ja logi nomainīti, durvis noblīvētas un dabīgās ventilācijas iespējas izsmeltas, tad ieslēdzot jaudīgu tvaika nosūcēju, tualetē un vannas istabā ventilācija sāk strādāt otrādi...

Re: ventilācijas problēma
Autors: aiznjemtais ()
Datums: 05/08/2017 23:15

visi logi vaļā, dabīgā ventilācija sienā - aukstumkambarī nav aizdarīta, virtuves nosūcējs izslēgts. Tāpat pie mainīgākiem vējiem rauj iekšā dzīvoklī pretējā virzienā. Virtuves ventilācijai pirms šahtas pieliku pretvārstu ar trejgabalu, lai ņem no telpas, kad izslēgts nosūcējs. Tas tad arī tur dauzās visu laiku vaļā/ciet. Ja vājāka gaisa plūsma, tad pretvārsts nenostrādā un smird arī virtuve. Tā kā sanmezglam nepieliku pretvārstu, pa turieni tad arī rauj pārsvarā atpakaļ. Būtībā ventilācijas šahtas beidzas tūlīt virs griestiem, tur ir tas mūrētais ventilācijas skurstenis/ jeb kolektors. Tur satiekas visas ventilācijas šahtas no visiem 3 stāviem + kanalizācijas šahtas/trubas gals.

Re: ventilācijas problēma
Autors: Dindirin ()
Datums: 05/08/2017 23:39

1. Varbūt pamēģini skurstenī sava dzīvokļa cukai galā pielikt 2m kanalizācijas cauruli - 50cm iestum iekšā, ar kaut kādu atduri lai neiet tālāk. Skurstenim parasti vajag kaut kādu garumu, lai vilkmi radītu.
2. variants - galā uzlikt to rotējošo bumbu. tā radīs vilkmi pie jebkura virziena vēja/ varbūt der arī konusveida deflektors.
3. jautājums - vai uz/pie jumta nav kādi objekti, kas var radīt virpuli, kas sit iekšā gaisu skurstenī?

Re: ventilācijas problēma
Autors: aiznjemtais ()
Datums: 06/08/2017 01:15

paldies, sanāk tad abām dzīvokļa cukām to pagarinājumu taisīt? Pamēģināšu. Jācer ka nesāksies problēma ar kondesāta tecēšanu uz leju pa tām caurulēm? Nu uz jumta kur tas kolektora skurstenis iznāk laukā, virsū ir piramīdveida metāla jumtiņš. Lai dabūtu caurules iekšā, būs jāzāģē tas jumtiņš nost. Hmm, jāpaskatās, varbūt arī kāds satelītšķīvis pārāk tuvu, ko pie viena noņurīt...

Re: ventilācijas problēma
Autors: cola ()
Datums: 06/08/2017 01:17

Daudzdzīvokļu mājai jautājumu varbūt vēlams risināt kolektīvi. Acīmredzot gaisa pieejamība no apakšas ir lielāka, nekā skursteņa augša spēj dabīgā ceļā izsūkt. Ļoti iespējams, ka apakšējos stāvos pārāk daudz (bez vajadzības plaši) atvērtas lūciņas. Varbūt apakšējie kaimiņi var daļēji samazināt maksimālos atvērumus. Varbūt vispār kaut kur apakšā (pagrabā vai kanalizācijā) kāds lieks caurums (izkritis ķieģelis, šķirbas, neaizvērts vāks utml.), kas lieki piesūc gaisu, un samazina kopējo konstrukcijas lietderību. Savukārt skursteņa augšgalā varbūt ir pārāk mazs šķērslaukums, kādi lieki sašaurinājumi, asi pagriezieni, kas rada turbulenci un bremzē gaisa izplūdi.
Vēl, protams, tehnoloģiju laikmetā arī kaimiņu ventilatori periodiski var dzīt sistēmā vairāk gaisa, kā dabīgā vilkme skursteņa galā spēj norīt.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   ********  **     **  **    ** 
  **   **   **     **  **        **     **  **   **  
   ** **    **     **  **        **     **  **  **   
    ***     **     **  ******    **     **  *****    
   ** **    **     **  **         **   **   **  **   
  **   **   **     **  **          ** **    **   **  
 **     **  ********   ********     ***     **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727